• دوشنبه / ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 97052714220
  • خبرنگار : 71410

چرا «تتلو» اینطوری است؟

چرا «تتلو» اینطوری است؟

«در یک مصاحبه خوب، حقایق را درباره دولت جمهوری اسلامی، آقای رئیسی و تیمش که در حق من نامردی کرده‌اند به شما می‌گویم. من بالاخره حقیقت را می‌گویم.»

این جملات متعلق به یک روزنامه‌نگار، سیاست‌مدار یا یک استاد دانشگاه نیست. این جملات متعلق به یک خواننده زیرزمینی پرحاشیه است که در یک برهه زمانی دست‌مایه تبلیغات انتخاباتی برای یکی از کاندیداهای ریاست ‌جمهوری شده بود اما حالا معتقد است که بازی خورده و می‌خواهد افشاگری کند.

امیرحسین مقصودلو معروف به «امیر تتلو» یکی از خوانندگان پرطرفدار بیشتر میان نوجوانان است که هیچ‌گاه نتوانست در ایران فعالیت رسمی داشته باشد. صفحه اینستاگرام او ۴ میلیون‌نفر دنبال‌کننده دارد و به نظر می‌رسید که او پرطرفدارترین خواننده ایران است اما معادله جایی به هم ریخت که او تصمیم به برگزاری کنسرت در ترکیه گرفت و از آنجا که فقط حدود ۲۰۰ بلیت در این کنسرت فروخته شد، این کنسرت اجرا نشد.

حالا این پرسش به ذهن متبادر می‌شود که طرفداران او دقیقا چه گروهی از جامعه هستند که فقط ترجیح می‌دهند او را بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای تماشا کنند؟ تعداد دنبال‌کننده‌های او حتی برای یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری دوازدهم هم آنقدر وسوسه‌برانگیز بود که از تتلو برای تبلیغات انتخاباتی‌اش استفاده کرد؛ موضوعی که این روزها خیلی این رپر جوان را آشفته کرده است.

اما تتلو و طرفدارانش چه کسانی هستند؟ از دکتر مرجان علی‌قارداشی - روانشناس - خواستیم که یک تحلیل روان‌شناختی از تتلو و تتلوها برایمان ارائه دهد.

علی‌قارداشی ابتدا ترجیح می‌دهد درباره صفحات پرطرفدار اینستاگرام بگوید: «ما اغلب آدم‌هایی را در دنیای مجازی دنبال می‌کنیم که برایمان جالب هستند و این دنبال کردن همیشه به آن معنا نیست که ما طرفدار آن شخص هستیم چرا که طرفدار بودن به معنای الگو قراردادن و پیروی کردن است. ما نباید با دیدن افرادی که دارای دنبال‌کنندگان زیادی در فضای مجازی هستند به این باور برسیم که آنها پرطرفدارند. حالا اگر بخواهم مشخصا درباره امیرحسین مقصودلو برای شما صحبت کنم، آنچه را که باید درباره دنبال‌کنندگان او در نظر قرار داد، مقوله طیف سنی است. اگر نگاهی به لیست دنبال‌کنندگان او بیندازید، متوجه می‌شوید آنها اغلب بچه‌ها و نوجوانانی هستند که در بحران پیدا کردن هویت و نقش اجتماعی‌شان به سر می‌برند. در واقع بچه‌هایی که توانایی این را هم که به تنهایی به کنسرت خواننده محبوبشان به ترکیه بروند را ندارند.»

او ادامه می‌دهد: «مردم به طور کلی از ادا و اطوارهای عجیب استقبال می‌کنند و از هر چیز غیر معقولی لذت می‌برند. مثلا شما الان بگویید یک فیل را به پارک ارم آورده‌اند که سه خرطوم دارد یا مثلا خرگوشی که هزارتا پا دارد. چون این موضوع برایشان غیر معقول و جالب است، دنبالش می‌روند. اساسا ذهن به دنبال چیزهای تازه است. اما اگر بخواهیم زاویه دید را تغییر دهیم و درباره عدم استقبال از کنسرت امیرحسین مقصودلو صحبت کنیم باید نوسانات ارز و ریزش مخاطب سایر خوانندگان مطرح در کشورهای اطراف را در نظر داشته باشیم. قطعا تعداد زیادی از پدر و مادرها توان خرید بلیت این اجرا برای فرزندانشان و سفر به ترکیه را نداشتند. می‌خواهم بگویم باید همه فاکتورها در نظر گرفت و نباید خیلی بدبینانه بگوییم او دنبال‌کننده ساختگی دارد. اتفاقا او دنبال‌کنندگان زیادی دارد اما شاید دلیل اصلی بد آوردن او در کنسرت ترکیه کم‌سن بودن مخاطبش و پایین بودن ارزش موسیقایی آثارش برای اقشار مختلف بود.»

این روانشناس تاکید می‌کند: «ما زمانی می‌توانیم اظهارنظر قطعی درباره این خواننده داشته باشیم که او بیاید و یک کنسرت رایگان در ایران برگزار کند و بعد ببینیم آیا در این شرایط هم کسی حاضر نیست او را ببیند؟»

از دکتر علی‌قارداشی می‌خواهم به عنوان یک روان‌درمانگر یک تحلیل کلی از شخصیت امیرتتلو برایمان ارائه بدهد. او می‌گوید: «این موضوع را باید از دو جهت بررسی کرد. امیرتتلویی که به صورت واقعی حضور دارد و آنچه که هست و دوم امیرتتلویی که مردم ساخته‌اند. او یک خواننده تقریبا خوش‌صدایی بود که با پشتیبانی طرفداران نوجوانش کارش را جلو می‌برد. من از او چند مصاحبه خوانده‌ام. در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است که من در یک خانواده مَشتی متولد شدم. منظورش از کلمه مشتی یک خانواده خوب و شاد است اما چند وقت بعد در یک مصاحبه دیگر اظهار کرده است که من بچه طلاق بودم و با مادرم زندگی می‌کردم و کمیته امداد به ما کمک می‌کرد! بنابراین از گذشته این شخص پیشینه درست و صحیحی نیست که بتوانم او را خیلی دقیق تحلیل کنم چون ما او را قبل از شهرتش نمی‌شناسیم. او یک جای دیگر گفته که در گذشته کارگری می‌کرده است. از این جمله می‌توان فهمید که به خاطر شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه، او در شرایطی بوده که عزت و احترام دریافت نمی‌کرده و دیده نمی‌شده است.»

او معتقد است: «اساسا جامعه ما تتلوساز است. چنین افرادی ساده‌ترین راه را برای دیده‌شدن، رفتار ضد اجتماعی می‌دانند. مردم آنها را در فضای مجازی می‌بینند و این دیده‌شدن به مرور برایشان جذاب می‌شود. اما از یک جایی به بعد دیگر اختیارشان از دست خودشان خارج می‌شود و دست مردم می‌افتد. به طور کلی ما یک گونه شخصیتی ـ نمایشی داریم که دوست دارند دیده شوند و برای شهرت همه کار می‌کنند. حتی خودشان را با سلبریتی‌های خیلی مشهور مقایسه می‌کنند. این ویژگی شخصیتی ممکن است که در همه ما وجود داشته باشد اما اگر این ویژگی بخواهد خیلی زیاد در وجود ما سرکشی کند دیگر تبدیل به اختلال شخصیت می‌شود.»

از دکتر علی‌قارداشی می‌پرسم آیا این میزان خالکوبی روی بدن امیرتتلو طبیعی است؟ که پاسخ می‌دهد: «خیر. تتلو فریاد می‌زند که مرا نگاه کنید! او همیشه بدنش را اپیلاسیون می‌کند، برنزه می‌کند و فریاد «مرا تماشا کن» سر می‌دهد. او برایند جامعه‌ای است که جایی برای دیده‌شدن نداشته است. آدم‌ها با هم یکی نیستند. یکی برای دیده‌شدن تلاش می‌کند که یک متخصص حرفه‌ای شود، یکی دیگر رَپر! آنچه درباره تتلو مشخص است، فریاد مرا دیدن است.»

این روانشناس ادامه می‌دهد: «به طور کلی من او را شخصی می‌بینم که دارای شخصیت دوقطبی است. یعنی آدم‌هایی که زیاد حرف می‌زنند و کارهای عجیب و غریب می‌کنند. تتلو یک بار گفت که می‌خواهم فوتبالیست شوم و مگر من چه چیزی از دیوید بکام کمتر دارم؟ یک‌بار خطاب به هوادارانش گفت که اصلا شما لیاقت من را ندارید و از همه شما بدم می‌آید. یک‌بار از لشگر سایبری امام زمان (عج) حرف می‌زند و ... به این رفتارها دوره‌های شیدایی می‌گویند که فرد حرف‌های عجیب می‌زند و حتی گاهی خودش را از دنیا منفک می‌کند. او حتی راجع به سیاست هم حرف می‌زند؛ از یک کاندیدا طرفداری می‌کند؛ ‌ می‌خواهد افشاگری سیاسی کند. خودش را درگیر مسئله حجاب می‌کند. یک روز مسلمان دوآتیشه می‌شود؛ یک روز فارغ می‌شود و ... او هیچ خط فکری مشخصی ندارد.»

دکتر مرجان علی‌قارداشی همچنین معتقد است: «آدم‌هایی که تحت عنوان «تتلیتی‌ها» هوادار امیر تتلو هستند در واقع پشت او قایم شده‌اند تا خشم خود را نسبت به جامعه خالی کنند. اما در نهایت دوست دارم بگویم که گاهی ما آدم‌ها به بیماری دیگران دامن می‌زنیم. جوانان ما یاد گرفته‌اند که برای دیده‌شدن دیوانگی کنند. تتلوها را مردم دیوانه‌تر می‌کنند.»

ایسنا - سهیلا صدیقی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۰۶:۵۵

مقاله خوبی بود. با تشکر از این روانشناس که خیلی خوب امثال این افراد را توصیف کردند. به نظر من تقصیر شما رسانه هاست که اسم این آدمها را الکی سر زبان میندازید. گرچه من آخرش نفهمیدم معنی و مفهموم این اسم مسخره ای که برای خودش درست کرده چیه.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۰:۳۸

این خانم چه روانشناسی هستن که بدون اینکه طرف رو از نزدیک ببینه، راجع به شخصیتش نظر میده و حتی معتقده که طرف دارای اختلال بایپولاره!!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۹:۱۶

تو مقاله نوشته من اطلاع دقیقی ازش ندارم که تحلیلم دقیق باشه اگه با دقت بخونید حله سوالاتون

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۱:۱۴

فقط جمله آخرش تتلو ها رو مردم دیوانه تر میکنند از همه چی خسته شدم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۳:۰۰

آهای شما که میگین تتلو فلانه . به نظر من شما فقط نیمه خالی لیوان رو دیدید و اگه واقعا یک روانشناس خوب بودید زمانی که که تلاش های چن سالشو میدیدن میگفتین بهش محل بزارین .

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۹:۱۳

چه ربطی داره؟ مگه گفت تلاش نکرده ... روحش و رقتارش رو تحلیل کرد

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۴:۲۲

بسیار دقیق و کامل ، با خوندن این مقاله من که هرگز رفتارهای عجیب این افراد رو تاب نمیارم دلم براشون سوخت... گاهی انقدر آدمها رو نمی بینیم که چارهای ندارن جز دیوانگی...

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۵:۱۵

تتلو هم یه آدم معمولی مثل بقیه آدمهای دیگس فقط در یک شرایط غیر معمولی داره زندگی میکنه.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۶:۱۷

از کی تا حالا با چک کردن پیج اینستاگرام یه نقر و خوندن و دیدن چندتا مصاحبه از اون میشه تشخیص بیماری از نوع روانی اونم دو قطبی داد؟! این خانم به قول شما دکتر یچی گفتن، شما چرا یه سرچ ساده نکردید درباره بیماری دو قطبی؟!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۷:۵۹

دقت کردید گفتن من تاریخچه صحیحی از ایشون در دست ندارم اما با برآورد رفتارها این نتیجه رو گرفتن..... چقدر ساده قضاوت میکنید

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۹:۱۱

درضمن من توی خانوادم بیماری دوقطبی ارثیه و همه انواعش رو دیدم و باهاش زندگی کردم بسیار علایم رو اتفاقا خوب شناسایی کردن حتی تو یه مصاحبش خودش گقته بود رفته دکتر و گفتن بهش مریضیش دوقطبیه تو یه وبلاگ خوندم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۲۹ ۱۹:۴۶

از خبرنگار این مصاحبه خیلی ممنون که از میان تیترهای خسته کننده ، یک موضوع خیره کننده و یک تیتر خیره کننده انتخاب کرد. احسنت

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۰۰:۲۱

مشکلش فقط اینه که اجازه کار تو کشورشو نداره امثال شما با این کاراتو روانیش کردین

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۰۱:۰۴

به عنوان پزشکی که مدتی است در زمینه روانپزشکی مشغول به کار هستم عرض می کنم که غیر حرفه ای تر و بی پایه تر از اظهار نظر این روانشناس وجود نداره. در پزشکی برای هر بیماری ای یک لیست از علائم ضروری وجود داره که باید تعدادی از آنها وجود داشته باشه و بهش کرایتریا اطلاق میشه. اول تشخیص بیماری کار روانپزشک است نه روانشناس و ایشون حق زدن عنوان به بیمار رو نداره، ثانیاً از نظر علمی هم استدلالات ایشون می لنگه. متاسفم.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۴:۲۱

آقای دکتر چه کسی گفته حق تشخیص بیماری فقط با روانپزشکه؟ همه جای دنیا کار تشخیص و ارجاع با روانشناسه... متاسفم که تو حرفتون فقط بلدیذ از هم ایراد بگیرید.. شما اگر بیماری مریضتون رو نامگذاری کنید اسمش میشه اسم گذاشتن؟ خنده داره

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۷:۱۲

من باهاتون مخالفم من هم روانپزشکم و کار تشخیص رو روانشناس هم میتونه انجام بده... در ضمن بارها مصاحبه داشتم و خبرنگار بخش هایی رو حذف کرده نباید انقدر راحت یک همکار رو نقد کرد اینجا یه سایت خبریه کلاس درس نیست که علایم شناسی انجام بشه در ضمن اشاره کردن که تاریخچه رو ندارن...

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۰:۰۳

واقعا برای اون روانشناس متاسفم که یک انسان رو با فیل و خرگوش مقایسه می کنن،چرا نمی گوید تتلو یک هنرمند است چرا نمی گوید یک فرد خلاق و صاحب سبک است،مایکل جکسون هم کارهای عجیب می کرد کلی هم طرفدار در دنیا داشت ،کلی هم کارهای خیریه انجام داده،اگه شما تو فیفا بودید مسی رو می فرستادین تیمارستان چون رو دستش خال کوبی داره ،چرا همه چی رو تو ظاهر و رفتار می بینید.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۴:۲۳

یعنی یبار متن رو دقیق بخونی میبینی مثال چیزهای عحیب رو دنبال کردن رو گفته فیل و خرگوش نه تتلو رو ... عجب آدمای دنبال داستانی هستیم ما ایرانی ها

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۱ ۱۲:۰۵

لطف کن شما یکی دیگه اظهار نظر نکن.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۴:۳۱

من روانپزشکم تو سوئد تدریسم میکنم خیلی جذاب بود این تحلیل یجوری به متخصصین برخورده انگار بیشتر دلشون میخواسته با اونا مصاحبه شه جو پر از بخل و حسادت ایران غجیبه

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۰:۵۴

چون در سوئد هستید ،حرفتون حقیقته،مثلا اونجا حسادت وجود نداره. هر چی میشه می گوید ایرانی،الان سوئدم پر مهاجر شده.خودتم ایرانی هستی.الان رفتی اونجا شدی سوئدی.

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۷:۰۵

من با حرفتون موافقم ما تو ایران فقط از هم ایراد میگیریم اتفاقا خیلی نقد منصفانه ای بود ... دوست عزیز ایشون کی گفتن چون تو سوئدن ایرانی نیستن یا ایرانی ها بدن فقط جو ایران رو نقد کردن که کاملا هم درسته ما ایرانی ها مدام از هم ایراد میگیریم

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۷:۰۵

من با حرفتون موافقم ما تو ایران فقط از هم ایراد میگیریم اتفاقا خیلی نقد منصفانه ای بود ... دوست عزیز ایشون کی گفتن چون تو سوئدن ایرانی نیستن یا ایرانی ها بدن فقط جو ایران رو نقد کردن که کاملا هم درسته ما ایرانی ها مدام از هم ایراد میگیریم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۶

من مدرس سایکوز های اپیدمیک در شاخه ای از جامعه شناسی تو فرانسه هستم نمیدونم تو ایران بهش چی میگن انقدر لذت بردم از سادگی و ظرافت این تحلیل که حد نداره آفرین به شما

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۴

لذت بردم چه نگاه منصفانه ای چه روان و خوندنی

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۵:۰۱

روانشناسانی از این دست که نه خلاقیت دارن نه هنر ،4 تا کتاب حفظ کردن و برای مطرح کردن خود برای هرچی و هر کسی ،داده های حفظ شده خود رو بیان می کنند،بایدم این حرف ها رو به هنرمندان بزنن.من 33 سال سن دارم و آهنگ های تتلو هم گوش می دم و لذت می برم به هنرش کار دارم نه به رفتارش و ظاهرش.

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۰۰:۴۰

دوست عزیز تحلیل رفتار یک فرد چه ربطی به موسیقی او داره؟ ما میتونیم عاشق موزیک یک دیوانه هم باشیم این ها دو موضو محزا هستن

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۰۰:۴۰

دوست عزیز تحلیل رفتار یک فرد چه ربطی به موسیقی او داره؟ ما میتونیم عاشق موزیک یک دیوانه هم باشیم این ها دو موضو محزا هستن

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۳۰ ۱۵:۴۵

این آقا که میگن تشخیص مال روانپزشکه همین روانپزشک ها ۱۰ سال عمرم رو با دارو و تشخیص اشتباه نابودم کردن همین خانوم دو سال پیش با یه جلسه مصاحبه تشخیص جدید و دقیق گذاشتن و من رو درمان کردن

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۵ ۱۷:۰۹

من هم پیششون مراجعه کردم خیلیییی دقیق و حرفه ای هستن

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۸ ۰۹:۵۴

عالییییییی خانم صادقی و خانم دکتر علی قارداشی کیف کردم

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۶ ۰۱:۴۳

احسنت بسیار عالی فرمودید