• دوشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97061205723
  • خبرنگار : 71477

با وجود نگرانی‌ها درباره وابستگی قاره سیاه

نشست رهبران چین و آفریقا امروز به میزبان شی جینپینگ آغاز می‌شود

نشست رهبران چین و آفریقا امروز به میزبان شی جینپینگ آغاز می‌شود

چین امروز (دوشنبه) میزبان رهبران آفریقایی برای نشستی با هدف جلب حمایت از دیدگاه پکن برای توسعه قاره آفریقاست اگرچه پکن به خاطر رویکردش برای ارائه کمک‌های خارجی و وام به دیگر کشورها به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شی جینپینگ، رئیس‌جمهور چین و رهبرانی از سراسر قاره آفریقا امروز برای یک نشست دو روزه درباره همکاری چین–آفریقا با یکدیگر دیدار خواهند کرد و انتظار می‌رود این مذاکرات بر پروژه زیرساختی راه ابریشم جدید چین موسوم به "طرح یک کمربند و یک جاده" که به شدت تحت حمایت شی جینپینگ قرار دارد، متمرکز باشد.

این برنامه بزرگ با هدف ارتقای دسترسی چین به بازارها و منابع خارجی و تقویت نفوذ پکن در خارج از کشور طراحی شده است.

در حال حاضر نیز چین میلیاردها دلار به کشورهایی در قاره آفریقا برای ساخت جاده، خطوط راه‌آهن، بنادر و دیگر پروژه‌های زیرساختی بزرگ و مهم ارائه داده است. منتقدان هشدار داده‌اند که این اقدام شی جینپینگ به این نیت است که چین در آینده برخی کشورها را که تحت بدهی سنگین قرار دارند، بخرد.

مطالعه صورت گرفته توسط اندیشکده آمریکایی مرکز توسعه جهانی نشان داده که نگرانی‌های جدی درباره پایداری بدهی دولتی در هشت کشور آسیایی، اروپایی و آفریقایی که در چارچوب پروژه یک کمربند و یک جاده از چین وام دریافت می‌کنند، وجود دارد.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز یکشنبه به همتایان آفریقایی خود گفت که شی جینپینگ از این نشست به عنوان فرصتی برای مطرح کردن دیدگاه ویژه خود درخصوص ایجاد یک جامعه چینی–آفریقایی با یک آینده مشترک استفاده خواهد کرد و پیشنهادات و برنامه‌هایی را برای تقویت همکاری چین–آفریقا مطرح می‌کند.

در همین حال پل کاگامه، رئیس‌جمهور روآندا که رئیس دوره‌ای اتحادیه آفریقا است،‌ گفت: صحبت‌ها درباره تله بدهی تلاشی برای دلسرد کردن ارتباطات متقابل میان چین و آفریقا هستند.

شی جینپینگ در آخرین گردهمایی‌ با رهبران آفریقایی که در سال 2015  میلادی در ژوهانسبورگ برگزار شد 60 میلیارد دلار کمک و وام به آفریقا اختصاص داد.

کشورهای سراسر آفریقا امیدوارند که این اشتیاق چین برای سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت‌ها به صنعتی شدن این قاره کمک کند.

مهمانان این گردهمایی شامل روسای جمهور کشورهای آفریقایی از مصر گرفته تا سنگال و آفریقای جنوبی و رهبران جنجالی چون عمر البشیر، رئیس‌جمهور سودان هستند.

اگرچه روابط میان چین و کشورهای آفریقایی به شدت مثبت است اما نگرانی‌هایی نیز درباره تاثیر برخی از قراردادهای چین در این منطقه وجود دارد.

پس از آنکه چین نخستین پایگاه نظامی برون مرزی خود را در جیبوتی افتتاح کرد این کشور شاخ آفریقا از نظر مالی به شدت به چین وابسته شده است؛ اقدامی که بیانگر اهمیت استراتژیک قاره آفریقا برای چین محسوب می‌شود.

محلی‌ها در دیگر کشورها نیز از استفاده از کارگران چینی برای پروژه‌های ساختمانی انتقاد کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha