• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96112514384
  • خبرنگار : 71593

آمریکا شمار نیروهایش در مانور "کبراگلد" را دو برابر کرده است

آمریکا شمار نیروهایش در مانور "کبراگلد" را دو برابر کرده است

آمریکا شمار نیروهای خود در مانور نظامی سالانه "کبرا گلد" تایلند را نسبت به سال گذشته تقریبا دو برابر کرده است. روابط میان واشنگتن و بانکوک از زمان آغاز به کار دولت دونالد ترامپ بهبود یافته اما حضور ناظرانی از جانب میانمار در این مانور نظامی چندجانبه، شرایط را پیچیده کرده است.

به گزارش ایسنا، ‌به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، حدود ۶۸۰۰ نیروی آمریکایی در این مانور که با حضور بیش از ۱۱ هزار نیرو از ۲۹ کشور برگزار می‌شود، شرکت دارند. ژاپن، اندونزی، مالزی، سنگاپور، کره جنوبی و تایلند نیز از جمله شرکت‌کنندگان اصلی در این مانور نظامی هستند.

هدف مانور نظامی "کبرا گلد"، بهبود همکاری‌های امنیتی، پرورش نیروهای حافظ صلح و تمرین ماموریت‌های امدادرسانی بشردوستانه است.

استیو کاستونگوای، سخنگوی سفارت آمریکا در بانکوک به خبرگزاری رویترز گفت: این مانور بزرگ‌ترین تمرین نظامی چندجانبه در منطقه هند و اقیانوسیه است و تعهد آمریکا در این منطقه را نشان می‌دهد.

 ژنرال تانچاییان سریسوان، فرمانده عالی نیروهای ارتش سلطنتی تایلند در مراسم افتتاحیه این مانور اظهار کرد: شمار نیروهای حاضر در این دوره از مانور کبرا گلد افزایش یافته و این امر ارتباطی به مسائل سیاسی ندارد. در برخی از دوره‌ها، آمریکا در خاورمیانه مشغول انجام عملیات بود و به همین دلیل شمار نیروهایش در سال‌های گذشته کمتر بود.

آمریکا اغلب با تایلند روابط گرمی ‌داشته اما به دنبال کودتای سال ۲۰۱۴ در تایلند، واشنگتن حمایت نظامی خود را از این کشور کاهش داد. با این وجود با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، روابط دو کشور بار دیگر رو به گرمی گذاشت.

حضور ناظران ارتش میانمار در این دوره از مانور کبرا گلد، بحث‌برانگیز بوده است. ارتش میانمار برای نسل‌کشی قومی اقلیت مسلمان روهینجا مورد انتقاد قرار گرفته است. سازمان پزشکان بدون مرز تخمین می‌زند که بیش از ۱۰ هزار تن از روهینجایی‌ها در درگیری‌های میانمار کشته شده‌اند و سازمان ملل نیز اعلام کرده، حدود ۷۰۰ هزار روهینجایی آواره شده‌اند.

گلین تی. دیویس، سفیر آمریکا در تایلند در مراسم افتتاحیه این مانور به خبرنگاران گفت: حقیقت این است که میانمار در این مانور نظامی شرکت نمی‌کند. آنان بخشی از این تمرین نیستند.

در این مراسم، پرچم میانمار نیز در میان پرچم کشورهای شرکت کننده در این مانور به چشم نمی‌خورد.

پنتاگون در اوایل فوریه گزارش کرد که تایلند از ناظران میانمار برای حضور در این مانور دعوت کرده است.

حضور این ناظران در مانور کبراگلد، انتقادات زیادی را در پی داشت. جان مک‌کین، سناتور آمریکایی که ریاست کمیته نیروهای مسلح سنا را بر عهده دارد، در این خصوص  به آسوشیتدپرس گفت: ارتش‌هایی که دست به نسل‌کشی قومی زده‌اند، نباید مهارت خود را در کنار نیروهای آمریکایی افزایش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha