• یکشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98011805691
  • منبع : دویچه وله

ژنرال خلیفه حفتر با حمله دوباره به طرابلس به دنبال چیست؟

ژنرال خلیفه حفتر با حمله دوباره به طرابلس به دنبال چیست؟

شبه‌نظامیان "ارتش ملی لیبی" (مستقر در شرق این کشور) به فرماندهی خلیفه حفتر می‌خواهند کنترل طرابلس را دست بگیرند. این ژنرال ۷۵ ساله فردی خشن و قدرت‌طلب به شمار می‌رود. هدف او از حمله به پایتخت چیست؟

به گزارش ایسنا، براساس گزارش دویچه وله، نفوذ ژنرال خلیفه حفتر در لیبی، کشوری که سال‌هاست درگیر جنگ داخلی و خشونت است دائما بیشتر می‌شود. او از اسلام برگشته، جنگ با اسلام‌گرایان را نیز بر پرچم خود نوشته است. مخالفان این ژنرال ۷۵ ساله به او اتهام می‌زنند که در ‌پی برقراری یک دیکتاتوری نظامی جدید است.

خلیفه حفتر در تاریخ سیاسی لیبی در نقش‌های مختلفی ظاهر شده است؛ همراه و فرد مورد اعتماد معمر قذافی، عضو جنبش اپوزیسیون لیبی، جاسوس احتمالی سازمان سیا (آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا) و بالاخره فعال در قیام علیه قذافی. او در اتحاد جماهیر شوروی سابق آموزش نظامی دید و در سال ۱۹۶۹ همراه با قذافی علیه شاه ادریس کودتا کرد و در دوران قذافی از نردبان قدرت بالا رفت.

ژنرال خلیفه حفتر

حفتر در جریان درگیری‌های نظامی میان لیبی و چاد (۱۹۷۸ تا ۱۹۸۷) به اسارت گرفته شد اما رهبر لیبی به جای تلاش برای آزادی او مدعی شد که حفتر به ارتش او تعلق نداشته است. به دلایلی که روشن نیست، این سازمان سیا بود که موجبات آزادی او را فراهم کرد. حفتر پس از آن دو دهه در آمریکا زندگی کرد. منتقدانش می‌گویند او در آن مدت برای این سازمان کار کرده است.

خلیفه حفتر در سال ۲۰۱۱ به لیبی بازگشت تا به جنبش علیه قذافی بپیوندد. شورای ملی موقت که بازوی سیاسی شورشیان بود، او را به ریاست نیروهای زمینی برگزید اما حفتر از همان ابتدا مورد اعتماد کامل این شورا نبود. اعضای شورای ملی موقت لیبی او را تشنه قدرت و بسیار جاه‌طلب می‌دانستند و نگران این بودند که او به دنبال ایجاد یک دیکتاتوری جدید باشد.

شبه‌نظامیان تحت رهبری او موفق شدند نیروهای اسلام‌گرا را در سال ۲۰۱۷ از بنغازی بیرون کنند. زمانی که ژنرال حفتر در سال ۲۰۱۸ برای بستری شدن در یک بیمارستان به پاریس پرواز کرد، شایعات زیادی درباره ابتلای او به بیماری‌ای شدید یا حتی مرگ او ترویج یافت اما او دوباره بازگشت و با "ارتش ملی لیبی" توانست شهر درنه را نیز از اسلام‌گرایان پس بگیرد.

در ماه ژانویه ۲۰۱۹ نیروهای حفتر توانستند مناطقی از جنوب لیبی را که حوزه‌های نفتی این کشور بودند به تصرف خود درآورند. از روز چهارشنبه گذشته (سوم آوریل) او و شبه‌نظامیانش قصد تصرف پایتخت را کرده‌اند؛ جایی که دولت "وفاق ملی" به ریاست فائز السراج در آن مستقر است و از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته می‌شود.

منتقدان می‌گویند ژنرال خلیفه حفتر قدرتش را مدیون کمک‌های کشورهای مختلفی از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و فرانسه است. در سال ۲۰۱۶ یک هلیکوپتر در لیبی سقوط کرد و سه سرباز فرانسوی سرنشین آن کشته شدند. گفته شد که آنها اطلاعات مخفی برای حفتر جمع می‌کردند. دولت وفاق ملی از آن حادثه به عنوان نقض حاکمیت ملی لیبی یاد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha