• سه‌شنبه / ۳ مهر ۱۳۹۷ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97070301533
  • خبرنگار : 71415

آمریکا: جنایات ارتش میانمار علیه روهینجاها، هماهنگ و برنامه‌ریزی شده بود

آمریکا: جنایات ارتش میانمار علیه روهینجاها، هماهنگ و برنامه‌ریزی شده بود

یک تحقیقات انجام شده از سوی دولت آمریکا به این نتیجه رسیده که ارتش میانمار دست به یک کمپین "کاملا هماهنگ و برنامه‌ریزی شده" به منظور کشتار دسته جمعی، ‌تجاوزهای گروهی و دیگر جنایات علیه اقلیت مسلمان روهینجا، زده است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، گزارش مربوط به این تحقیقات که از سوی وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده، می‌تواند برای توجیه تحریم‌ها و مجازات‌های دیگر از سوی آمریکا علیه مقام‌های میانمار مورد استفاده قرار بگیرد.

با این حال این گزارش از توصیف این جنایات به عنوان نسل کشی یا جنایت علیه بشریت خودداری کرده و به گفته مقام‌های آمریکایی همین مسئله‌ موضوع یک بحث شدید داخلی قرار گرفت و این بحث باعث تاخیر حدودا یک ماهه در انتشار گزارش شد.

این گزارش در نتیجه بیش از هزار مصاحبه با زنان و مردان روهینجا در کمپ‌های آوارگان در بنگلادش جایی که تقریبا 700 هزار مسلمان روهینجا بعد از فرار از عملیات ارتش میانمار در سال گذشته به آنجا منتقل شده‌اند، تهیه شده است.

در این گزارش 20 صفحه‌ای آمده است: خشونت‌های اخیر در ایالت راخین در شمال میانمار افراطی، وسیع،‌ دارای ابعاد گسترده و ظاهرا تنظیم شده برای ایجاد ترس و وحشت در میان مردم و بیرون راندن اجباری ساکنان روهینجا از مناطقشان بوده‌ است.

در این گزارش آمده است: ابعاد و دامنه عملیات‌های ارتش میانمار نشان می‌دهد که این اتفاقات کاملا برنامه‌ریزی شده و هماهنگ بوده‌ است.

بازماندگان این خشونت‌ها با جزئیات وحشتناکی توضیح داده‌اند که شاهد چه اتفاقاتی بوده‌اند و به گفته آن‌ها سربازان میانمار اقدام به کشتن کودکان کوچک و کم سن و سال کرده‌اند به سمت افراد غیر مسلح شلیک کرده‌اند و یکسری قربانیان را زنده به گور کرده و یا در داخل گودال‌های گورهای دسته جمعی انداخته‌اند. آن‌ها از وقوع تجاوزهای جنسی گسترده از سوی نظامیان میانمار علیه زنان روهینجا که اغلب در مقابل انظار عمومی افتاده، صحبت کرده‌اند.

زاو هتای سخنگوی دولت میانمار از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرده و گفته که اجازه پاسخ به پرسش‌ها در تماس تلفنی را ندارد و تماس‌های رویترز با ژنرال تون تون نایی، سخنگوی ارتش میانمار نیز بی جواب ماند.

یکی از این شاهدان توصیف کرده که نظامیان میانماری چهار دختر روهینجایی را ربوده و به مدت سه روز آن‌ها را مورد تجاوز قرار دادند و این شاهد آن‌ها را «نیمه جان» توصیف کرد.

گروه‌های حقوق بشری و فعالان روهینجایی گفته‌اند که آمار کشته‌های کمپین سرکوب ارتش میانمار که از اوت 2017 آغاز شد به هزاران نفر می‌رسد.

نتایج این تحقیقات مقام‌های آمریکایی به شکلی کمتر رسمی و آن هم به روی وب سایت وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد.

انتشار این گزارش حدود یک ماه بعد از آن که بازرسان سازمان ملل گزارش خود را منتشر کرده و در آن ارتش میانمار را به "اقدام با نیت نسل کشی" متهم کرده و خواهان پیگرد قضایی فرمانده کل و پنج ژنرال ارتش میانمار طبق قوانین بین‌المللی شدند، صورت می‌گیرد.

مقام‌های وزارت امور خارجه گفته‌اند که هدف از این تحقیقات تعیین وقوع نسل کشی نبوده،‌ بلکه هدف مستند سازی حقایق درخصوص جنایات رخ داده بوده تا بر مبنای آن سیاست‌های آمریکا به منظور پاسخگو دانستن مسببان آن‌ها تنظیم شود.

این گزارش با این حال هیچ اقدام جدیدی را پیشنهاد نداده است.

یک مقام آمریکایی گفت: این به عهده مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا است که تصمیم بگیرد در آینده اجازه اقدام "حقوقی" را بدهد یا خیر و این احتمال وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha