دبير كل جامعهي اسلامي دانشجويان در گفت و گو با ايسنا: آيندهي جنبش دانشجويي را مطلوب نميدانم
تفكرات تزريقي به بدنهي جنبش دانشجويي، رويگرداني از آرمانها، احساسگرايي، بازوي حزبي شدن و تعامل با قدرت ، به مرگ اين جنبش ميانجامد.
احسان قاضيزاده دبير كل جامعهي اسلامي دانشجويان در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايسنا با بيان اين مطلب در خصوص جنبش دانشجويي در دهه 80 اظهار داشت : همواره جنبشهاي دانشجويي به دنبال احياي آرمانهايي نظير عدالت، مبارزه با استكبار و مبارزه با استعمار بودهاند منتها در شرايط فعلي به خصوص از سال 68 تا 1380 در كشور ما اين آرمانها در واقع به نوعي مبارزهجوييهاي سياسي و كسب قدرت فزونتر تبديل و جريانهاي دانشجويي از حالت جنبشي و پيگيري مطالبات حقيقي مردم به جريانات سياسيكار و پيگير منافع جناحي تبديل شدهاند.
قاضيزاده تصريح كرد : افرادي كه ميخواهند تفكر تزريقي خود را وارد بدنهي جنبش دانشجويي نمايند غير از پايان دادن به حيات جنبش دانشجويي ايران كار ديگري انجام نخواهند داد ، شايد هم عدهاي به دنبال خاتمه دادن به نقش فعال و اكتيو جنبش دانشجويي باشند ، بنابراين بازخواني آرمانهاي جنبش دانشجويي ميتواند بهترين حركت در آينده باشد، ضمن آن كه جنبش دانشجويي احتياج به عقلانيت خاص خودش توأم با شور و نشاط هر حركت دانشجويي دارد كه با احساسات مقدس ميتواند به توسعهي جنبش دانشجويي در آينده كمك نمايد.
دبير كل جامعهي اسلامي دانشجويان خاطرنشان كرد: جناح حاكم و صاحب قدرت، بر اثر تمايلات قدرت طلبانه و فزونطلبانه به جنبش دانشجويي نگاهي وسوسهانگيز دارد ، بنابراين ، جنبش دانشجويي بايد از اين وسوسهها خارج شود و به يك جريان واقعيتگرا و پيشتاز تبديل شود.
قاضي زاده، آيندهي جنبش دانشجويي را مطلوب ندانست و گفت: از يك سو تعامل براي اجازهي حركتهاي مستقلانه در عرصهي دانشگاهها براي گروههاي مستقل به وجود نميآيد و با برخوردهاي خشونتطلبانه سركوب و منكوب ميشوند ، از سوي ديگر گروهي ديگر كه خود را سردمدار جنبش دانشجويي مينامند - هر چند كه بدنهي دانشجويي را پشت سر خود ندارد و اين امر در حوادث گوناگون نظير حادثهي كوي دانشگاه ثابت شده است - به ضرب دوپينگهاي سياسي تغذيه ميشود و چون وابسته به جناح قدرت است نميتواند جنبشي را در مقابل قدرت به وجود آورد ، چرا كه گروههايي كه به جناح قدرت وابسته ميشوند توانايي حركت در راستاي جنبش و ارايهي مطالبات مردم را ندارند.
وي افزود: مگر آن كه به گروههاي مستقل اجازهي تنفس و حركت داده شود و در اين صورت شاهد رويش حركتهاي مستقل خواهيم بود كه فرآيند جنبش دانشجويي را شكل و قوام جديدي خواهد داد اما در حال حاضر و با اين وضعيت من آينده را مطلوب نميدانم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات