• چهارشنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97072513961
  • خبرنگار : 71593

بازدید ماتیس از باقیمانده‌های فاجعه‌بار جنگ ویتنام

بازدید ماتیس از باقیمانده‌های فاجعه‌بار جنگ ویتنام

وزیر دفاع آمریکا در حال بررسی پیامدهای باقیمانده از جنگ ویتنام است. او امروز، چهارشنبه از پایگاهی در این کشور که در دوران جنگ ویتنام به دلیل ذخیره "عامل نارنجی" توسط نیروهای آمریکایی آلوده شده، دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا از پایگاهی هوایی در شمال شهر هوشی‌مین دیدار کرد که طی اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی و اوایل دهه ۱۹۷۰ توسط نیروهای آمریکایی که فرمالدئید شیمیایی "عامل نارنجی" را در این پایگاه ذخیره کرده بودند، به شدت آلوده شده بود.

آمریکا چهار سال قبل متعهد شد که بخش‌هایی از پایگاه هوایی "بینهوا" را که در اثر ذخیره این ماده سمی آلوده شده است، پاکسازی کند.

این ماده سمی سرطان‌زا به چندین نسل از ویتنامی‌ها آسیب رسانده که عوارض ناشی از آن در میان کودکان بارزتر است. عامل نارنجی تاکنون معلولیت‌های ذهنی و جسمی شدیدی را در کودکان ویتنامی به وجود آورده که بزرگی سر و تغییر شکل اندام‌های بدن از جمله پیامدهای آن است.

آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا به زودی پروژه‌ای را برای ترمیم و پاکسازی این پایگاه آغاز خواهد کرد که پیش‌بینی ‌می‌شود چندین سال به طول بینجامد و ۳۹۰ میلیون دلار هزینه داشته باشد.

خبرنگارانی که با ماتیس به ویتنام سفر کرده‌اند، از حضور در نشستی که مقامات آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا برگزار کرده بود، منع شدند. مقامات این نهاد که پیش از برگزاری این نشست با خبرنگاران صحبت کردند، اظهار کردند که طبق برنامه‌های تعیین شده، خاک ‌برداری این پایگاه سال آینده آغاز می‌شود و پیمانکاران این پروژه از ماه دسامبر در پایگاه "بینهوا" حاضر خواهند شد.

وزیر دفاع آمریکا طی سفرش به خبرنگاران گفت: می‌خواهم به این پایگاه نگاهی بیندازم تا وقتی برگشتم و در کنگره صحبت کردم، بتوانم آنچه از این پایگاه دریافته‌ام را توضیح دهم.

ماتیس افزود: ما متعهد شده‌ایم که به پاکسازی این پایگاه کمک کنیم. این آمریکایی است که به تعهدش برای بهبود آنچه در گذشته اتفاق افتاده، عمل می‌کند.

عده‌ای از کهنه سربازان آمریکایی که در جنگ ویتنام حضور داشته‌اند، از این اقدام آمریکا ابراز خرسندی کرده‌ و گفته‌اند که مدت‌ها منتظر چنین اقدامی از سوی مقامات آمریکایی بوده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha