به گفتهي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، گزارش البرادعي به آژانس انرژي هستهيي و شوراي امنيت نتوانسته از ايران تخلفاتي را نشان دهد، ولي بهانه را كماكان براي مخالفان جمهوري اسلامي ايران فراهم كرده است.
حشتالله فلاحتپيشه در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با تاكيد بر اينكه گزارش البرادعي داراي ابهام است، گفت: گزارش البرادعي از آن نظر كه بهانه را براي مخالفت جمهوري اسلامي ايران فراهم و تامين ميكند، مثبت نيست.
وي با اشاره به اينكه بر اساس گزارش در برنامه ايران تخلف و انحراف به سمت نظامي شدن وجود ندارد، اظهار داشت: ابهاماتي مانند آنكه ايران اجازه به برخي از بازرسيها نداده و يا آنكه ميزان جديدي از غنيسازي انجام شده در گزارش البرادعي ميخواهد تخلف ايران را به صورت تلويحي نشان دهد تا بهانه به دست مخالفان ما بهويژه آمريكا بدهد و فضاي سياسي عليه ايران ايجاد كند.
فلاحتپيشه با بيان اينكه به نظر ميرسد آمريكاييها بهانهي لازم را كسب كردهاند، اظهار داشت: پس از فورجهي 9 شهريور با موضعگيري رييسجمهور آمريكا مبني بر اينكه ايران بايد تبعات اقدامات خود را تحمل كند و تهديدهاي جان بولتون سفير آمريكا در سازمان ملل متحد ظاهرا آمريكاييها به اين سمت ميروند كه ايران را ذيل فصل 7 به ويژه ماده 41 به سمت تحريم ببرند و اين راه خشني است كه آمريكاييها در پيش گرفتهاند.
وي راه ديگر براي حل مسالهي هستهيي ايران را مذاكره بدون قيد و شرط دانست و تصريح كرد: سفر كوفي عنان و ملاقات آيندهي سولانا با لاريجاني و موضعگيري برخي كشورهاي اروپايي نشاندهندهي آن است كه طرفهاي غربي بهويژه روسيه و چين نميخواهند به طور كامل به سمت موضع آمريكا بروند و اگر مذاكرات بر اساس پاسخ ايران شكل بگيرد به طور قطع مسير ديپلماتيك تقويت خواهد شد.
فلاحتپيشه با اشاره به اينكه هدف از ارسال بستهي پيشنهادي از سوي غربيها براي تقويت روند ديپلماتيك و مذاكرات است، اظهار داشت: ايران با پاسخ خود علاقهمند بر ادامهي روند ديپلماتيك است و ديدار سولانا و لاريجاني نيز در همين رابطه است و دو طرف بايد بر اساس بستهي پيشنهادي روند مذاكرات را پيش ببرند.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با تاكيد بر اينكه نبايد تعليق غنيسازي پيششرط مذاكرات باشد، گفت: بايد مذاكرات را آغاز كنيم. شايد حتي ممكن است نتيجهي مذاكرات هم تعليق باشد، ولي تعليق فنآوري هستهيي نميتواند مقدمهي مذاكرات باشد.
فلاحتپيشه با بيان اينكه شكاف ميان چين و روسيه با آمريكا شكافي استراتژي و راهبردي نيست كه قابل پر شدن نباشد، اظهار داشت: اگر فكر كنيم اين شكاف نقش تعيينكنندهاي در تحولات آينده دارد، اشتباه كردهايم. در حال حاضر روسها اعلام كردهاند كه در صورت ارايهي طرح تحريم ايران راي ممتنع خواهند داد و حاضر نيستند كه تحريم ايران را وتو كنند.
وي تصريح كرد: آن چيزي كه در پروندهي ايران برخي كشورهاي اروپا، چين و روسيه را نگران كرده آن است كه تحريم ايران به سمتي رود كه مديريت تحولات از دست آنها خارج شود و به اقتصاد دنيا آسيب برسد و راهبردهاي خشن كاخ سفيد بر تحولات منطقه حاكم شود.
فلاحتپيشه با تاكيد بر اينكه روسيه و چين همواره مواضع دوپهلو ميگيرند، خاطرنشان كرد: نميتوان اتكاي راهبردي به مواضع چين و روسيه داشت، ولي آن چيزي كه ميتوان بر آن اتكا كرد اين است كه در دنياي امروز زمينهي رسيدن آمريكا به اهدافش فراهم نيست.
انتهاي پيام


نظرات