• چهارشنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98050904747
  • خبرنگار : 71593

ریابکوف: مسکو سیاستش را درباره آی ان اف تغییر نمی‌دهد

معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت، مسکو سیاستش را درباره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد تغییر نداده است.

به گزارش ایسنا، در حالی که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرده که این کشور در تاریخ دوم اوت از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد با روسیه خارج می‌شود و پایان رسمی آن را اعلام می‌کند، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با شبکه "اسکای نیوز" اظهار کرد، مسکو در روزهای آتی اقدامی برای تجدید نظر در سیاستش در خصوص پایان دادن به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد صورت نخواهد داد.

ریابکوف دراین باره گفت: قرار نیست در روزهای آتی تغییری در سیاستمان صورت دهیم. پیش از این نیز هرگز این کار را نکرده‌ایم؛ دست‌کم از زمانی که اولتیماتوم صریح آمریکا را دریافت کرده‌ایم.

در همین حال مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شده، تنها معاهده کنترل تسلیحاتی میان روسیه و آمریکا با نام "استارت جدید" دیگر کارایی ندارد و بعید است که تمدید شود.این معاهده در سال ۲۰۱۰ امضا شد و در حال حاضر تنها معاهده کنترل سلاح بین دو کشور محسوب می‌شود؛ این توافق استقرار تعداد موشک‌های بالستیک بین قاره‌ای، زیردریایی‌هایی با قابلیت پرتاب موشک‌های بالستیک، بمب‌افکن‌های مسلح به سلاح اتمی و کلاهک‌های اتمی را محدود می‌کند.

بولتون گفت: ما این جمعه دوم اوت، پایان رسمی معاهده آی ان اف را اعلام می‌کنیم و از آن خارج می‌شویم.

وی همچنین علت این تصمیم گیری از سوی دولت ترامپ را نقض آن توسط روسیه اعلام کرد و مدعی شد،‌ مسکو به ساخت سیستم‌های پیشرفته بالستیکی و فراصوت خود ادامه می‌دهد و آن را مدرن می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تاس، ریابکوف در صحبت‌های خود تاکید کرد، در روابط میان روسیه و ناتو اعتماد کافی وجود ندارد که مسکو پس از پایان یافتن پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، درخواست کشورهای عضو ناتو را برای عدم استقرار موشک‌های میان برد بپذیرد.

وی افزود: هر چه ناتو بیشتر بگوید قصد و برنامه‌ای ندارد، ما کمتر باور می‌کنیم.

ریابکوف ادامه داد: ما در خصوص اروپا بر این باوریم که در نظر گرفتن اقدامات موازی از سوی ناتو و روسیه رویکردی مناسب خواهد بود. تنها چیزی که ما تاکنون شنیده‌ایم حرف‌های ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و کشورهای عضو این اتحاد بوده که گفته‌اند برنامه یا قصد خاصی برای استقرار موشک‌های هسته‌ای میان ‌برد ندارند اما استقرار موشک‌های متعارف برای ما به همان اندازه بی‌ثبات‌کننده خواهد بود زیرا همان‌طور که گفته شد، اعتمادی  در میان نیست و روسیه به ناتو اطمینان ندارد. روسیه بر این باور است که چیزی که ناتو میگوید اطلاعات غلط  و جنگ ترکیبی عمدی است.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا و وزیر امور خارجه او در تاریخ یکم فوریه ۲۰۱۹ توقف پایبندی آمریکا به الزامات پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از تاریخ دوم فوریه را اعلام و تاکید کردند که در صورت عدم بازگشت "واقعی و قابل تایید" روسیه به الزامات این توافق تا شش ماه پس از تاریخ اعلام شده از آن خارج خواهد شد.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در تاریخ دوم فوریه اعلام کرد که مسکو نیز پایبندی به این توافق را متوقف کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha