• دوشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98042412631
  • خبرنگار : 71604

پژوهشگران آمریکایی انجام می‌دهند

مهندسی ژنتیکی گیاهان برای جذب و ذخیره کربن

مهندسی ژنتیکی گیاهان برای جذب و ذخیره کربن

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، روشی برای جذب و ذخیره کربن توسط گیاهان ارائه داده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌الرت، برای کمک به محیط زیست، تنها کاهش انتشار کربن توسط انسان‌ها کافی نیست. بسیاری از متخصصان باور دارند که باید راهی پیدا کرد تا انتشار برخی گازهای دیگر که در حال حاضر موجب آلودگی هوا هستند، کاهش یابد.

اگرچه برخی دانشمندان برای جذب کربن هوا، بر روش‌های مکانیکی تمرکز دارند اما پژوهشگران "مؤسسه سالک"(Salk Institute) آمریکا، روشی آلی ارائه داده‌اند که در آن، روش‌هایی برای بهینه‌سازی توانایی طبیعی گیاه در جذب و ذخیره کربن پیشنهاد می‌شود.

گیاهان به صورت طبیعی می‌توانند کربن را از محیط اطراف جذب و آن را در ریشه خود ذخیره کنند. هرچه سیستم ریشه گیاه قوی‌تر باشد، دوام ذخیره نیز بیشتر خواهد بود.

پژوهشگران مؤسسه سالک در این بررسی، یک ژن را نیز شناسایی کرده‌اند که نقش مهمی در فرآیند ذخیره‌سازی دارد. این ژن موسوم به "EXOCYST70A3" می‌تواند میزان عمق رشد ریشه گیاه "رشادی گوش‌موشی"(Arabidopsis thaliana) در خاک را تعیین کند.

دانشمندان در این پژوهش نشان دادند که چگونه می‌توان از مهندسی ژنتیک برای پرورش ریشه در عمق بیشتر استفاده کرد تا با این کار، ذخیره کربن، مقاومت در برابر خشکسالی و محافظت از مواد غذایی بهبود یابد.

هنگامی که ریشه‌های گیاه در عمق بیشتری رشد کنند، امکان ذخیره کربن در زیر خاک فراهم می‌شود و دوام آن نیز افزایش می‌یابد. کنترل نحوه رشد ریشه‌های گیاه، آن طور که به نظر می‌رسد، ساده نیست. دانشمندان تا مدت‌ها می‌دانستند که هورمون "اکسین"(auxin)، در رشد ریشه گیاه نقش دارد اما از نحوه تأثیر آن بر سیستم ریشه خبر نداشتند.

پژوهشگران سالک نشان دادند که با تغییر ژن EXOCYST70A3، می‌توانند سیستم ریشه "رشادی گوش‌موشی" را برای رشد عمیق‌تر بهبود ببخشند. آنها باور دارند که همه گیاهان، این ژن یا ژنی مشابه آن را در خود دارند.

"ولفگانگ بوش"(Wolfgang Busch)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما با این پژوهش توانستیم راهی برای کاهش میزان کربن جو پیدا کنیم. کاهش سطح کربن جو، یکی از چالش‌های بزرگ زمان ما به شمار می‌رود و می‌تواند کمک قابل‌توجهی به محیط زیست باشد.

این پژوهش، در مجله "Cell" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha