• شنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۴:۰۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98050201171
  • خبرنگار : 71594

آذربایجانی:

در رابطه با حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی فرهنگ‌سازی کنیم

در رابطه با حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی فرهنگ‌سازی کنیم

یک وکیل دادگستری با اشاره به دستورالعمل حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در قوه قضاییه، گفت: برای اینکه ما نتیجه‌ مثبت‌تری را در میان مدت و سطح کلان شاهد باشیم باید در کنار این دستورالعمل‌ها، در فرهنگ سازی نوجوانانمان گام برداریم تا کسانی که در آینده صاحبان این مناصب در قوه قضائیه و سایر ادارات هستند قاعده مند یاد بگیرند و باورشان این باشد که کرامت انسانی را باید بیشتر حفظ کنند.

علیرضا آذربایجانی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از «دستورالعمل حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در قوه قضاییه» با بیان اینکه در دید اول هم از جهت مبانی حقوق شهروندی و هم مبانی حقوقی و انسانی این دستورالعمل بسیار مناسب و قابل تایید است، اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که معمولا در این نوع مسائل مطرح می‌شود بحث ضمانت اجرای عدم رعایت این نکته‌ها است که در ماده 24 این دستورالعمل نسبتا ضمانت‌های اجرایی خوبی را پیش بینی کرده که در ارتباط با ترفیعاتی که قضات دارند، تغییر سمت‌ها و امثال آنها گزارش‌های مردمی یا مراجع ذی‌ربط بتواند مفید واقع شود.

وی افزود: در کنار این نکته‌های مثبت چند نکته قابل تامل است که می‌تواند در آینده تا حدودی منجر به تضعیف اجرای این دستورالعمل باشد.

این وکیل دادگستری عنوان کرد: بعضی مواقع عدم رعایت مفاد و مندرجات این دستورالعمل‌ها، با بعضی رفتارهای مذهبی به نوعی تلازم پیدا می‌کند که در ظاهر قضیه آن فعل مذهبی، فعلی تحسین شده است اما در عمل با مفاد و مندرجات این احکام و دستورالعمل سازگاری ندارد.

آذربایجانی با اشاره به یک مورد عینی در این خصوص یادآور شد: چیزی که مشخصا خودم با آن برخورد کردم این بود که در یکی از دادگاه‌های مجتمع جنایی، رئیس وقت دادگاه همزمان امام جماعت یکی از مساجد نزدیک آن مجتمع قضایی بود و به راحتی ایشان حدود یک ساعت یا بیشتر در ساعت اداری، دادگاه را ترک کرده و برای انجام مبانی مذهبی می‌رفت.

وی تاکید کرد: رئیس محترم قوه قضائیه باید این حمیت و توان را داشته باشد که با این نوع از توجیهات که همراه با مباحث دینی و شرعی است، این دستورالعمل متزلزل نشود.

این حقوقدان با اشاره به موضوع ضمانت اجرا هم گفت: ما قاعده‌ای در باب بحث ضمانت اجرا داریم که در ضمانت اجرا به معنای واقعی باید برخورد یکسان و عادلانه با همه متخلفین صورت گیرد، اما از این موضوع هم نگران هستیم که این نوع از ابزارهای برخورد با متخلفین فقط به برخورد با قضاتی که ضعیف بوده، ارتباط با جایی نداشته و امکان هماهنگی و تبادل نظر با مسئولان میانی و بالای قوه قضائیه را ندارند، منجر نشود.

آذربایجانی افزود: یه عبارت دیگر اگر در خصوص این دستورالعمل قرار است برخوردی انجام شود باید با تمام کسانی که پشت میز هستند، اعم از ضابطین اجرایی و کادر قضایی و اداری این برخورد به شیوه یکسان باشد.  

وی با بیان اینکه ما واقعیتی در کشور داریم و آن واقعیت مباحث فرهنگی ریشه‌داری است که از دوران طفولیت در کشورمان رشد پیدا می‌کند، گفت: در واقع مباحث اخلاقی، حرمتی، توجه به حقوق وکرامت انسان‌ها مباحثی است که باید از ابتدای طفولیت در کودکستان و مهم‌تر از آن در آموزش و پرورش در مقاطع ابتدایی، میانی و سپس دانشگاه اجرا شود.

این حقوقدان افزود: اگر دانش آموز ما در مدرسه یاد نگیرد که باید با حرمت با او برخورد شود و این حرمت را نبیند و وارد دانشگاه شده و آنجا هم یاد نگیرد که در سیستم اداری و آموزشی باید استاد با کرامت با او برخورد کند ولی این موضوع رعایت نشود، بنابراین همین رفتار منفی استمرار پیدا کرده و وقتی این فرد فارغ‌ التحصیل شد و سمت قضایی و اداری گرفت، بسیاری از این رفتارها را با توجه به تاثیر آن در ضمیر ناخودآگاه با دیگران انجام می‌دهد.

آذربایجانی در پایان گفت: برای اینکه ما نتیجه‌ مثبت‌تری را در میان مدت و سطح کلان شاهد باشیم باید در کنار این دستورالعمل‌ها، در فرهنگ سازی نوجوانانمان گام برداریم تا کسانی که در آینده صاحبان این مناصب در قوه قضائیه و سایر ادارات هستند قاعده مند یاد بگیرند و باورشان این باشد که کرامت انسانی را باید بیشتر حفظ کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha