• شنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۲۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 98081105923
  • خبرنگار : 30057

برگزاری رویدادهای علمی وزارت علوم ۴ فصل شد/برپایی جشنواره فارابی در بهار ۹۹

برگزاری رویدادهای علمی وزارت علوم ۴ فصل شد/برپایی جشنواره فارابی در بهار ۹۹

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی وزارت علوم از برگزاری یازدهمین دوره جشنواره فارابی در بهار سال ۹۹ خبر داد و گفت: در این جشنواره ۳۰ نفر به عنوان پژوهشگران برتر بخش بزرگسال و جوان داخلی معرفی خواهند شد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین میرزایی در نشست خبری امروز(شنبه، 11 آبان) اظهار کرد: با توجه به تراکم برگزاری اختتامیه رویدادهای علمی مانند جشنواره‌های خوارزمی و فارابی در زمان‌های مشابه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سیاست‌ گذاری‌های جدیدی اتخاذ شده است.

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم گیری‌های جدید وزارت علوم قرار است چهار فصل علمی وزارت علوم تعریف شود؛ به گونه‌ای که جشنواره‌ فارابی در فصل بهار، جشنواره شیخ بهایی در تابستان، هفته پژوهش در فصل پاییز و جشنواره خوارزمی در فصل زمستان برگزار شود.

میرزایی با تاکید بر این که بر این اساس یازدهمین دوره جشنواره فارابی در فصل بهار سال ۹۹ برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: حوزه علوم انسانی یکی از حوزه‌های مورد توجه در همه کشورها است و در ایران نیز متناسب با تحولات صنعتی و علمی اقدام به برگزاری جشنواره فارابی در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی شده است.

جزئیات یازدهمین جشنواره فارابی

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی با اشاره به جزئیات یازدهمین جشنواره فارابی خاطر نشان کرد: این دوره از جشنواره آثار دریافتی در چهار قالب طرح‌های پژوهشی خاتمه یافته، کتاب پژوهشی، رساله دکتری تخصصی و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد تعریف شده است.

وی اضافه کرد: به غیر از بخش کتاب که ممکن است فایل دیجیتالی آن در اختیار مولف نباشد، کلیه آثار ارسالی به این جشنواره به صورت دیجیتالی خواهد بود.

به گفته وی باوجود این سیاست‌گذاری در سال گذشته ۱۵ درصد از آثار ارسالی در بخش کتاب‌های پژوهشی به صورت الکترونیکی دریافت شد.

رئیس دبیرخانه یازدهمین جشنواره فارابی با تاکید بر این که در این دوره از جشنواره ۵۷۶۹ اثر در سامانه این جشنواره به ثبت رسید، اظهار کرد: از این تعداد ۲۵۹۴ اثر که حدود ۴۵ درصد آثار را شامل می‌شود، در بخش کتاب بوده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن ۵۳۶ طرح پژوهشی خاتمه یافته (۹ درصد)، در بخش رساله دکتری  ۱۲۲۱ عنوان (۲۱ درصد) و در بخش پایان‌نامه کارشناسی ارشد ۱۴۱۸ اثر (۲۵ درصد) به این جشنواره ارسال شد.

میرزایی با تاکید بر این که در این دوره از جشنواره تعداد آثار ارسال شده ۱۱ درصد رشد داشته است، گفت: در میان گروه‌های پانزده گانه داخلی این جشنواره و یک گروه بین‌المللی، بیشترین آثار دریافتی مربوط به گروه علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی با ۶۷۱ اثر بوده است.

وی با بیان این که در رتبه دوم گروه علوم اقتصادی، مدیریت و مالی با ۶۱۰ اثر قرار گرفت، ادامه داد: در رده سوم گروه زبان، ادبیات و زبانشناسی است که ۵۸۱ اثر را شامل می‌شود.

تغییر در شیوه دریافت پایان‌نامه و رساله‌ها

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی با تاکید بر این که حوزه علوم انسانی دارای بیش از ۱۰۰ رشته می‌شود، خاطر نشان کرد: مشارکت دانشگاه‌ها در این دوره از جشنواره بسیار قابل تحسین است.

وی اضافه کرد: تا دوره گذشته ثبت آثار تنها به صورت خود اظهاری بوده است و از آن جایی که این روش، روش کاملی برای داوری نیست؛ از این رو از دانشگاه‌ها خواسته شد تا رساله‌ها و پایان‌نامه‌های برجسته در حوزه‌های مرتبط با این جشنواره را به ما اعلام کنند.

وی با بیان این که اعلام اعضای هیئت علمی به این جشنواره یک مرحله از داوری محسوب می‌شود، گفت: در این دوره از جشنواره ۷۰ درصد آثار مربوط به مردان و ۳۰ درصد آن مربوط به زنان بوده است ضمن آن که ۷۱ درصد از آثار به صورت خوداظهاری و ۲۹ درصد با مشارکت حقوقی و دانشگاه‌ها بوده است و اعضای هیئت علمی آثار را به دبیرخانه این جشنواره معرفی کرده‌اند.

میرزایی با تاکید بر این که این جشنواره در دو بخش بزرگسال و جوان برگزار می‌شود، یادآور شد: ۶۵ درصد آثار دریافت شده مربوط به بزرگسالان و ۳۵ درصد آن مربوط به محققان جوان بوده است و در این دوره مشارکت پژوهشگران جوان با رشد ۴ درصدی مواجه بوده است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: براساس ضوابط جشنواره فارابی آثاری که حدنصاب امتیازات لازم را در بخش داوری چندگانه کسب کرده باشند به عنوان طرح‌های برتر معرفی خواهند شد.

رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی همچنین با اشاره به تعداد طرح‌های برتر معرفی شده در این جشنواره توضیح داد: هدف گذاری ما آن است که در گروه‌های پانزده گانه این جشنواره در بخش بزرگسال و جوان ۳۰ نفر به عنوان پژوهشگران برتر معرفی شوند ولی در برخی از موارد که آثار برجسته و فاخر بیشتر باشد، تعداد برگزیدگان از ۳۰ نفر فراتر خواهد رفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha