• یکشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98060301289
  • خبرنگار : 30054

هارد SSD و تفاوت آن با هارد HDD

هارد SSD و تفاوت آن با هارد HDD

آنچه که در مواجه با مشکلات هارد از اهمیت بیشتری برخوردار است، تعمیر سخت‌افزاری آن نیست بلکه بازیابی اطلاعات آن است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کانون بازیابی اطلاعات، تعمیر هارد فرایندی تخصصی و پیچیده است و نیاز به تجربه کافی دارد. در این مطلب قصد داریم به تفاوت دو نوع کاربردی از هاردهای مورد استفاده را بررسی کنیم و با تفاوت‌های آن آشنا شویم.

هارد SSD از دیگر ابزارهای ذخیره‌سازی داده و اطلاعات است که تفاوت‌هایی نیز با هارد HDD دارد. استفاده از هارد SSD به قبل از سال ۱۹۹۰ بازمی‌گردد. ولی این هارد در آن زمان مورد استفاده عموم نبود و فقط در کاربردهای نظامی و فضایی به کار می‌رفت. از سال ۱۹۹۵ استفاده از این هارد فراگیر شد و هم‌اکنون در بسیاری از کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها از این هارد استفاده می‌شود. البته لازم به ذکر است که به دلیل سرعت بالا، این هارد قیمت بالاتری نیز نسبت به هارد HDD دارد و همچنین در حجم‌های پایین‌تری نسبت به HDD در بازار عرضه می‌شود. از این رو در کامپیوترهای رده متوسط به بالا در کنار هارد HDD قرار می‌گیرد تا با نصب برنامه‌های کاربردی روی آن بتوان از سرعت‌ بالایش بهره برد. هارد SDD در دو نوع هارد اینترنال و اکسترنال در بازار موجود است. هارد اینترنال در داخل کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها و دیگر دستگاه‌ها کاربرد دارد، ولی هارد اکسترنال یا خارجی قابل حمل بوده و با داشتن پورت USB قابلیت اتصال به هر دستگاهی را دارد.

SSD چگونه کار می‌کند؟

هارد SSD یا دیسک حالت جامد (Solid State Disk) از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده و در ساخت آن از فناوری فلش NAND بهره گرفته شده است. نکته مهم این است که در معماری داخلی این هارد، بخش مکانیکی حذف شده است. هارد SSD در واقع نقش یک کنترل کننده را بازی می‌کند و پلی است بین حافظه NAND و کامپیوتر. در ادامه به معرفی قسمت‌های مختلف این هارد می‌پردازیم.

معماری داخلی هارد SSD

بخش رابط (Interface): رابط بین هارد و کامپیوتر است که در نوع اینترنال آن از رابط‌های PATA و SATA استفاده می‌شود و در نوع اکسترنال از رابط USB استفاده می‌شود.

بخش کنترل کننده (Controller): این قسمت دقیقاً بین فلش‌های NAND و قسمت ورودی و خروجی قرار دارد و مغز فلش‌های NAND را شامل می‌شود. وظیفه این قسمت کنترل ذخیره و بازیابی اطلاعات است.

حافظه فلش NAND: این بخش در واقع در همان بخش کنترل کننده قرار دارد و از چندین فلش بر پایه NAND تشکیل شده است. وظیفه این بخش ذخیره داده‌ها و اطلاعات است. اندازه این فلش‌ها ۴۰ و در نسخه‌های جدیدتر ۲۰ نانومتر است. مجموع ظرفیت این فلش‌ها، ظرفیت و حجم کلی هارد را مشخص می‌کند.

تفاوت هارد SDD و هارد HDD

در هارد HDD اساس کار به این صورت است که سوزن هارد با قرارگیری روی هد، عمل آدرس‌یابی داده‌ها را انجام داده و سپس داده‌ها را به رم انتقال می‌دهد. در مرحله بعد داده‌ها برای پردازش به قسمت پروسسور انتقال داده می‌شوند. تمامی این مراحل به صورت مکانیکی انجام می‌گیرد و لذا باعث تولید گرما و مصرف انرژی می‌شود. در نتیجه کاهش سرعت خواندن و نوشتن را داریم. کاهش سرعت بوت سیستم، استهلاک قطعات مکانیکی، تولید گرما و کاهش سرعت پردازش مشکلاتی هستند که در نتیجه این فرآیند پیش می‌آیند. ضمن اینکه هارد HDD نسبت به ضربه نیز حساس بوده و امکان از دست رفتن داده‌ها و خرابی هارد با کوچکترین ضربه وجود دارد.

با حذف بخش مکانیکی در هارد SSD مشکلات موجود در هارد HDD رفع و سرعت افزایش پیدا کرده است. علاوه بر سرعت بالا، مصرف پایین برق و تولید گرما و صدای کمتر از دیگر مزیت‌های هارد SDD نسبت به HDD است. همچنین استفاده از حافظه مبتنی بر فلش در هارد SSD باعث شده که زمان تأخیر به حداقل برسد. از دیگر مزایای این هارد می‌توان به کاهش مصرف انرژی و سبک‌تر شدن این هارد نسبت به HDD اشاره کرد.

البته این هارد معایبی نیز دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به قیمت بالای این هارد نسبت به HDD اشاره کرد. موضوعی که باعث شده است بسیاری از کاربران همچنان به استفاده از HDD راغب‌ باشند.

کانون بازیابی اطلاعات

کانون بازیابی اطلاعات از تخصصی‌ترین مراکز در امر بازیابی اطلاعات است و در زمینه تعمیر هارد اکسترنال و هارد دیسک‌های HDD ،SDD و همچنین بازیابی داده‌های سیستم‌های RAID فعالیت دارد. همچنین این مرکز جراحی انواع هارد دیسک‌ها را با برخورداری از ابزار تخصصی به صورت کاملاً تخصصی انجام می‌دهد. کانون بازیابی اطلاعات تنها مرکز تخصصی است که به عنوان یک مرکز تحقیقاتی در زمینه هارد دیسک، به روزرسانی تکنولوژی‌های موجود در دنیا و پیاده‌سازی آن‌ها با شرایط موجود در حال فعالیت است.

در کانون بازیابی اطلاعات تمام امور مربوط به بازیابی داده‌ها و تعمیر کامپیوتر و لپ‌تاپ در کمترین زمان ممکن و در اسرع وقت انجام شده و همچنین این مرکز اطلاعات بازیابی شده را پشتیبانی نیز می‌کند. این عوامل یعنی فاکتورهای سرعت، تخصص و اطمینان نشان از حرفه‌ای بودن این مجموعه داشته و می‌تواند رضایت مشتریان را کسب کند. همچنین لازم به ذکر است که مرکز بازیابی اطلاعات دارای دو شعبه بوده و از ابزارهای مدرن در امر بازیابی داده و فایل و همچنین جراحی تخصص هارد بهره می‌گیرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha