• سه‌شنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98032813331
  • منبع : مطبوعات

سناریوی دیگری از سفر شینزو آبه

سناریوی دیگری از سفر شینزو آبه

«آقای آبه، به نظر شما ملت ایران چگونه دومرتبه با آمریکایی‌ها پای میز مذاکره بنشیند و دنبال توافق باشد؟ آقای آبه، چه تضمینی وجود دارد که آمریکایی‌ها هر تعهد، توافق و سند بین‌المللی را که امضا می‌کنند پای آن بایستند؟»

به گزارش ایسنا، صادق زیباکلام در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشت: «تصور کنیم که این بار به جای آن که آب پاکی روی دست شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن و آمریکایی‌ها ریخته شود، جور دیگری برخورد می‌شد. بدین معنا که به آقای آبه گفته می‌شد که مردم ایران خاطرات خوبی از آمریکایی‌ها ندارند. به گذشته‌ها کاری نداریم به کودتای ۲۸ مرداد، حمایت آمریکایی‌ها از محمدرضا پهلوی و مساله جنگ و فعلاً به آنها نمی‌پردازیم اما همه دنیا شاهد بود که قریب به دو سال مذاکرات نفس‌گیر با آمریکایی‌ها صورت گرفت و توافقی بین‌المللی به نام برجام شکل گرفت اما هنوز جوهر آن خشک نشده بود که ما دیدیم آمریکایی‌ها یکجانبه از آن خارج شدند. بنابراین آقای آبه، به نظر شما ملت ایران چگونه دومرتبه با آمریکایی‌ها پای میز مذاکره بنشیند و دنبال توافق باشد؟ آقای آبه، چه تضمینی وجود دارد که آمریکایی‌ها هر تعهد، توافق و سند بین‌المللی را که امضا می‌کنند پای آن بایستند؟ اما به‌واسطه احترامی که مردم ایران برای مردم ژاپن قائلند و به‌واسطه ستمی که به مردم ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم رفت ما حاضریم به احترام شخص شما با یکدیگر بنشینیم و تبادل نظر نمائیم، لازمه آن این است که ژاپنی‌ها تضمین کنند.

به عبارت دیگر اگر قرار باشد که تحریم‌ها برداشته شود، ژاپن باید تضمین کننده برداشتن آن تحریم‌ها باشد. یا اگر هر تعهد و توافق دیگری که صورت می‌گیرد، ژاپنی‌ها آن را تضمین کرده و به عنوان یک حکم در مقابل چشم مردم نگاه کنند. به‌علاوه تکنولوژی، صنعت و سرمایه ژاپن می‌تواند در خدمت رشد و توسعه جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد؛ هرچند که در همین شرایط نیز که آبه دست خالی تهران را ترک کرد و آن چه را دونالد ترامپ از او خواسته بود، نتوانست برای وی به ارمغان ببرد، باز هم ایران می‌تواند با ارتباطات گسترده و تنگاتنگ با ژاپنی‌ها از آنها برای رشد و توسعه کشور استفاده کند. مسلماً ارتباط با ژاپن سود به مراتب بیشتری برای کشورمان دارد تا ارتباط با کشورهایی که نه‌تنها سودی برایمان ندارند بلکه برای ایران هزینه‌تراشی نیز می‌کنند. ایران باید با کشورهایی مانند ژاپن ارتباط بیشتری برقرار کند و از طرف دیگر اروپایی‌ها را نیز از دست ندهد؛ چراکه می‌تواند در چارچوب برجام با استفاده از ارتباطات دوجانبه از ظرفیت گسترش تجارت با آنها استفاده کرده و اقتصاد بحرانی کشور را سروسامانی ببخشد. گرچه همه اینها بستگی به این دارد که اروپایی‌ها چه رویکردی در ارتباط با ایران و برجام اتخاذ کنند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۸ ۱۲:۵۴

احتیاج به سر میز نشستن برای مذاکره و رسیدن به توافق به توافق نبود ، بایستی مثل کره شمالی اینها را بازی می دادیم ولی چون دیپلماسی را خوب نمی دانیم این فرصت هم از دست رفت

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۸ ۱۳:۴۴

دلت خوش بابا !!! ايسنا جان تو هم كه هيچ كامنتي رو از ما نميذاري !!!

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۸ ۱۶:۲۴

با سلام تا آقای ترامپ دست از قلدری خود بر ندارد ایران نباید به وی چراغ سبز نشان بدهد

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۹ ۱۱:۱۹

ژاپن خود مستعمره آمریکاست ژاپن فقط پیشرفت دارد ولی عزت نه.چهار غول قدرت و اقتصاد دنیا تضمین دادند و آخرش شد این حالا ژاپن مستعمره تضمین بدهد؟نه خودمان را گول نزنیم.اگر قرا ر است مقاومت کنیم بیایید با تمام وجود و مصمم مقاومت کنیم و اگر هم مردیم ایستاده بمیریم

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۲۹ ۱۱:۴۱

آقای زیبا کلام فقط اسمتون زیباست خودتون میگید وخودتون جواب خودتونو میگی.