• یکشنبه / ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 97011905433
  • خبرنگار : 30054

از سیر تا پیاز تلویزیون‌های 4K

از سیر تا پیاز تلویزیون‌های 4K

کافیست در یک فروشگاه اینترنتی، کاتالوگ و مشخصات تبلیغاتی تلویزیون‌های جدید را باز کنید، خواندن مشخصات فنی آن‌ها بیشتر به کتاب‌های علمی تخیلی شبیه است.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، بنابر اعلام فروشگاه اینترنتی زنبیل، در یک فروشگاه اینترنتی برخی از فناوری‌ها و مشخصات را شاید بتوان زودگذر و از بین رفتنی خواند اما برخی ویژگی‌ها آمده‌اند که بمانند، برخی از ویژگی‌ها فقط موضوع خوبی برای بحث‌های داغ روز هستند و مواردی هم وجود دارند که از اهمیت فراوانی برخوردارند. اگر بیشتر بدانید بهتر هم خرید می‌کنید.

4K چیست ؟

ابتدا یک قدم به عقب برگردیم: آنچه که تحت اصطلاحاتی مانند SD، HD، FULL HD و ... برای توصیف و تعریف مشخصات فنی تلویزیون‌ها گفته می‌شود در واقع بیان‌کننده رزولوشن تصویر آن‌ها است که هر یک جهش بزرگی در زمینه کیفیت تصویر نسبت به قبلی بودند. رزولوشن در واقع ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین عامل برای تشخیص کیفیت تصویر است و بیان‌کننده تعداد پیکسل‌های موجود در یک نمایشگر است که در دو بعد افقی و عمودی نمایش داده می‌شود. پیکسل‌ها کوچک‌ترین المان قابل نمایش در نمایشگر هستند که در کنار هم قرار می‌گیرند تا تصویر کلی را تشکیل دهند. واژه 4k فقط مختص حوزه تلویزیون نیست و در بخش‌های دیگر فناوری مانند دوربین، موبایل هوشمند، تبلت، مانیتور و به طور کلی هر دستگاهی که به نوعی به صفحه نمایش ربط دارد، پای این فناوری در میان است. امروزه همه شرکت‌های بزرگ اعم از تلویزیون سونی، سامسونگ و ... ، در تلاش برای تولید مدل‌های جدید و گسترش این فناوری هستند.

حال که به صورت شهودی با مفهوم پیکسل آشنا شدید تعریف 4K برایتان قابل لمس‌تر خواهد بود. یک تلویزیون اچ دی استاندارد رزولوشنی برابر با 1920 در 1080 پیکسل دارد اما این عدد در یک تلویزیون 4K، به 4096 در 2160 پیکسل می‌رسد، یعنی این تلویزیون رزولوشنی 4 برابر تلویزیون‌های Full HD دارد. یکی از دلایلی که نام 4K برای این نوع تلویزیون انتخاب شده است هم همین است چون وضوحی تقریباً 4 برابر نسبت به تلویزیون‌های FHD عرضه می‌کند.

بحث در مورد ماهیت 4K بسیار ساده است. رزولوشن  4K تصویری با 3,8 میلیون پیکسل ارائه می‌دهد که این رقم در واقع چهار برابر تعداد پیکسل‌هایی است که تلویزیون‌های 1080 Pارائه می‌دهد. پیکسل‌های بیشتر در محیطی بسیار کوچک، در حقیقت جزییات بیشتر و تصویر بسیار شارپ‌تری هم به بیننده نشان می‌دهند که حتی از فاصله بسیار نزدیک هم نمی‌توان پیکسل‌های موجود روی صفحه را تشخیص داد. به نظر می‌رسد سایز مناسب این تلویزیون‌ها 50 اینچ و بالاتر باشد چرا که با کوچک‌تر شدن سایز، کیفیت تصویری که از 4K انتظار می‌رود هم کم می‌شود.

4Kها در واقع نسل بعدی تلویزیون‌های خانگی به شمار می‌روند و به نظر می‌رسد مانند تلویزیون‌های سه بعدی زود گذر و از بین رفتنی نیستند اما در حال حاضر قیمت بالایی نسبت به نمونه‌های مشابه دارند. به عنوان مثال قیمت  LED سامسونگ با مدل 4K آن، اختلافی از یک میلیون به بالا دارد. البته در حال حاضر برندهای مختلف در تولید مدل‌های جدیدتر، کاهش قیمت زیادی روی این رده تلویزیون‌ها اعمال کرده‌اند.

برای خرید عجله نکنید

در حال حاضر خیلی برای خرید یک تلویزیون 4K عجله نکنید به چند دلیل: دلیل اول گران بودن این تلویزیون‌ها است در حالی که می‌توان تلویزیون‌های Full HD با قیمت بسیار مناسب‌تر در بازار یافت. در ابتدا دو شرکت ال جی و سونی برای تولید این محصولات اقدام کردند، اولین LED ال جی مدل 4K قیمتش به حدی بالا بود که تقریباً می‌توان گفت استقبال چندانی از آن نشد. هنوز هم در برهه‌ای از زمان قرار داریم که به دلیل نوظهور بودن این فناوری، قیمت عرضه آن بسیار بالاست اما مطمئناً مانند تجربه اولین ماه‌های عرضه تلویزیون‌های فول اچ دی، در مدت کوتاهی شاهد افت قیمت  4K هم خواهیم بود.

دلیل دوم این که بسیاری اعتقاد دارند مزایای این نوع تلویزیون به درک محدود انسان در جزئیات تصویر به آخر می‌رسد و با توجه به ابعاد منطقی تلویزیون و فاصله مخاطب از آن، به راحتی نمی‌توان تفاوت کیفیت این تلویزیون را با نسل‌های قدیمی‌تر مانند Full HD تشخیص داد. هرچه فاصله ما از تلویزیون دورتر باشد تشخیص آن هم سخت‌تر خواهد شد. به همین دلیل این تکنولوژی در تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و اسمارت‌فون‌ها محسوس‌تر است چون چشمان شما به آن‌ها بسیار نزدیک‌تر است.

دلیل آخر هم کمبود محتوای با کیفت 4K به خصوص برای ایرانیان است، فیلم‌ها و محتواهای کمی با این کیفیت وجود دارند و اگر هم باشند به راحتی قابل تهیه نیستند. محتوای 4K از لحاظ کیفی 4 برابر غنی‌تر و به همان نسبت هم حجم آن تقریباً 4 برابر است بنابراین لود شدن و پخش آن اغلب مشکل ایجاد می‌کند. البته با گسترده‌تر شدن این فناوری به زودی بر حجم این فایل‌ها افزوده خواهد شد اما در حال حاضر حجم محتوا قدری نیست که بتوانید رویش حساب باز کنید.

تلویزیون‌های 4K همانند نمونه‌های سه بعدی چند سال پیش یا نمونه‌های خمیده این روزها که چشمان شما را خیره می‌کنند، خاص نیستند و به طور خلاصه پیکسل‌های بیشتر در فضای کمتر نمایش می‌دهند که نتیجه آن می‌شود کیفیت بالا و نمایش جزییاتی خارق‌العاده. اما برای آن که بتوانید از تمام پتانسیل این تلویزیون‌ها لذت ببرید باید چند سال صبر کنید. با این وجود اگر پول کافی در اختیار دارید، می‌توانید یکی از این تلویزیون‌های نسل آینده بخرید. با این وجود اگر حوصله مطالعه و بررسی دقیق مشخصات یک تلویزیون خوب را ندارید و می‌خواهید به سرعت بهترین محصولات به شما معرفی شود، سری به فروشگاه اینترنتی زنبیل  بزنید و لیستی از بهترین تلویزیون‌ها را همراه با مشخصات و جزئیات و بهترین قیمت بازار مشاهده کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha