• یکشنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98012510042
  • خبرنگار : 71628

سفیر فرانسه در واشنگتن: انقضای برجام، انتهای پایبندی ایران به برنامه غیرنظامی هسته‌ای نیست

سفیر فرانسه در واشنگتن: انقضای برجام، انتهای پایبندی ایران به برنامه غیرنظامی هسته‌ای نیست

سفیر فرانسه در واشنگتن در صفحه توییتر خود با بیان این که انقضای برجام به معنای عدم پایبندی ایران به یک برنامه غیرنظامی برای فعالیت‌های هسته‌ای آن نیست مدعی شد که در صورت عدم رعایت این مسئله از سوی ایران پس از برجام ممکن است باز هم تحریم‌هایی علیه این کشور اعمال شود.

به گزارش ایسنا، جرارد آرود، سفیر فرانسه در واشنگتن در صفحه رسمی توئیتر خود نوشت: " گفتن این که با انقضای مدت برجام (توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی)، ایران مجاز به غنی‌سازی اورانیوم خواهد شد. بر اساس معاهده ان‌پی‌تی و پروتکل الحاقی آن، (ایران) باید تحت نظارت سرسختانه نشان دهد که فعالیت‌های هسته‌ای آن غیر نظامی هستند".

جرارد آرود در ادامه مدعی شد که در صورت لزوم و عدم رعایت کردن معاهده ان‌پی‌تی از سوی ایران، ممکن است حتی پس از انقضای برجام تحریم‌هایی علیه ایران اعمال شوند و نوشت: همان گونه که در سال ۲۰۰۲ گفتیم، غنی‌سازی اورانیوم بدون یک برنامه معتبر غیرنظامی، بر اساس معاهده ان‌پی‌تی غیرقانونی محسوب می‌شود، همان طور هم در سال ۲۰۲۵ قادر خواهیم بود تا (انقضای برجام) در صورت لزوم واکنش نشان دهیم. تحریم‌هایی اعمال شدند و ممکن است دوباره اعمال شوند؛ پس از برجام همه این‌ها بر روال خود باقی می‌مانند.

وی در ادامه درباره برنامه غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران افزود: " روسیه اورانیوم غنی‌شده مورد نیاز را برای تأسیسات هسته‌ای بوشهر فراهم می‌کند و دلیل قانع کننده‌ای وجود ندارد که ایران پس از برجام بیش از حد غنی‌سازی انجام دهد".

به گزارش ایسنا، توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ میان ایران و کشورهای آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین پس از تقریباً سیزده سال مذاکره به امضا رسید که به دنبال آن تحریم‌های آمریکا علیه ایران با شرط محدود سازی فعالیت هسته‌ای ایران لغو شدند. این توافق با نام رسمی برجام (برنامه جامع اقدام عمل مشترک) شناخته می‌شود.

در ماه مه سال گذشته دونالد ترامپ، با"فاجعه بار" خواندن توافق هسته‌ای به طور یک‌جانبه از این توافق خارج شد و سپس در ماه نوامبر همان سال تحریم‌هایی را که به دنبال برجام لغو شده بودند دوباره بر ایران اعمال کرد و از آن پس با سیاستی که از آن به عنوان کمپین فشار حداکثری بر ایران یاد می‌کند در حال پیش گرفتن رویکردی قهری در برابر ایران است.

این ادعاها علیه نظامی بودن فعالیت هسته‌ای ایران در حالی مطرح می‌شوند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چندین گزارش متوالی از نظارت بر تأسیسات هسته‌ای ایران، پایبندی ایران به تعهدات خود در برجام را تأیید کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha