• شنبه / ۸ دی ۱۳۹۷ / ۰۳:۰۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97100502939
  • خبرنگار : 71620

تاثیرات وحدت‌آفرین مشارکت مردم حول موضوعات قومی و ملی از زبان ساعی

تاثیرات وحدت‌آفرین مشارکت مردم حول موضوعات قومی و ملی از زبان ساعی

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ایده‌ تعیین یک روز برای حضور مردم با لباس‌های محلی و برگزاری بازارهای محلی برای ارائه محصولات فرهنگی قومی را موثر در ایجاد فضای وحدت و نشاط دانست و گفت: بسیاری از کشورهای دنیا علی رغم مدرن شدن، به مسائل سنتی و هویتی و فرهنگی توجه بسیاری می‌کنند.

زهرا ساعی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو ایسنا در مورد مشارکت مردم حول موضوعات ملی گفت: خوشبختانه ما در کشورمان تعدد اقوام، آداب و رسوم متعددی داریم که هم موجب افزایش هم‌بستگی ملی و هم توجه بیشتر به فرهنگ دیرینه‌ ایرانی می‌شود. فرهنگ دیرینه ایرانی متشکل از فرهنگ اقوام مختلف است که سالیان سال در کنار هم زندگی کرده‌اند. ما در این حوزه خیلی غنی هستیم و مناسبت‌هایی دینی و ملی همچون عید نوروز، شب یلدا و... داریم.

وی افزود: هم‌اکنون بعضی آداب و رسوم محلی در قالب جشواره‌های غذایی محلی برگزار می‌شود و رونق گرفته است. نکته این است که ما بیشتر از این هم جا داریم مثلا می‌توانیم این فعالیت‌های ملی را در سطح مدارس برای دانش‌آموزان و در سطح دانشگاه‌ها برای دانشجویان افزایش دهیم.

وی ایده‌ تعیین یک روز برای حضور مردم با لباس‌های محلی و برگزاری بازارهای محلی برای ارائه محصولات فرهنگی قومی در جامعه را تایید و آن را موثر در ایجاد فضای وحدت و نشاط دانست و گفت: غذا، زبان و میراث محلی و فرهنگی باید مورد توجه قرار بگیرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس در تفاوت دو مقوله‌ شادی و نشاط، شادی را گذرا و به عبارتی زودگذر و نشاط را دارای تاثیر و تأثر عمیق اجتماعی دانست و اظهار کرد: یکی از عواملی که می‌تواند نشاط اجتماعی را بسیار تقویت کند، توجه به آداب و رسوم و قومیت‌های مختلف است. ما فکر می‌کنیم برای تقویت نشاط اجتماعی کار سختی است و باید برای تقویت آن به دنبال مقولات پیچیده‌ای بگردیم در صورتی که ما بازی‌ها و حتی و شوخی‌های زیبای محلی داریم که می‌تواند بسیار وحدت‌بخش باشد. سازمان‌های متولی باید روی این مسائل کوچک تمرکز کند.

وی زبان، لباس، شعر و موسیقی را از مولفه‌های اصلی آداب رسوم اقوام دانست که موجب دوباره ساخته‌شدن فرهنگ یک ملت می‌شود.

وی هم‌چنین گفت: ما در این حوزه به علت تعدد اقوام خیلی غنی هستیم. هر کجای کشور را که نگاه کنیم آداب و رسوم خاص خودش را دارد. نکته این است که ما باید این مسائل را تقویت کنیم. در بسیاری از کشورهای دنیا می‌بینیم که علی رغم مدرن شدن، به مسائل سنتی و هویتی و فرهنگی توجه بسیاری می‌کنند. این مسائل موجب جذب گردشگر نیز می‌شود. ما نباید داشته‌هایمان را فراموش کنیم. این داشته‌های فرهنگی موجب حفظ وحدت ملی، نشاط اجتماعی، پرکردن وقت اوقات فراغت خانواده‌ها می‌شود. اگر این چیزها نباشد چه چیز باید جایگزین آن باشد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۰۸ ۰۶:۲۴

توجه به فرهنگ مناطق مختلف ایران مثل دانه های تسبیح به همدیگر ربط دارد که هرکدام از آنها تقویت شد در نهایت در خدمت تقویت فرهنگی ملی خواهد بود