• دوشنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98081307592
  • خبرنگار : 71415

نگرانی مسلمانان هند پیش از صدور حکم دادگاه درباره مسجد تخریب‌شده بابُری

نگرانی مسلمانان هند پیش از صدور حکم دادگاه درباره مسجد تخریب‌شده بابُری

جامعه اقلیت مسلمانان هند در شهر آیودهیا واقع در ایالت اوتارپرادش این کشور در انتظار صدور حکمی از سوی دادگاه عالی درباره اختلاف و مناقشه بر سر یک مسجد تخریب شده به دست هندوهای افراطی در سال 1992 در این شهر هستند؛ اختلافی که بر روابط این مسلمانان با اکثریت هندو سایه افکنده و آنها را در نگرانی و اضطراب قرار داده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دادگاه عالی هند ماه اوت بعد از مطرح شدن چندین پرونده تصمیم گرفت هر روز به استدلال‌های مختلف در تلاش برای حل مناقشه‌ای بر سر این که چه چیزی باید به روی خرابه‌های مسجد تخریب شده بابُری، متعلق به قرن شانزدهم، ساخته شود گوش کند؛ مسجدی که در سال 1992 توسط گروهی از افراطی‌های خشونت‌طلب هندو از بین رفت.

اختلاف و درگیری طرفها بر سر این مسجد موجب راه افتادن شورش‌های مرگباری در هند شد که بر طبق برآورده‌ها حدود دو هزار کشته و اکثراً از بین مسلمانان به جا گذاشت.

این اختلاف و درگیری‌های خونین باعث مطرح شدن پرسش‌هایی در خصوص موضوع مذهب در کشور رسماً سکولار هند و جایگاه مسلمانان در آن شد.

ماه گذشته میلادی رانجان گوگوی، قاضی ارشد دادگاه عالی هند روند جلسات استماع طرف‌ها را به پایان رساند و انتظار می‌رود طی هفته‌های آینده حکم خود را اعلام کند.

این حکم به هر صورتی که باشد احتمالا تاثیری چشمگیر بر روی روابط مخدوش هندوها و مسلمانان در هند خواهد گذاشت.

جامعه اقلیت مسلمانان هند بالغ بر 14 درصد از جمعیت 1.3 میلیارد نفری این کشور را تشکیل می‌دهد.

با وجود آن که اکثر رهبران مسلمانان هند خواستار بازسازی این مسجد هستند اما هندوها می‌گویند سند و مدرک‌هایی دارند مبنی بر اینکه قبل از این که این مسجد در سال 1528 به دستور ظهیرالدین محمد بابُر، موسس امپراتوری گورکانی هند و توسط میرباقی اصفهانی، اولین حاکم منصوب او در این منطقه ساخته شود، یک معبد هندوها در آن جا قرار داشته است.

در عین حال یکی از وعده‌های حزب حاکم بهاراتیا جاناتا متعلق به نارندرا مودی نخست وزیر هند ساخت یک معبد بزرگ هندو در شهر آیودهیا بوده است.

محمد شهید 48 ساله نوه آخرین امام جماعت این مسجد اخیرا به سبب نگرانی از بابت بالا گرفتن تنش پس از اعلام حکم دادگاه، خانواده‌ش را به مکانی دیگر منتقل کرده است. محمد شبیر، پدر او در جریان حمله هندوها در سال 1992 کشته شد.

او اظهار کرد: ما در سال 1992 تصمیم گرفتیم در این جا بمانیم، آنها به غیر از کشتن پدر من، یک خانه و یک آسیابی که تنها منبع درآمد ما بود را هم از بین بردند.

حاجی محبوب احمد، یک رهبر 66 ساله این جامعه مسلمانان هند که در نزدیکی محل این مسجد تخریب شده ساکن است اما می‌گوید قصد ترک آن جا را ندارد هر چند که نگرانی‌های مشترکی با محمد شهید دارد.

او خاطر نشان کرد:ما از این حقیقت مطلعیم که برخی عناصر شرور ممکن است تلاش کنند با سواستفاده از وضعیت به ناآرامی‌ها دامن بزنند و به همین دلیل من از مقامها درخواست کرده‌ام تا امنیت مسلمانان شهر آیودهیا را تضمین کنند.

هاجری لال که در حال حاضر 57 سال سن دارد، یک هندوی افراطی و از عوامل حمله به مسجد بابُری و تخریب آن است. او درست در همان روزی که پدر محمد شهید کشته شد، در جریان تخریب مسجد از یک حادثه مرگبار جان سالم به در برد.

او یکی از صدها عنصر افراطی هندو بود که با بیل، چکش و حتی با دست خالی شروع به تخریب مسجد بابُری کردند و گنبد مسجد را قبل از آن که بنا فروبریزد پایین آوردند و او در زیر آوار گرفتار شد و استخوانهایش شکست.

هاجری لال می‌گوید: از همان روز سرنوشت‌ساز در سال 1992 تنها ماموریت زندگی من این بوده که شاهد ساخت یک معبد دائمی هندو در آن محل باشم تنها زمانی در آرامش خواهم مرد که این معبد را ببینم.

او مدعی است: این محل در آیودهیا برای هندوها به اندازه شهر مکه برای مسلمانان تقدس دارد.

لال و میلیونها هندوی دیگر معتقدند، محل ساخته شدن این مسجد زادگاه یکی از خدایان هندوها به نام "راما" است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha