• یکشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۲ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 92091711544
  • منبع : فضای مجازی

اخلاقی که جهانی شد و آبروی ایرانی را برد

اخلاقی که جهانی شد و آبروی ایرانی را برد

"آهن آلات، ضایعات، مسی‌جات خریداریم!"، "مسی یه چی میگم .... تو خودت؛ هاشم بیکزاده"، "اصلا هیچ موقع نمیرسی ..."، "تو در مقابل ایران هیچی نیستی عمت هم همینطور"، "این کوتوله میخواد بیاد با ایرانیا بازی کنه؟؟؟ به ما نمیخوری آخه کوچولو"؛ اینها نمونه‌ای از چند هزار کامنت منتشر شده توسط ایرانی‌ها در صفحه شخصی فیسبوک لیونل مسی است.

"آهن آلات، ضایعات، مسی‌جات خریداریم!"، "مسی یه چی میگم .... تو خودت؛ هاشم بیکزاده"، "اصلا هیچ موقع نمیرسی ..."، "تو در مقابل ایران هیچی نیستی عمت هم همینطور"، "این کوتوله میخواد بیاد با ایرانیا بازی کنه؟؟؟ به ما نمیخوری آخه کوچولو"؛ اینها نمونه‌ای از چند هزار کامنت منتشر شده توسط ایرانی‌ها در صفحه شخصی فیسبوک لیونل مسی است.

به گزارش ایسنا، فرارو در ادامه نوشت: با همگروه شدن آرژانتین و ایران در جام جهانی فوتبال، از شب گذشته تاکنون بالغ بر 36 هزار کامنت که اغلب حاوی توهین و ناسزا به لیونل مسی است در صفحه شخصی وی در فیسبوک از طرف ایرانی‌ها نوشته شده است.

همین چند ماه پیش بود که جمع زیادی از کاربران ایرانی فیس‌بوک در خلال برگزاری لیگ جهانی والیبال با هجوم به صفحه شخصی ایوان زایتسف یکی از بازیکنان تیم ملی ایتالیا، این صفحه را پر از نظرات و کامنت‌های خود کردند که اکثرا هم حاوی مطالب توهین‌آمیز و زننده بود. خانواده زایتسف هم از این توهین‌ها بی‌نصیب نمانده بودند و حجم بالای کامنت‌ها به جایی رسید که این بازیکن گفت: "متاسفم که بزرگترین تفریح ایرانیان توهین به دیگران است!"

حال بهترین بازیکن فوتبال جهان در چند سال اخیر نیز با این رفتار ناهنجار ایرانیان روبرو شده است.

بهمن فروتن عضو هیئت مدیره کانون مربیان فوتبال ایران و کارشناس فوتبال در گفتگو با فرارو گفت: «بنده خیلی با فیسبوک سر و کار ندارم و خیلی هم به آن اعتقاد ندارم. اما ضرب المثلی وجود دارد که هرکس باد بکارد، طوفان درو می‌کند.»

وی ادامه داد: «اتفاقاتی که این روزها در حاشیه فوتبال کشور روی می‌دهد نتیجه بدفرهنگی‌هایی است که خود ما در فوتبال‌مان ایجاد کردیم. از ابتدای انقلاب یکسری کارشناس عنوان کردند باید مانع حضور زنان در ورزشگاه‌ها شد تا مردان بتوانند در استادیوم‌ها فحش و بد و بیراه بگویند تا تخلیه شوند.»

وی افزود: «نتیجه آن دیدگاه همین می‌شود که تا این حد بدفرهنگی در استادیوم‌ها و سالن‌های فوتسال بوجود بیاید. از ابتدای انقلاب از فوتبال وسیله‌ای ساختند برای تخلیه زباله‌های درون آدم‌ها و نتیجه این اقدام این می‌شود که امروز آبروی ما از نظر اخلاقی و فرهنگی در دنیا برود و هزاران ایرانی وقت بگذارند تا به لیونل مسی فحش بدهند.»

فروتن گفت: «این در حالی است که تمام بازیکنان تیم ملی از اکنون خوشحال هستند که می‌خواهند مقابل آرژانتین بازی کنند و هاشم بیک‌زاده در مصاحبه‌ای اعلام می‌کند آرزو می‌کند مسی سالم باشد و در مقابل ایران بازی کند تا یادگاری برای بیک‌زاده باشد که مقابل وی بازی کرده است.»

این مربی فوتبال اظهار کرد: «افرادی که در صفحه فیسبوک لیونل مسی کامنت‌های توهین‌آمیز به کار بردند همان کسانی هستند که زباله‌های درون خود را در استادیوم‌ها تخلیه می‌کنند.»

وی ادامه داد: «اکنون فحش و ناسزا در استادیوم‌ها تبدیل به یک حربه شده است و خیلی از مربی‌های بی‌فرهنگ عده‌ای آدم را اجیر می‌کنند تا پشت نیمکت مربیان تیم حریف بنشینند و تا می‌توانند به آنها فحش دهند و این کار را نوعی تخلیه نام گذاشته‌اند.»

فروتن گفت: «این اتفاق نتیجه سیاست نئولیبرالی جهانی است. فحش علامت خشونت است. من حرف شما را می‌پذیرم که فرهنگ استادیوم عصاره جریانات اجتماعی است، اما تهاجم آمریکا به افغانستان و عراق تفاوتی با این جریانات ندارد.»

وی ادامه داد: «به عبارت دیگر این خشونت زمانی در تهاجم 30 هزار ایرانی به صفحه شخصی مسی در فیسبوک روی می‌دهد و زمانی در تهاجم آمریکا به افغانستان و عراق. جنس این خشونت‌ها یکی است اما تجلی آنها متفاوت است.»

وی تصریح کرد: «به نظر من این اتفاق عصاره خشونت‌های موجود در سیاست نئولیبرالی جهانی است.»

فروتن گفت: «بنده واقعا از دولت توقع دارم که به خود بیاید. ما هشت سال است که فریاد می‌زنیم فساد فراگیر را از فوتبال برچینید. کسانی که فساد را در فوتبال مدیریت می‌کنند به فکر هدایت فرهنگی و اخلاقی تماشاگران نیستند. لذا به نظر من دولت و رسانه‌ها باید به هدایت فرهنگی تماشاگران اقدام کنند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۰:۴۷

بنده به نوبه خودم واقعا متاسفم "مسي عزيز"

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۰:۵۴

هميشه رگ گردنم در دفاع از ايراني بودنم متورم مي‌شد اما حالا ديگه از اينکه يک ايراني هستم خجالت مي‌کشم

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۱:۳۸

بعضي وقتا از اينکه ايرانيم و چنين هموطنايي دارم شرمگين ميشوم

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۲:۱۶

درسته. وقتي زنها رو ورزشگاه راه نميديد بي ادبي و فحاشي رشد ميکنه

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۲:۲۵

از ايرانيان با فرهنگ و فرهيخته تقاضا دارم با کامنت هاي فرهنگ مدار خود اين رسوائي بزرگ را جبران نمايند.

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۲:۴۹

همه‌اش كار نوجوان‌ها است. يكي از آن‌ها فرزند خود بنده. نوجواني 16 ساله كه در حالت عادي نه كه بي‌ادب و وقيح نيست كم‌ و بيش بچه مثبت هم به‌حساب مي‌آيد اما امان از وقتي كه پاي كركري‌هاي قرمز و آبي به ميان بيايد. ديگر مسي كه هيچ افتخارات ورزشي و اسطوره‌هاي فوتبالي خودمان هم از نيش زبانش در امان نيستند.

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۳:۳۴

هنر توهين نزد ايرانيان است و بس! ما مردمي پرمدعا و خودبين هستيم که در جهل مدرن به سر مي‌بريم. داعيه با فرهنگ و تمدن بودن فقط يک ادعاي پوچ و غير قابل اثبات است که بخشي از حسرت و نوستالژي تاريخي ماست. ما الان چي هستيم و کجا قرار داريم و به کجا داريم مي‌رويم بايد براي مردم و مسئولين مهم باشد نه فرهنگ باستاني که مبتني بر افسانه و توهم است.

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۳:۵۶

آناني که اين توهينها را مي نويسند نه طرفدار واقعي فوتبالند و نه تماشا گران واقعي" مشخص است که تربيت درستي ندارند

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۵:۳۳

يعني کسي پيدا نشده بگه آقاي مسي از اينکه قراره با شما که از بهترين هاي دنيا هستيد بازي داشته باشيم خيلي خوشحاليم؟

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۵:۵۴

اينکه آبروي ما در تمام اينترنت رفت. اينکه هيچ بويي از فرهنگ و اخلاق در ورزش نبرديم. اينکه اين همه بي اخلاقي در ورزشمون هست. اشکالي نداره!!! در عوض خانمها نميتونند بيايند ورزشگاه‌ها چون بي‌اخلاقي ميشه آخه!!!

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۷ ۱۷:۲۴

نظر آقاي محمد صد در صد درست است. بياييد يک جريان آنتي توهين راه بيندازيم و در فيس‌بوک مسي پيام‌هاي دوستانه (به انگليسي) بگذاريم و از توهين‌ها اعلام انزجار کنيم.