• دوشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98022312321
  • خبرنگار : 71132

اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی شامل چه کسانی می‌شود؟

اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی شامل چه کسانی می‌شود؟

یک عضو فراکسیون زنان مجلس با ارائه توضیحاتی درباره مصوبه مجلس مبنی بر اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، برخی مصادیق این قانون را عنوان کرد.

طیبه سیاوشی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به موافقت مجلس با اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی و مردان غیر ایرانی، گفت: در ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی آمده بود که اگر زنی می‌خواهد ثبت ازدواج کند باید مجوز دولت را داشته باشد و طبیعتاً مجوز دولت در صورتی داده می‌شد که ورود شوهر به خاک ایران قانونی باشد اما قانون جدید مجلس مهاجران قانونی و غیر قانونی را توأمان در بر می‌گیرد. البته نیروی انتظامی می‌گفت ماده ۱۰۶۰ را در این لایحه بگنجانید اما جواب ما این بود که می توانید مرزها را ببندید تا این افراد وارد خاک ایران نشوند.

وی افزود: زنانی که در خارج از ایران با مردان خارجی ازدواج می‌کنند و شوهرشان به صورت قانونی وارد کشور می‌شوند هم مشکلی ندارند و شامل همان ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی می‌شوند اما این لایحه در راستای جمعیتی است که از سال ۸۶ تاکنون بدون هویت هستند و پدرانشان به صورت غیر قانونی وارد کشور شدند. اینها عمدتاً مردان تبعه افغانستان، عراق و پاکستان هستند و اتباع اسپانیا و استرالیا و برخی کشورهای دیگر هم مشمول این وضعیت هستند.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در حال حاضر مهاجرت زنان ایرانی به خارج از کشور نیز افزایش یافته، گفت: مثلاً خانم مریم میرزاخانی که نخبه این کشور بوده و مهاجرت کرده تمام دغدغه‌اش این بود که بتواند برای فرزندش شناسنامه ایرانی بگیرد. چرا نباید بتواند این کار را بکند.

سیاوشی ادامه داد: مصادیق مصوبه امروز مجلس بیشتر فرزندان حاصل از ازدواج‌هایی است که ثبت رسمی نشده‌اند و صرفاً ثبت شرعی شده‌اند. اینها برای اعطای تابعیت نیازمند ارائه سند ثبت شرعی ازدواج خود و همچنین مدرک اعلام تولد هستند که البته برخی از اینها چون متعلق به دهک‌های پایین و فقیر هستند حتی تولد فرزندانشان در بیمارستان صورت نگرفته است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه آمار مشمولین این مصوبه مجلس دقیق نیست، گفت: از روز گذشته که کلیات این لایحه به تصویب رسید واکنش‌های زیادی را از استان‌های مرزی که بیشترین درگیری را با این موضوع داشته‌اند دریافت کردیم. همچنین طبق پیمایش صورت گرفته آقای میدری معاون اجتماعی وزارت رفاه گفت که ۵۰ هزار نفر در این زمینه پیامک زدند که البته همین نیز آمار دقیقی نیست.

وی در خصوص برخی اعلام مخالفت‌ها در مورد این مصوبه گفت: من برخی استدلال‌ها را قبول ندارم. در جریان بررسی این لایحه صحبت از این می‌شد که اگر فرزند حاصل از چنین ازدواجی نفوذی شود چه خواهد شد. اگر فرزند یک پدر ایرانی نفوذی می‌شود پس فرزند یک مادر ایرانی هم ممکن است نفوذی شود.

سیاوشی در پایان گفت که وزارت امور خارجه از ابتدا موافق تصویب این لایحه بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۳ ۱۷:۱۶

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۴:۵۹

گرسنه از دل گرسنه میداند

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۰۵:۰۰

با سلام کاش میشد قبل اینکه به ۱۸ سال برسن شناسنامه بگیرن

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۷

یعنی قبل هجده نمیدن پس چی رو موافقت کردن بعد هجده که چندساله دارن میدن

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۰۹:۳۶

سلام خدا کنه که این عملشان انجام شود واقعا ما مشکلی زیادی داریم واسه فرزندانمان

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۱:۱۴

این قانون برا کسانی هست که سن شون قبل هجده باشن

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۴:۵۶

به نظر من گر چه خیلی دیر ولی بازم اقدام خوبیه چونکه حقوق بشر باید برای همه یکسان بشود

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۴ ۱۵:۵۷

سلام حالا که تصویب شده کجا باید برن که شناسنامه بگیرن خیلی خوبه که شناسنامه میدن که مشکلات زیادی حل میشه

avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۶ ۰۲:۳۵

سلام چرا بخشنامه نمیاد که شناسنامه بده وقتی تصویب کردن چرا خب شناسنامه نمیدن نکنه دل مردم رو خوش کردن والا چه حدالتی هست وقتی تصویب شده ولی شناسنامه ندن

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۱ ۲۲:۱۷

اشتباه جبران‌ناپذيري است.ان‌شاالله كه اجرا نشه

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۱۹:۲۰

هر‌ کسی‌ که‌ میگه‌ این‌ قانون‌ اجرا‌ نشه‌. از‌ خداوند‌ میخوام که‌ خانواده‌ خودش‌ به‌ همین‌ درد‌ دچار‌ بشه‌...

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۰۴ ۲۰:۵۱

آدم سیر از شکم گرسنه خبر نداره فکنم منظورمو رسوندم🤔🤔🤔

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۲ ۰۴:۰۳

تا چقدر دیگر صبر.؟

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۵ ۱۷:۱۱

خدایا کمک کن زودتر رویا مون حقیقت پیدا کنه

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۷ ۱۷:۲۶

خدا کنه بدن چون پدرم قبلا برامن شناسنامه گرفته بود ولی مال کسی دیگر بود وبعد ۲۰ سال رفت بهش پس داد ولی من باهمون خدمت سربازی رفتم و ازدواج کردم ولی الان هیچ مدرکی ندارم خدایا خودت درستش کن

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۷ ۱۸:۳۵

الان قانون به افراد بالای هجده سال هم شناسنامه میده یانه؟

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۱ ۰۶:۱۶

این قانون برای بچه های زیر ۱۸ سال هست که مادر میتواند بگیرند بالای ۱۸ سال خودپسر یادخترکه مادرشان ایرانی باشه بروند اقدام کنه بعد از نظر وزارت اطلاعات شناسنامه میدند هنوز ابلاغ نشده هروقت ابلاغ بشه سراسری اعلام میکنن

avatar
۱۳۹۸-۰۵-۲۵ ۰۱:۴۵

سلام الان بالای ۱۸ سال گفتن میدن یا نه؟ اگه ممکنه کسی خبر داره بکه ممنون