• دوشنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۸:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98061106062
  • خبرنگار : 71132

توضیحات طهرانچی درباره پذیرش خارج از ظرفیت دانشجو در دانشگاه آزاد

توضیحات طهرانچی درباره پذیرش خارج از ظرفیت دانشجو در دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه توضیحاتی درباره پذیرش خارج از ظرفیت دانشجو در دانشگاه آزاد، گفت که غیر از ۶۷ نفر، سایر دانشجویانی که در فرآیند ثبت نام دچار مشکل شده بودند جایابی شدند.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی طهرانچی در جلسه علنی بعدازظهر امروز(دوشنبه) مجلس شورای اسلامی و پس از ارائه گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد پذیرش خارج از ظرفیت دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آمارهای منتشره نشان می‌دهد که دانشگاه آزاد اسلامی با تربیت بیش از ۳۸ درصد پرستاران شاغل در کشور در زمینه تربیت دانشجویان علوم پزشکی نقش جدی ایفا کرده است.

وی افزود: پارامترهای متعددی برای پذیرش دانشجو، روی این میزان مراجعه داوطلبان تأثیرگذار بوده است، اولین پارامتر ظرفیت پذیرش در سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مشابه است، ضریب افت در نظر گرفته شده برای دوره‌های خودگردان و مازاد همچنین نحوه انتخاب رشته در سازمان سنجش، ضریب اشتراک داوطلبان بین سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی و وضعیت اقتصادی داوطلبان شرکت کننده در کنکور است که این پارامترها به همراه عوامل مؤثر پذیرش امکان دقیق برآورد ظرفیت اعلامی را غیرممکن می‌کند و دانشگاه برای اینکه بتواند از ظرفیت‌های اختصاص داده شده استفاده کند مسیر پیچیده‌ای را باید طی کند.

طهرانچی ادامه کرد: برای تعداد ۴۱۲ رشته محل معادل ۸ هزار و ۲۶۸ نفر ظرفیت در نظر گرفته شده و  در این راستا در آن سال شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوبه‌ای را  در ممنوعیت اعلام تکمیل ظرفیت اعلام کرد که متأسفانه با لحاظ مسائل دانشگاه آزاد نبود و به عنوان منشأ این اتفاق می‌توان از آن یاد کرد. در اعلام نتایج سال ۹۷ به هر حال رشته‌های گروه علوم پزشکی دانشگاه به لحاظ این تصمیم مجبور شد این تکمیل ظرفیت را نداشته باشد. خوشبختانه پس از بررسی هایی که صورت گرفت درشورای سنجش و پذیرش این امر برای سال جاری لغو شد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دریک تیم مدیریتی ناآشنا در حوزه سنجش و پذیرش در چهارم مرداد سال ۹۶ در دوره ریاست قبل در دانشگاه  آزاد اسلامی مدیریت را بر عهده گرفتند که در پی آن معاونت فنی و آماری را در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۹۷ جابه جا می‌کنند و یک تیم برنامه نویسی که غیرقابل اعتماد بودند بدون اخذ مجوز از مراجع ذی‌ربط به کار گرفته می‌شوند که نتایج آن حادثه‌ای بودکه آفریده شد. دانشگاه شکایت رسمی از این افراد کرد به مراجع قضائی و موضوع تخلفات نامبردگان در حال پیگیری است و تدابیری که اتخاذ شده از اتفاق دوباره به شدت جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم به صورت دقیق‌تر مسئله را نگاه کنیم، به این صورت بود که پس از اعلام نتایج ذخیره ها در ۱۱ مهر متأسفانه برخی از واحدهای دانشگاهی خلاف ضوابط نسبت به ثبت‌نام مازاد بر ظرفیت ذخیره‌های اعلام شده اقدام کردند که در تشدید حادثه نقش داشت. برآورد پذیرش موردنیاز به منظور تکمیل ظرفیت وقتی در مرحله اول اعلام شد ظرفیت بسیار زیادی خالی ماند که برای تکمیل ظرفیت روشی که تیم مدیریتی اختیار کرد روش مورد قبولی نبود که متأسفانه بخشنامه‌ای هم که به نیابت از معاون اموزشی وقت صادر می‌کنند منشأ این اتفاقات می‌شود.

طهرانچی همچنین گفت: دانشگاه پس از حادثه برای افرادی که تنها مدت سه تا ۱۰ روز دانشجو خطاب شده بودند یک فرآیند بسیار طولانی را طی کرد و شورای ویژه‌ای تشکیل داد با دوستان کمیسیون آموزش هماهنگی های زیادی صورت گرفت. نتایج در مراحل متفاوتی اعلام شد و نتیجه کار مشخص این بود که توانستیم غیر از ۶۷ نفر از دانشجویانی که به نوعی در آن فرآیند ثبت نام دچار مشکل شده بودند را جایابی و با مشاوره چهره به چهره بتوانیم در نظام آموزش عالی مان جا به جا کنیم که گزارش مبسوط آن به هیئت رئیسه مجلس ارائه می‌شود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ما با یک تخلف سازمانی از طرف همان گروه برخورد کردیم که آن را به قوه قضائیه ارجاع دادیم و در دست پیگیری است، در خصوص کسانی که در دانشگاه شرکت کردند می‌توان اعلام کرد که نهایتا به ۵۹۷ نفر رسیدیم که مطابق نظر کمیسیون اصل ۹۰ به منظور ارزیابی نحوه پذیرش آنان در رشته‌های مختلف در اختیار نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان سنجش و وزارت بهداشت قرار گرفت و نمرات آنان بررسی شد، با توجه به اینکه در این فرآیند چیزی که مهم بود حفظ تراز، عدالت و اعتماد به نظام کنکور بود، توانستیم از وضعیتی که ۶۰ هزار نفر در ابتدا دچار مشکل بودند به ۶۷ نفر برسیم که متأسفانه این ۶۷ نفر همکاری مناسبی هم با دانشگاه برای حل مشکل نداشتند و اینها می‌خواستند حتما پزشکی بروند که امکانش فراهم نشد.

وی اظهار کرد: مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از نیروی و دانش فنی ارزشمند، کادر با تجربه‌ای که بیش از ۳۰ سال کنکور را برگزار کرده، اکنون همه اشکالات صورت گرفته را بررسی کرده و خود را آماده کرده تا در سال پیش رو مشکلی پیش نیاید.

وی در پایان گفت: از اعضای کمیسیون‌های آموزش، اصل ۹۰ و مسئولان وزارت بهداشت، سازمان سنجش، وزارت علوم و وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، نیروی انتظامی و دیگر نهادهایی  که دانشگاه را کمک کردند تا این موضوع به یک بحران تبدیل نشود تشکر می‌کنم. همچنین از داوطلبان ورود به دانشگاه آزاد اسلامی در گروه علوم پزشکی و خانواده آنان که در فرآیند پذیرش سال ۹۷ دچار مشکل شده و لطماتی متحمل شدند عذرخواهی می‌کنم و از صبر و متانت آنان تشکر و قدردانی می‌کنم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha