• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۶ / ۰۱:۴۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96092111919
  • خبرنگار : 30057

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اعلام کرد؛

افزایش 15 درصدی اعتبارات پژوهشی در بودجه 97/تزریق منابع مالی به پارک‌های فناوری بر اساس عملکرد

افزایش 15 درصدی اعتبارات پژوهشی در بودجه 97/تزریق منابع مالی به پارک‌های فناوری بر اساس عملکرد

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از افزایش 15 درصدی اعتبارات پژوهشی در لایجه بودجه 97 خبر داد.

مسعود برومند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به لایحه بودجه 97 افزود: در حال بررسی موارد مختلف در بودجه هستیم، جلساتی هم با کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی داریم.

وی ادامه داد: در لایحه بودجه سال 97 مجموع بودجه بخش پژوهش حدود 15 درصد افزایش یافته است؛ ولی در عین حال با توجه به شرایط بودجه‌ای کشور درصدد هستیم برنامه‌ای را تنظیم کنیم تا در صورتی که در جایی بودجه بیشتر نیاز بود، با تعامل با مجلس و سازمان برنامه و بودجه مشکلات را حل کنیم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه میزان بودجه‌های پژوهشی سال 97 افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: پژوهش نسبت به متوسط افزایش بودجه کشور رشد بیشتری داشته است و نسبت به سال 96 نیز حدود 15 درصد افزایش بودجه داشته‌ایم.

برومند با بیان اینکه بودجه سال 97 با توجه به شرایط مختلف مجموعه‌ها بسته شده است، ادامه داد: مهم این است که برنامه با بودجه هماهنگ شود، از این رو با توجه به شرایط اگر بودجه کم است، باید اقدامات خاصی در زمینه بررسی و تحلیل برنامه‌ها صورت گیرد تا اهداف مورد نظر محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه در بخش پژوهشی هرچه بودجه بیشتر باشد، عملکرد بهتری را می‌توان انتظار داشت، اضافه کرد: ولی باید روی طراحی فرایندهای اجرایی کار کرده و از منابع مالی خوب استفاده کنیم، در هر حال دولت سعی می‌کند بودجه لازم را به پژوهش اختصاص دهد و ما هم با برنامه‌هایی که ارائه می‌دهیم، باید بتوانیم بودجه بیشتری جذب کنیم.

برومند در خصوص برنامه وزارت علوم در زمینه تخصیص اعتبارات بر اساس عملکرد پارک‌های علم و فناوری، یادآور شد: این امر در دستور کار وزارت علوم قرار دارد، ضمن آنکه همه کشور باید به سمتی برود که بودجه بر اساس عملکرد تخصیص یابد.

وی تاکید کرد: اگر عملکرد دستگاهی ضعیف است، باید با اقدامات اصلاحی تقویت شود و بودجه پارک‌های علم و فناوری نیز به این سمت رفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۲ ۱۲:۴۸

نقل قول از مقاله فرهنگ مهروش عمدۀ تأکید کارشناسان کشور ما در سالهای گذشته بر فزونی بودجۀ پژوهشی بوده است؛ حال آن که به نظر می‌رسد مشکل اصلی هرگز بودجه نیست. جایی که فرهنگ پژوهش نهادینه نشده است و به قول صاحبان همین مطالعات، استادان و متخصصان در تصمیم‌گیریها برای صرف بودجۀ پژوهشی جایگاهی ندارند، افزایش بودجۀ پژوهشی تنها موجب افزایش تبذیرها خواهد شد. معمولا با افزایش بودجۀ پژوهشی، زندگی بهتری در انتظار پژوهشگرها نخواهد بود؛ بلکه افراد زیادی به قصد سوء استفاده و با انجام کارهای صوری به این زمینه روی خواهند آورد. نیز، با افزایش بودجۀ پژوهشی، بسیاری از متولیان امر به فکر می‌افتند که پژوهشها را به زمینه‌هایی بکشانند که مطلوب خودشان، و متناسب با نظام فکری و منافع خودشان است؛ نه آنچه واقعا از نگاه کارشناسان برای رشد کشور و علم، ضروری به نظر می‌رسد. سرآخر پژوهشگران می‌بینند که از میلیاردها بودجه هیچ برای کاری که از نگاه ایشان ضرورت است اختصاص نیافته، و از میان دهها سمینار و مجله، یکی پذیرای مقالۀ حاصل عمر آنها نیست.