• سه‌شنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98082113513
  • خبرنگار : 71592

حمایت موگرینی از راهکاری برای تنش‌زدایی در حوزه خلیج‌فارس

حمایت موگرینی از راهکاری برای تنش‌زدایی در حوزه خلیج‌فارس

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از آمادگی این نهاد برای حمایت از هرگونه ابتکارعملی که از سوی حوزه خلیج‌ فارس برای حل و فصل اختلافات موجود در این حوزه ارائه می‌شود، خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری روسیا الیوم، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست با شورای روابط خارجه اتحادیه در نشستی مطبوعاتی گفت، اتحادیه اروپا از هرگونه ابتکارعملی که توسط حوزه خلیج‌فارس ارائه شود، حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه کویت کشوری با اعتبار و مؤثر در زمینه ارائه ابتکارعمل است، گفت، این موضوع را بارها با کویت بررسی کرده‌ است. موگرینی افزود، دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس به جز کویت، پیرامون کنفرانس‌های منطقه‌ای یا باز کردن کانال‌هایی برای گفت‌وگو ایده‌هایی را مطرح کردند. به گفته او، اتحادیه اروپا بر این باور است که ارائه ابتکارعمل وظیفه این اتحادیه نیست اما باید از هرگونه ابتکارعمل جامعی که با هدف کاهش تنش‌ها و پیدا کردن راه‌های هم‌زیستی مسالمت‌آمیز در منطقه از سوی حوزه خلیج فارس ارائه می‌شود، حمایت کند.

منطقه خلیج فارس در سال‌های اخیر با تحولات متعددی از جمله قطع روابط کشورهای عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر و نیز امنیت کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس روبرو بوده است.

همچنین اتحادیه اروپا روز دوشنبه با تصویب چارچوب قانونی و رسمی برای اعمال تحریم‌ها، یک گام به اعمال تحریم‌هایی علیه ترکیه به علت حفاری نفت و گاز در آب‌های ساحلی جزیره قبرس در دریای مدیترانه نزدیک شده است. ترکیه سه کشتی جهت عملیات حفاری نفت و گاز در این آب‌ها اعزام کرده و همین مسأله اختلافات میان قبرس و آنکارا را تشدید کرده است.

اتحادیه اروپا بارها از ترکیه خواسته است فعالیت‌های اکتشافی خود را در مناطقی که قبرس جزو آب‌های منطقه‌ای خود می‌داند، متوقف کند، اما این درخواست‌ها بی‌فایده بوده و همین مسأله موجب شده است تا وزرای خارجه این اتحادیه ماه میلادی گذشته از این نهاد بخواهند چارچوبی برای اعمال تحریم‌ها وضع کند.

در این راستا، اتحادیه اروپا موافقت کرد، دارایی افراد یا شرکت‌هایی که در اکتشاف به گفته اتحادیه اروپا "غیرقانونی" گاز در قبرس شرکت می‌کنند، مسدود شود. علاوه بر آن وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل تصمیم گرفته‌اند برای افراد تحریم شده محدودیت‌های مسافرتی ایجاد شود.

شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد، تحریم‌ها ممکن است علیه اشخاص یا نهادهای مسؤول در اکتشاف مذکور یا اشخاص یا نهادهایی که از این عملیات اکتشاف حمایت مالی یا فنی می‌کنند، اعمال شود.

جزیره قبرس در دریای مدیترانه از سال ۱۹۷۴ به دو بخش ترک‌نشین در شمال و بخش یونانی‌نشین در جنوب تقسیم شده است. در آن زمان ارتش ترکیه بر شمال این جزیره تسلط یافت و جمهوری ترک قبرس شمالی را بنیاد نهاد و بخش جنوبی این جزیره که یونانی‌نشین است، به اتحادیه اروپا پیوسته است. آنکارا معتقد است، منابع گازی باید میان دو بخش ترک‌نشین و یونانی‌نشین جزیره قبرس عادلانه تقسیم شود، اما این کشور با آن مخالف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha