• یکشنبه / ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ / ۰۴:۱۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95012207856
  • منبع : فضای مجازی

جزئیات حذف یارانه پردرآمدها

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جزئیات حذف یارانه پردرآمدها را تشریح کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جزئیات حذف یارانه پردرآمدها را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، احمد میدری در گفت‌وگو با «ایران» اظهار کرد: حذف یارانه 24 میلیون نفر پر درآمد پیشنهاد دولت نیست. این تصمیمی است که مجلس شورای اسلامی می‌گیرد و دولت منتظر است تا مجلس در این زمینه تعین تکلیف کند.

وی ملاک و معیارهای حذف یارانه‌ها را خودرو، معاملات ملکی، محل سکونت و شغل فرد اعلام کرد و افزود: ساز و کار شناسایی گروه‌های درآمدی خانوار از طریق 40 پایگاه اطلاعاتی که در اختیار است انجام می‌شود. برای این‌ کار از چهار روش استفاده می‌کنیم و هر یک از شاخص‌هایی مثل شغل، محل سکونت، معاملات ملکی و خودرو در رتبه‌بندی خانواری که یارانه می‌گیرند تأثیرگذار هستند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: براساس پایگاه‌های اطلاعاتی که در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است 23 میلیون خانوار یارانه می‌گیرند که این تعداد خانوار هر کدام در یکی از دهک‌های اول تا دهم قرار دارند.

میدری توضیح داد: اشتراک این روش‌ها محور ارزیابی و محاسبات گروه‌های درآمدی است، یعنی مجموع درآمد خانوار و دارایی‌هایی که دارند و در پایگاه‌های اطلاعاتی‌ ما ثبت شده، ملاک شناسایی و حذف یارانه‌بگیران پردرآمد خواهد بود.

وی با بیان اینکه خودرو یکی از شاخص‌های مورد بررسی درآمد خانوار است، اظهار کرد: تعداد و قیمت خودروی خانوار از جمله مؤلفه‌هایی است که مورد ارزیابی دهک قرار می‌گیرد. به‌طور مثال خانوارهایی که خودروی بالای 100 میلیون تومان دارند وقتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند به این نکات توجه می‌شود که فرد چقدر باید درآمد داشته باشد که بتواند خودرویی با این قیمت خریداری کند و دیگر اینکه هزینه استهلاک آن محاسبه می‌شود و به صورت تخمینی برای ما مشخص می‌کند که این خانوار در کنار آیتم‌های دیگر مثل مسکن و شغل چه امتیازی می‌گیرد و در کدام دهک درآمدی است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل سکونت خانوار را از دیگر مواردی دانست که در شناسایی گروه‌های درآمدی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و گفت: در این خصوص براساس پایگاه اطلاعات محل سکونت خانوار دسته‌بندی شده است. به‌عبارتی ارزش ریالی یک ملک 200 متری در منطقه یک تهران و ملک دیگری با همین مشخصات در منطقه 18 تهران در رتبه‌بندی و امتیاز خانوار مؤثر است.

میدری درباره تأثیر و نقش سفر خانواده‌ها به خارج از کشور در حذف یارانه اظهار کرد: سفر خارجی هم یکی از این شاخص‌ها است و اگر خانواده‌ای در طول سال یک سفر خارجی داشته باشد امتیاز آن چنان نیست که منجر به حذف یارانه شود اما خانواده‌ای که در سال‌های اخیر چند سفر خارجی داشته‌اند امتیاز این سفرها دهک این خانواده را به دهک بالا‌تر ارتقا می‌دهد و همین مسأله در شناسایی و حذف یارانه خانوار مورد محاسبه قرار خواهد گرفت.

به‌ گفته این مقام مسئول، معاملات ملکی معیار دیگری است که در شناسایی گروه‌های درآمدی خانوار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

میدری افزود: فردی که زمین یا ملکی را خریداری می‌کند براساس متراژ زمین و قیمت معامله برای ما مشخص می‌شود که این معامله ملکی در چه سطحی است و ما به‌طور تخمینی بررسی می‌کنیم فردی که این ملک یا زمین را خریداری کرده باید ماهانه چه درآمدی داشته باشد تا بتواند این کار را انجام دهد. بنابراین این مسأله در امتیاز و رتبه‌بندی خانوار تأثیر مستقیمی دارد و دهک آنها را مشخص خواهد کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما بر اساس درآمدهای رسمی افراد که در اختیار داریم مثل کارکنان دولت از طریق سیستم‌های مالیاتی، کارگران و بازنشستگان از طریق سازمان‌های بیمه‌ای در قالب روش آزمون وسع شناسایی گروه‌های درآمدی را انجام می‌دهیم.

وی افزود: تقریب آزمون وسع از دیگر روش‌هاست که براساس آن دارایی‌ها و درآمد خانواری که به صورت شفاف مشخص نیست محاسبه می‌شود. به‌طور مثال یک پزشک فوق تخصص که درآمد او در جایی ثبت نشده است براساس استعلام کارشناسی میزان درآمد و دارایی‌اش مشخص می‌شود و این ملاک ارزیابی و محاسبه قرار خواهد گرفت.

میدری اظهار کرد: شغل افراد در شناسایی و حذف یارانه‌ها از دیگر معیارهایی است که به آن استناد خواهد شد. مثلا پزشکان، اعضای هیأت مدیره شرکت‌ها، وکلا، اصناف ممتاز مثل طلا و جواهرفروشان، عمده‌فروشان آهن‌آلات، نمایشگاه‌داران اتومبیل، صراف‌ها، مدیران بانک‌ها، اعضای هیأت مدیره مؤسسات مالی اعتباری خصوصی، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، پیمانکاران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی، دارندگان کارت بازرگانی و تسهیلاتی که از پایگاه‌ها دریافت شده نیز از موارد دیگری هستند که مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۱۲:۳۳

آقاي وزير ايا فقط خريد ملاک است.از اين 40 پايگاه اطلاعاتي که اطلاعات را براي حذف يارانه هااستفاده مي کنيد بانکها جزء انها نيستند که اگه خريدي شده وامي هم در کار بوده.45 ميليون وام مسکن گرفتم و خونه خريدم و بايد دو برابر آن را برگردانم ملاک نيست؟؟؟؟؟؟؟؟؟ يا خودرو هم به همين صورت. معيار شما فقط خريد است؟؟ با چه سختي و بدبختي مهم نيس. اونوقت يارانه قطع مي کنيد.........

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۱۵:۲۰

چرا يارانه فرزنداني که ازدواج ميکنند از خانواده جدا ميشوند وعليرغم داشتن وام بانکي و اجاره نشيني با درامد خيلي کم ? برقرار نميشود .به کجا وچه کسي مراجعه نمايند .؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۰۱:۱۳

خودروي صد ميليوني ميخري ميندازي زير پات ، بزاري پولشو بانك بهت ماهي دو ميليون ميده، هنوزم لنگ چهل و پنج تومني اونوقت؟

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۰۲:۲۵

اي بابا دق کرديم بس که تهديد کرديد اين چندر غاز و ورمي دارید چهارساله داريد همون چهل تومن رو ميديد با اين تورم کمرشکن مملکت يه سره هم تو سر مردم ميزنيد که داريم يارانه ميديم يه کم از ممالک عربي ياد بگيريد رفاه اوردن واسه مردم در حد تيم ملي!

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۳

چرا اينقدر سرك ميكشيد در زندگي مردم ؟!! اين پولي را كه به مردم دادند جدا از وقت و هزينه اي كه بابتش به هدر دادند . ما به ازاي آن بلكه بيشتر بر المانهاي انرژي و سوخت افزودند . خوب اگر شما مسلمانيد با حذف آن مديون آنها ميشويد .