• دوشنبه / ۲۸ دی ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94102816605
  • خبرنگار : 71480

39 روز تا انتخابات؛

وضعیت احزاب، بررسی صلاحیت‌ها و واکنش‌ها

وضعیت احزاب، بررسی صلاحیت‌ها و واکنش‌ها

براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت کشور، بیش از 12 هزار نفر در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کردند که این آمار حکایت از رشد بیش از دو برابری ثبت نام کنندگان نسبت به دوره‌های قبل داشت و بیانگر اشتیاق نخبگان،‌ فعالان سیاسی اجتماعی و مردم برای نقش‌آفرینی در سرنوشت خود و کشور بوده است.

براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت کشور، بیش از 12 هزار نفر در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کردند که این آمار حکایت از رشد بیش از دو برابری ثبت نام کنندگان نسبت به دوره‌های قبل داشت و بیانگر اشتیاق نخبگان،‌ فعالان سیاسی اجتماعی و مردم برای نقش‌آفرینی در سرنوشت خود و کشور بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از پایان ثبت‌نام داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هیأت‌های اجرایی بررسی صلاحیت داوطلبان این انتخابات را آغاز کرده و در پایان صلاحیت 90 درصد از داوطلبان را تأیید کردند. اما پس از پایان کار هیأت‌های اجرایی، هیأت‌ نظارت استان‌ها مجدداً بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس را آغاز کردند و در نهایت نجات‌الله ابراهیمیان اعلام کرد که تنها 40 درصد از داوطلبان این انتخابات تأیید صلاحیت شده‌اند.

طبق آن‌چه فرمانداری تهران اعلام کرده است؛ در تهران فقط صلاحیت 760 نفر توسط هیأت نظارت تأیید شد. در حالی که هیأت‌ اجرایی شهرستان تهران صلاحیت 2299 نفر را تأیید کرده است که این مساله برخی احزاب را با چالشی جدی مواجه کرده است؛ چراکه آن‌ها برای مشارکت در انتخابات پیش رو باید به تنظیم فهرست‌هایی بپردازند که به گفته خودشان عملا کاندیدایی برای قرار گرفتن در فهرست‌ها نتوانسته از فیلتر هیات ‌های نظارتی عبور کند.

طبق اطلاعیه شورای نگهبان؛ بر اساس ماده 52 قانون انتخابات و ماده 34 آئین‌نامه اجرایی آن در صورت تمایل می‌توانند طی روزهای یکشنبه 1394/10/27 الی سه‌شنبه 1394/10/29 از ساعت 8 الی 16 در تهران به ورزشگاه تختی مراجعه کنند.

ورزشگاه 30 هزار نفری تختی تهران، واقع در بزرگراه بسیج بلوار هجرت است. در مراکز استان‌ها نبز داوطلبان به محل‌های تعیین شده از سوی دفاتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان مراجعه و پس از تکمیل فرم شکایت، رسید دریافت کنند.

این آمار اعلام شده از سوی هیأت نظارت با واکنش‌های مختلفی در کشور روبرو شد. به گونه‌ای که رئیس جمهور در نشست خبری دیروز خود در پاسخ به سوالی در خصوص آمار بالای رد صلاحیت‌ها برای انتخابات مجلس دهم گفت: در داخل هم باید مدل برجام را اجرا کنیم. اطلاعات اولیه‌ای که به من دادند نیز خوشحال کننده نبود. در مرحله ثبت نام شاهد استقبال خوبی بودیم و نتایج بررسی‌های هیات های اجرایی نیز امیدوارکننده بود، اما اکنون برخی احراز صلاحیت نشدند که امیدواریم شورای نگهبان به آن‌ها رسیدگی کند و اگر کسی احراز صلاحیت نشده، شورا دخالت کند و من نیز به عنوان رییس‌جمهور از همه اختیاراتم در این زمینه استفاده می‌کنم. شورای نگهبان نگذارد دلواپسی‌ای در کشور بوجود بیاید.

الهام امین زاده معاون حقوقی رییس‌جمهور گفت: رییس‌جمهور با شورای نگهبان در ارتباط با رد صلاحیت‌های داوطلبان دهمین دوره مجلس مذاکره می‌کند تا اگر اشتباهی اتفاق افتاده از رد صلاحیت شده‌ها اعاده حیثیت کند.

محمد هاشمی رئیس دفتر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز با بیان اینکه تصور می‌شد که شورای نگهبان نیز در بررسی صلاحیت‌ها از حضور مردم استقبال کند به ایسنا گفت: اما آنچه در نتیجه حاصل شد رد صلاحیت نزدیک به دو سوم کاندیداهای منتسب به جریان اصلاحات بود که عنوان شد یا صلاحیتشان رد شده و یا به گفته‌ی مسئولانی نظارتی صلاحیتشان احراز نگردید.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر این رویکرد هیات های نظارتی در بررسی صلاحیت‌ها باعث شده تا فضای انتخابات فضای مطلوبی تلقی نشود مخصوصا این نوع رویکرد را می‌توان مغایربا فرمایشات رهبری نظام در بحث انتخابات برشمرد.

هم‌چنین محمدحسن ابوترابی نایب رئیس مجلس در پاسخ به پرسشی در مورد رد صلاحیت‌شدگان نمایندگی مجلس از سوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان براساس اطلاعاتی که از مراجع متعدد داشتند نظر بدوی خود را اعلام کردند. کسانی که برای حضور در انتخابات مجلس آمادگی داشتند اگر به اعلام نظر شورای نگهبان اعتراض دارند باید این اعتراض را منعکس کنند و شورای نگهبان نیز قطعا به آن توجه خواهد کرد، ما نیز در این راستا به وظایف خود عمل خواهیم کرد.

دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز با بیان این‌که «در این خصوص باید تدبیر شود»، گفت: بکار بردن عبارت عدم احراز صلاحیت به معنی رد صلاحیت است. مسئولان مربوطه باید دقت خود را در این خصوص بالا ببرند. این‌کارها بازی با آبروی مردم است. مسئله تشخیص موضوع مطرح است و مسئولان باید قدرت تشخیص موضوع را داشته باشند و اگر فرصت لازم است عنوان کنند تا حداقل آمار 40 درصدی عدم احراز به 20 درصد کاهش پیدا کند.

ایسنا در گفت‌وگو با برخی فعالان حزبی آمار افراد حزبی که صلاحیت آن‌ها توسط هیأت‌های نظارت احراز نشده است را استخراج کرده است که این آمار به شرح زیر است:

* حزب اعتماد ملی

رسول منتجب نیا قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با اشاره به این‌که در سراسر کشور 54 نفر از اعتماد ملی در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: صلاحیت اکثریت این افراد تأیید نشده است. در تهران 14 نفر ثبت‌نام کرده‌اند که صلاحیت فقط یک نفر تأیید شد.

* حزب مردم‌سالاری

میرزابابا مطهری‌نژاد عضو شورای مرکزی مردم‌سالاری، گفت: در تهران از حزب مردم‌سالاری 60 در انتخابات ثبت‌نام کردند. البته از این 60 نفر تعدادی هستند که عضو این حزب نبوده اما تقاضا داشتند که مردم‌سالاری از آن‌ها حمایت کند. از این تعداد کمتر از 10 نفر تأیید صلاحیت شدند.

* کارگزاران سازندگی

حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران سازندگی نیز با بیان این‌که «از این حزب 100 نفر در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند»، اظهار کرد که هیچ یک از اعضای این حزب تأیید صلاحیت نشدند.

* حزب موتلفه اسلامی

محمدنبی حبیبی دبیرکل این حزب درباره تعداد افراد این حزب که در انتخابات تأیید شده‌اند،‌ گفت: من در تهران نشنیده‌ام که کسی از اعضای موتلفه رد صلاحیت شده باشد اما از استان‌ها خبر ندارم.

وی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتقادها از ردصلاحیت برخی کاندیداهای اصلاح‌طلب گفت: تا آنجا که ما اطلاع داریم اصلاح‌طلبان خود را به اندازه کافی برای یک رقابت جدی با اصولگرایان آماده کرده‌اند و ردصلاحیت برخی از آنها مانع رقابتشان با اصولگرایان نخواهد شد.

* انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها

محسن رهامی دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با بیان این‌که از این انجمن در تهران 7 نفر ثبت‌نام کرده‌ بودند، اظهار کرد: همه ما رد صلاحیت شده‌ایم و در حال جمع‌آوری آمار از سراسر کشور هستیم.

* جمعیت آبادگران

حسن بیادی عضو این جمعیت به خبرنگار ایسنا گفت: فقط من برای انتخابات مجلس کاندیدا شده بودم که تایید صلاحیت شده‌ام.

*جمعیت وفادارن انقلاب اسلامی

حبیب‌الله بوربور با بیان اینکه سه نفر از این تشکل در تهران ثبت‌نام کرده‌اند اظهار کرد: تاکنون اطلاعی درباره ردصلاحیت این سه نفر به ما نرسیده است.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر تاکنون اطلاعی داده نشده پس آیا این سه نفر تایید صلاحیت شده‌اند؟ گفت: من اطلاعی ندارم.

فرمانداری‌های سراسر کشور مراتب ردصلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی را به آنها اعلام کرده‌است.

*حزب اعتدال و توسعه

کمیته اطلاع ریانی حزب اعتدال و توسعه در حال بررسی و جمع‌آوری اطلاعات نتایج بررسی صلاحیت‌های کاندیداهای این حزب است.

***

خبرنگار ایسنا هم‌چنین در تماس با اعضای احزابی از جمله همبستگی، اتحاد ملت، جبهه پیروان خط امام و رهبری و هم‌چنین جبهه یکتا درباره آمار وضعیت بررسی صلاحیت‌های کاندیداهای این تشکل‌ها سوال کرد که هیچ کدام اطلاع کافی در این زمینه نداشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۰-۲۸ ۱۱:۵۲

ديگه ليست نميخواد اصولگراها از ببن هم انتخاب کنن پايداري و اصلاح طلبا که 80 نود درصدشون رد شدن

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۲۸ ۲۰:۱۰

واقعا متاسفم

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۲۸ ۱۳:۱۲

تحليل عالمانه اي بود

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۲۸ ۲۱:۱۴

بايد مراقب بود مجلس ششم تکرار نشود شوراي نگهبان مچکريم

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۲۸ ۲۱:۲۴

من به عنوان يک فرد که عاشق انقلاب هستم از اين همه رو صلاحيت متاسفم که اين را به سود کشور نميبينم ميونن تجديد نظر فرمايند تشکر