• دوشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۷:۵۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 96110200713
  • خبرنگار : 71491

/دیدگاه اساتید دانشگاه درباره تعیین سقف افزایش حقوق اعضای‌ هیات‌ علمی/

حقوق اساتید نباید با حقوق‌های نجومی اشتباه گرفته شود

حقوق اساتید نباید با حقوق‌های نجومی اشتباه گرفته شود

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در رویکرد نمایندگان نباید حقوق اعضای هیات علمی با حقوق های نجومی اشتباه گرفته شود گفت: این حقوق نجومی نیست و بر پایه سال‌ها تلاش به اساتید تعلق می‌گیرد.  

دکتر حسین درگاهی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در رابطه با تعیین سقف حقوق برای اعضای هیات علمی، گفت: معلوم نیست تصمیم نمایندگان در این زمینه به چه مساله ای معطوف بوده است.

وی اظهار کرد:  اعضای هیات علمی در زمان استخدام پس از سال ها کار و تلاش و ترفیع از درجه مربی به استادیار،دانشیار، استاد و سپس استاد تمام ارتقا پیدا می کنند و با تولیدات مختلف آموزشی و پژوهشی به رتبه استاد پایه 30 و 35 دست پیدا می کنند و در نهایت بر پایه سن و تجربه به مرور افزایش حقوق پیدا می کنند و ضریب حقوقی به آن ها تعلق می گیرد و در نهایت 12 تا 15 میلیون حقوق می‌گیرند. 

این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در رویکرد بررسی بودجه نباید حقوق اعضای هیات علمی با حقوق‌های نجومی اشتباه گرفته شود، گفت: این حقوق نجومی نیست و بر پایه سال ها تلاش به اساتید تعلق می‌گیرد.  

وی ادامه داد: به طور مثال اگر من 25 سال سابقه کار دارم و بالای 5 میلیون تومان حقوق میگیرم، این حقوق از روز اول به من تعلق نگرفته و در طول مدت 25 سال با توجه به نگاه دولت های مختلف به دانشگاه‌ها و با این دید که اساتید و اعضای هیات علمی باید از رفاه نسبی برخوردار باشند و دغدغه کمتری داشته باشند تا بتوانند خدمت بیشتری به آموزش عالی کشور داشته باشند این حقوق افزایش پیدا کرده‌ است.

رییس سابق دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: نسلی که تربیت می شود نیاز به معلمانی دارد که دغدغه مالی نداشته باشند و از نظر انگیزشی و روحی و روانی و جسمی و مالی تامین باشند تا بتوانند وظایف خود را به شکل مطلوب انجام دهند، بنابراین سیاست حقوق دهی به اعضای هیات علمی بر این مبنا تاکنون دیدگاه درستی بوده ولی تصمیم اخیر جای بحث و بررسی بیشتری دارد. 

وی ادامه داد: تقاضای ما این است که نمایندگان دولت و نمایندگان وزارت بهداشت و آن دسته از نمایندگان مجلس که خود عضو هیات علمی هستند شرایط را کاملا درک کنند و اگر این مساله در صحن علنی مجلس مطرح شد از حقوق اساتید دفاع کنند. 

وی تصریح کرد: با این طرح اینگونه به نظر می‌رسد که نگاه جامعه به حقوق اساتید این است که این حقوق نجومی است در حالیکه نمی دانند وضعیت گیرنده حقوق نجومی با کسی که سال ها زحمت می کشد و کار می کند فرق دارد و اعضای هیات علمی و اساتید با سال ها تلاش و نقش آفرینی در تولیدات علمی کشور و  تربیت هزاران دانشجو به این شرایط رسیده‌اند. 

درگاهی با بیان اینکه عدم افزایش حقوق اساتید و اعضای هیات علمی انگیزه را از اساتید به خصوص اساتید علوم پایه می گیرد تاکید کرد: به طور خاص اساتیدی که در حیطه علوم پایه پزشکی و علوم انسانی فعالیت می‌کنند اکثرا منبع درآمدی به جز حقوق دریافتی از دانشگاه  ندارند و اگر قرار باشد که متناسب با نرخ تورم افزایش حقوق نداشته باشند نشان دهنده این است که تصور و دیدگاه است که حقوقی که می‌گیرند خیلی بیشتر از آنچه که حقشان است تعیین شده که این رویکرد درستی نیست.

این استاد تمام دانشگاه اظهار کرد: این مساله واقعیت دارد که اقشار محروم جامعه و کارمندان دولت زحمت می کشند و کار می کنند و حقوق ناچیزی دریافت می‌کنند و دولت باید کمک بیشتری به آن ها کند اما این تصور هم نباید باشد که از حقوق بخش نخبه کشور که در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی زحمت می‌کشند کم شود تا به کارکنانی که از نظر حقوقی نیازمندی بیشتری دارند پرداخت شود چرا که نه اسایتد به این کار راضی هستند و نه افرادیکه افزایش حقوق خواهند داشت در باطن از این موضوع راضی خواهند شد. 

وی ادامه داد: این تایین سقف در صورت تصویب هم تاثیری در کار اعضای هیات علمی و میزان تلاش و فعالیت آن ها نخواهد داشت چراکه همکاران ما افراد ایثارگر ، فرهیخته و نخبه هستند و سال ها در این کشور زحمت کشیده اند و این مساله در میزان فعالیت آنها تاثیری نخواهد داشت و  اساتید به دلیل این عدم افزایش حقوق دست به راه های فرعی و غیر اخلاقی نمی‌زنند ولی این سوال همواره در ذهن ها باقی خواهد بود که چرا این تصمیم گرفته شده است. 

درگاهی در پایان خاطر نشان کرد: این نکته نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که فعالیت اعضای هیات معطوف به زمان اداری نیست و کارهای پژوهشی خود را در زمان هایی که در خانه هستند و در روز های تعطیل نیز انجام می دهند  و این ها باید در نظر گرفته شود و این واقعیتی است که نباید نادیده گرفته شود و با وجود این مسائل اگر بخواهیم این 10 درصد هم افزایش را هم نداشته باشیم این نگرانی پیش می آید که نمایندگان مجلس بر چه اصلی و معیاری این تصمیم را گرفته اند و این ابهاماتی را به وجود می آورد که در شأن و اعتبار نمایندگان مجلس نیست.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۰۸:۳۲

دزدی مقاله و نمره دادن به دانشجو بخاطر ارائه مقاله برای بالا رفتن درجه علمی یک استاد دانشگاهی نباید به پای تلاش این افراد نوشته بشه. واقعا موارد کمی هستند که لایق جایگاه علمی بدست آورده هستند. در ضمن عموم اساتید در دانشگاه ها فعال نیستند. عموما هم از دانشگاه پول میگیرن هم اداره های دولتی که به عنوان مدیر سرکار قرار میگیرند. الان افرادی هستند که بالای 50 میلیون دریافتی دارند و واقعا لایق یک دهم این مبلغ هم نیستد.

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۴ ۰۸:۰۷

راستی اون 70 نفری که مجله ساینس دزدی مقاله هاشونو ثابت کرده چرا اخراج نشد 90 درصد اساتید ایران مقاله هاشون سرقتی است که باید روانه زندان شوند

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۰۹:۳۳

ایران نظام اسلامی دارد. این که حقوق یکی را کمتر و یکی را بیشتر افزایش دهند تا نهایتا یک روز همه حقوق برابر بگیرند جزو قوانین نظام کمونیستی است و نهایتا باعث می شود هیچکس در جامعه برای تعالی خود تلاش نکند. مگر کسی که 6 میلیون حقوق می گیرد زندگیش تحت تأثیر تورم قرار نمی گیرد؟ بله من موافق این هستم که جلوی حقوق های نجومی گرفته شود. ولی آیا یک عضو محترم هیئت علمی که از 35 سالگی تازه رفته سر کار و حقوق گرفته و سال های سال درس خوانده تا مدارج عالی را طی کند و ماهیان 6-7 میلیون حقوق می گیرد نجومی بگیر است؟ اگر قرار باشد اعضای هیئت علمی با مدرک دکترای تخصصی حقوقی برابر مثلا یک مهندس با مدرک کارشناسی بگیرند عدالت کجا می رود؟!

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۱۳:۳۳

حقوق اساتید با حقوق کارمند های دیگر نباید تفاوت داشته باش. این افراد الان تعدادشون از دانشجو ها بیشتر شده بیشتر استاد ها بیکار هستند و پول اضافی می گیرند. ضمن اینکه این افراد به دلیل ضعف قانون بازنشسته هم نمی شوند و همیشه با بهانه فرار مغز ها سو استفاده می کنند

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۱۳:۵۱

درمصوبه کمیسیون تلفیق علاوه بر ممنوعیت افزایش حقوقهای بیش از 5 میلیون تومان نرخ مالیا ت برحقوق نیز که درحال حاضر حداکثر 20 درصد است به 35 درصد افزایش یافته است .به عبارت دیگر این قبیل کارمندان باید مالیات بیشتری هم بدهند بنابراین خالص دریافتی آنها در مقایسه با امسال کاهش هم خواهد یافت .

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۱۴:۰۵

ضمن اینکه بحث دو تابعیتی اساتید را هم باید بررسی کرد خیلی از تحصیل کردگان غرب و امریکا که شهروندی کشور غیر را هم دارند و هر زمان دلخواهشان بود رها می کنند و می روند.

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۵ ۱۴:۳۰

ما که با کم کردن حقوق اساتید موافقیم کجا بریم؟

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۱۵:۱۹

همکاران گرامی با سلام احتراما، همانگونه که مستحضرید کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷، پیشنهاد عدم افزایش حقوق بالاتر از ۵ میلیون تومان اعضاء هیئت علمی در سال ۹۷ را تصویب کرده و این پیشنهاد بزودی در مجلس به رای گذاشته خواهد شد. وزیر علوم و بسیاری از دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم با این پیشنهاد مخالفت کرده اند. اگر ما نیز به این پیشنهاد اعتراض داریم، بهتر است قبل از تصویب آن در مجلس، عکس العمل نشان دهیم. خواهشمند است، ضمن مراجعه به لینک ذیل اعتراض و مخالفت خود را بیان فرمائید https://www.petitions24.com/194331 ضروری است پس از وارد کردن نام و نام خانوادگی و ایمیل، لینک ارسال شده به ایمیل تائید شود تا فرآیند امضا کامل گردد.

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۵ ۱۴:۳۲

ما که با کم کردن حقوق اساتید موافقیم کجا بریم؟

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۱۸:۵۰

به نظر شما در بین کارمندان و فرهنگیان نخبه وجود نداره؟ حقوق یک فرهنگی با مدرک دکترا یک میلیون و پانصد هزار می باشد. به نظر شما عادلانه است شما پانزده میلیون می گیرید با شانزده ساعت تدریس.

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۲ ۱۹:۲۳

بیشتر اساتید دانشگاههای علوم پزشکی بیشتر وقت و تمرکز خود را صرف بخش خصوصی میکنند واز دستیاران و دانشجویان بهره کشی میکنند..و حقوق بالا میگیرند

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۵ ۱۴:۳۴

اساتید غیرپزشکی هم همین کار رو میکنن. پروژه میگیرند و دانشجو رو اجیر میکنن مفت براشون انجام بده.دانشگاه صنعت رو نابود کرده !

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۵ ۱۴:۴۶

بنظر من باید حداکثر حقوقشون 5 میلیون باشه نه اینکه افزایش حقوق داده نشه ... واسه درسهای بی ارزش که نه خودشون میتونن و نه فارغ التحصیلان هیچ کاری باهاش نمیتونن انجام بدن پول یامفت بگیرند که چیزی بلدن خوب شروع کنن مشکل اشتغال رو حل کنن !

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۵ ۱۶:۲۷

اشتباه گرفته نمیشه اگر بالای 5 میلین نباشه !

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۶ ۰۸:۳۳

کمیسیون تلفیق در مصوبه خود نامی از هیئت علمی نیاورده اما تنها صدای اینها بلند شده است. به قول معروف چوب را که بلند کنی مجرم دگرگون می شود. آقایان هیئت علمی، کمی هم انصاف داشته باشید، هزاران نفر در کشور دارای مدارک دکتری هستند و بیکارند. دلیل بیکاری آنها نیز همین حقوق های بالاست. چرا شما فکر می کنید از معلمین آموزش و پرورش مهم تر هستید

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۶ ۱۰:۰۹

گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنچه هست گیرند. حکایت حقوق های نجومی عده ای آقا زاده و مدیر دزد و آویزان به بیت المال مردم رو با حداقل شایستگی که در حال حاضر بعنوان حقوق دارن به اعضای هیئت علمی میدن اشتباه گرفتن حق این گروه نه 5 میلیون که پنجاه میلیونه تو آمریکا بالاترین حقوق ماله اساتیده حتی رئیس جمهور آمریکا نیز حقوقش کمتر زاز یک استاد دانشگاه هست

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۷ ۰۹:۵۴

گنه كرد در بلخ آهنگري به شوشتر زدند گردن مسگري. مشكل چيزي ديگه در جايي ديگه است اونا رو درست كنيد. حقوق يك استاد دانشگاه در دنيا بطور متوسط از 150 تا 250 هزار دلار در سال متفاوت است يعني چيزي بين 50 تا 90 ميليون تومان ماهيانه. اين تصميم كميسيون واقعا عين بي‌عدالتي و اجحاف در حق اساتيد دانشگاههاي ايران است كه با محروميت‌ها و مشكلات بسياري هم در تدريس مواجهند.