• شنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404112514672
  • خبرنگار : 71486

آیت الله سبحانی: موتورسواری بانوان ذاتا حرام نیست

آیت الله سبحانی: موتورسواری بانوان ذاتا حرام نیست

دفتر حضرت آیت الله سبحانی درباره دیدگاه و نظر فقهی ایشان نسبت به موتورسواری بانوان توضیحات تکمیلی ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، شفقنا نوشت:

متن بیانیه دفتر این مرجع تقلید بدین شرح است: «پیرو تماس های مکرر با دفتر آیت الله العظمی سبحانی در مورد استفتاء (مورخ ۱۴۰۴/۱۰/۰۵) در باره موتورسواری بانوان توضیحاتی دفتر معظم در این باره داده اند که به اطلاع میرسد:

در پی انتشار یک استفتاء از حضرت آیت الله العظمی جعفر سبحانی درباره دوچرخه و موتورسواری بانوان، دفتر این مرجع تقلید توضیحات تکمیلی درباره دیدگاه و نظر فقهی ایشان ارائه کرد.

طبق دیدگاه فقهی حضرت آیت الله العظمی سبحانی، محور حکم شرعی «خودِ عمل یا وسیله» نیست، بلکه «عنوانی» است که در عمل تحقق پیدا می‌کند. همان‌گونه که در پاسخ پیشین دفتر ایشان درباره اسب‌سواری بانوان تصریح شده، اگر سوارکاری با پوشش چسبان و به‌نحوی باشد که موجب تحریک شود، جایز نیست. بنابراین، موضوع حرمت، اسب‌سواری به‌عنوان یک وسیله خاص نیست، بلکه تحقق عناوینی مانند تبرّج، تحریک یا مفسده است.

بر همین اساس، موتورسـواری زنان نیز ذاتاً حرام شمرده نمی‌شود؛ اما اگر با پوشش نامناسب همراه باشد یا زمینه جلوه‌گری و مفسده اجتماعی را فراهم کند، مشمول حکم حرمت خواهد بود. در غیر این صورت، صرفِ موتورسـواری، فی‌نفسه دلیل شرعی بر حرمت ندارد و ملاک اصلی، رعایت موازین شرعی و اخلاقی در نحوه انجام آن است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۳:۳۲

دوچرخه سواری چی؟