• چهارشنبه / ۳۰ دی ۱۳۸۳ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8310-12782

در آستانه‌ي سفر بوش به برلين، سياستمداران آلمان به سياست‌هاي واشنگتن در قبال ايران اعتراض كردند ”هيچ گزينه‌ي جايگزيني جز گفت‌وگو با ايران وجود ندارد“

پس از اظهارات تهديد‌آميز رييس جمهور آمريكا عليه ايران، سياستمداران آلمان خواستار همكاري آمريكا با اتحاديه‌ي اروپا شده‌ و نسبت به افزايش تنش‌ها هشدار داده‌اند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كلوديا روث، دبيركل حزب سبزها در آلمان نسبت به برنامه‌هاي آمريكا ابراز نگراني كرد و در گفت‌وگو با روزنامه‌ي ”برلينر سايتونگ“ اظهار داشت: افكاري كه در واشنگتن وجود دارد، به هيچ وجه كمك‌كننده نيست. وي نسبت به وخيم‌شدن اوضاع در منطقه هشدار داد و گفت: ما به راه‌حل‌هاي ديپلماتيك بدون هيچ تهديدي به زور نياز داريم. وي از آمريكا ‌خواست تا از استراتژي مذاكره‌ي اتحاديه‌ي اروپا حمايت كند و تاكيد كرد: هيچ گزينه‌ي جايگزيني وجود ندارد. فريدبرت فلوگر، كارشناس مسايل بين‌الملل حزب دموكرات مسيحي آلمان در اظهارنظري مشابه در گفت‌وگو با روزنامه‌ي ”ميتل‌دويچن سايتونگ“ اظهار داشت: ما از تلاش‌هاي ديپلماتيك اتحاديه‌ي اروپا در برابر ايران حمايت مي‌كنيم. هيچ گزينه‌ي جايگزيني در اين باره وجود ندارد. ما اميدواريم كه آمريكا از اين تلاش‌ها حمايت كند. ما بايد بوش را به گفته‌هايش پايبند نگاه داريم كه گفته بود راه‌حلي از طريق مذاكره بهترين روش است. وي ادامه داد: نمايندگان اروپا نيز نگراني‌هايي از برنامه‌ي هسته‌يي ايران دارند. آمريكا بايد از ايران بخواهد همكاري‌اش را با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي سرعت بخشد. گرنوت ارلر، كارشناس سياست خارجي حزب سوسيال دموكرات آلمان نيز نسبت به تزايد تنش‌ها هشدار داده بود. وي در گفت‌وگو با روزنامه‌ي برلينر سايتونگ اظهار داشت: چنانچه اخباري كه درباره‌ي برنامه‌هاي آمريكا منتشر شده، مورد تاييد قرار بگيرند، در تضاد با سياست‌هاي اتحاديه‌ي اروپا در قبال ايران خواهد بود. ارلر ادامه داد، اتحاديه‌ي اروپا ثابت كرده است كه مي‌توان ايران را بدون تهديد از گوشه بيرون كشيد. هانس‌كريستين اشتروبله، نماينده‌ي حزب سبزها در پارلمان آلمان نيز در گفت‌وگو با روزنامه‌ي برلينر سايتونگ اظهار داشت: مي‌ترسم كه رييس جمهور آمريكا در دور دومي كه انتخاب شده است و سياستش در قبال عراق را مشروع مي‌داند، جنگي ديگر را آغاز كند. وي تاكيد كرد: اروپايي‌ها بايد مخالفت‌شان را با استفاده از نيروي نظامي اعلام كنند. اين وظيفه‌ي سياستمداران آلمان است و بايد در جريان ديدار رييس جمهور آمريكا از آلمان اين مخالفت اعلام شود. روپرشت پولنز، كارشناس مسايل ايران در فراكسيون حزب دموكرات مسيحي آلمان نيز در گفت‌وگو با اين روزنامه از اين امر انتقاد كرد كه واشنگتن در رابطه با ايران هيچ پيشنهاد سياسي را مطرح نكرده است. انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha