• یکشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98081911480
  • خبرنگار : 71588

"الباقوره" و "الغمر" به حاکمیت اردن بازمی‌گردند

"الباقوره" و "الغمر" به حاکمیت اردن بازمی‌گردند

پس از گذشت چندین دهه از اشغال منطقه "الباقورة" و "الغمر" توسط رژیم صهیونیستی و سپری شدن ۲۵ سال از اجاره این دو منطقه به موجب توافق صلح میان امان و تل‌آویو در سال ۱۹۹۴، اردنی‌ها مشتاقانه منتظر بازگرداندن اراضی "الباقوره و الغمر" به حاکمیت کشورشان هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، الباقوره، یکی از روستاهای اردن و نقطه اتصال رود اردن با رود یرموک است که در سال ۱۹۵۰ تحت اشغال رژیم صهیونیستی درآمد و اردن آن را از طریق توافق صلح بازگرداند. مساحت این منطقه به حدود ۶ کیلومتر مربع می‌رسد و به علت قرار گرفتن آن در مرزهای میان اردن و اراضی اشغالی در چارچوب بندهای مناقشه‌ای قرار گرفته که این نزاع و مناقشه با توافق صلح معروف به "وادی عربة" پایان یافت.

این منطقه همچنین دارای آثار باستانی و تاریخی مانند اولین پلی که اردن و فلسطین را قبل از تاسیس دولت اسرائیل به یکدیگر متصل می‌کند و همچنین قدیمی‌ترین نیروگاه تولید برق است.

منطقه "الغمر" بامنطقه الباقوره اختلاف زیادی ندارد. این منطقه با وسعت چهار کیلومتر مربع در خطی که اردن و اراضی اشغالی را از یکدیگر جدا می‌کند، قرار دارد و در استان "العقبة" در جنوب بحر المیت واقع شده است.

بر اساس معاهده صلح میان اردن و اسرائیل این دو منطقه از سال ۱۹۹۴ به مدت ۲۵ سال اجاره داده شد و به موجب پیوست‌های توافق صلح، باید یک سال قبل از پایان مهلت اجاره اراضی، تصمیم مخالفت یا تمدید اجاره به طرف مقابل اطلاع داده شود.

در ۲۲ اکتبر سال گذشته میلادی عبدالله دوم، پادشاه اردن اعلام کرد، قصد تمدید دوره اجاره مناطق الباقوره و الغمر را ندارد و الباقورة و الغمر جزو اراضی اردن هستند و جزو اراضی اردن نیز باقی خواهند ماند.

اسرائیلی‌ها بر این باورند که تصمیم اردن مبنی بر عدم تمدید قرارداد اجاره اراضی این دو منطقه بیانگر " ناامیدی اردنی‌ها از این واقعیت است که اسرائیل در پروژه‌های مشترک مانند کانال دریای سرخ و بحر المیت تعلل ورزیده است". آنها تمامی مسائل را از یک زاویه می‌بینند و احساس ناامیدی می‌کنند چرا که اسرائیل به توافق‌هایی که یکی از طرف‌ها در آن بوده، احترام نگذاشته است و به همین دلیل در این پرونده انعطافی نشان نخواهند داد.

اسرائیلی‌ها می‌گویند که اردن از این دو منطقه در زمینه کشاورزی و گردشگری چه در سطح داخلی، چه در سطح کشورهای عربی و یا بین‌المللی در صورت فراهم کردن فضا و خدمات مناسب در آن می‌تواند استفاده کند.

روز شنبه (۱۸ آبان) با پایان توافق اجاره مناطق الباقوره و الغمر اردن به رژیم صهیونیستی این رژیم ورودی‌های این مناطق را به روی شهرک‌نشینیان بست.

توافق‌نامه وادی‌عربه که میان رژیم صهیونیستی و اردن به امضا رسیده است، بر این مساله اشاره دارد که اردن دو منطقه مذکور را به مدت ۲۵ سال به رژیم صهیونیستی اجاره داده است و در صورتی که امان یک سال پیش از پایان این مدت زمان، خواستار لغو این اجاره‌نامه نباشد، اجاره‌نامه به صورت خودکار قابل تمدید است.

اردن سال گذشته خواستار عدم تمدید اجاره این مناطق به رژیم صهیونیستی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha