• شنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98051205761
  • خبرنگار : 71477

وزرای خارجه آسیا- پاسیفیک به دنبال راه‌حل صلح آمیز برای مناقشات منطقه‌ای

وزرای خارجه آسیا- پاسیفیک به دنبال راه‌حل صلح آمیز برای مناقشات منطقه‌ای

وزرای خارجه آسیا- پاسیفیک در نشست امنیتی سالانه غیرعلنی روز جمعه خواستار راه‌حل صلح آمیز برای مناقشات منطقه‌ای شدند؛ نشستی که تحت‌الشعاع رفابت آمریکا- چین و درگیری های تجاری عمیق میان ژاپن و کره جنوبی قرار داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس دون ترامود وینای، وزیر خارجه تایلند که ریاست نشست منطقه‌ای انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آ سه آن) ‌را بر عهده داشت، گفت: اعضای شرکت‌کننده در این نشست از درخواست‌ها برای از سرگیری مذاکرات متوقف شده میان آمریکا و کره شمالی حول محور خلع سلاح اتمی پیونگ یانگ حمایت کردند.

این نشست بخشی از نشست‌های سالانه انجمن آسه‌آن است که مشارکت شرکای کلیدی در مذاکرات همچون آمریکا، چین، ژاپن و کره جنوبی را اضافه می‌کند. تنش‌ها میان ژاپن و کره جنوبی این نشست‌ها را تحت الشعاع قرار داده بود اما وزیر خارجه تایلند گفت: وزرای شرکت‌کننده هر دو طرف را به ادامه مذاکرات با هدف دستیابی به یک سازش ترغیب کردند.

وی افزود: اختلافات تجاری کنونی میان چین و آمریکا نیز باعث به وجود آمدن نگرانی‌هایی شده است. ژاپن اوایل روز جمعه کره جنوبی را از فهرست شرکای تجاری مورد اعتماد خود که با آنها صادرات سریع دارد، خارج کرد.

وزیر امور خارجه تایلند در کنفرانس خبری گفت: در پایان روز نتیجه مذاکرات باید برد- برد باشد. هیچ یک از ما به تلاش‌های یک سرگرد اعتقاد ندارد. باید تلاش‌های بیشتری در این مذاکرات صورت گیرد تا اختلافات را کاهش دهد و به راه‌حل‌های قابل قبولی منتهی شود.

وزرای امور خارجه ژاپن و کره جنوبی در نشست روز جمعه با همپایان خود که عضو انجمن آسه‌آن هستند، صحبت‌های کنایه‌دار و نیش‌داری رد و بدل کردند. آنها اواخر روز جمعه در حاشیه این نشست‌های رسمی با مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا مذاکراتی برگزار کرده که در جریان آن خصومت بین آنها کاملا نمایان بود. پس از نیم ساعت هر سه طرف از اتاق جلسه خارج شده و بدون گفتن حرفی و حتی دست دادن به یکدیگر در مقابل دوربین‌ها حاضر شدند. این اختلافات از بین رفتن وحدت و همبستگی را که واشنگتن می‌خواهد در مواجهه با چین و کره شمالی نشان دهد، تهدید می‌کند.

یک روز پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با اعلام تعرفه‌های جدید در واردات چین فشارها علیه پکن را افزایش داد، رقابت میان این دو کشور نیز بر این جلسه روز جمعه سایه افکند.

پامپئو در دفاع از این تعرفه‌ها گفت: چین از تجارت به شدت سود برده است. وی همچنین به شدت از پکن به خاطر اقدامات تجاری سرکوبگرایانه و نقض حقوق بشرش که به توسعه اقتصادی لطمه وارد می‌کند، انتقاد کرد.

وزیر امور خارجه تایلند ضمن اذعان به این اختلافات میان چین و آمریکا گفت: مهم است که همه طرفین خویشتنداری نشان داده و در راستای بهبود اوضاع عمل کنند.

وی افزود: چارچوب مشارکت هند- آرام انجمن آسه‌آن که توسط رهبران منطقه‌ای در ماه ژوئن اتخاذ شده به سلطه قدرت توسط یک کشور اعتقاد ندارد بلکه معتقد است تمامی کشورها شرکای برابر هستند و باید از صلح و رفاه منطقه سهم ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha