• جمعه / ۲۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98082415579
  • خبرنگار : 71610

بشار اسد: هیچ‌کس باور نمی‌کند که ترکیه سه میلیون آواره سوری را به شمال شرق کشور برگرداند

بشار اسد: هیچ‌کس باور نمی‌کند که ترکیه سه میلیون آواره سوری را به شمال شرق کشور برگرداند

رئیس جمهوری سوریه در سخنانی تأکید کرد که آمریکا به صورت مستقیم داعش را برای ضربه زدن به ارتش سوریه به کار می‌گرفت.

به گزارش ایسنا، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در مصاحبه با شبکه "روسیا ۲۴" و خبرگزاری "روسیا سودنیا" درباره توافق روسیه و ترکیه پیرامون شمال این کشور اظهار کرد: ما توافق روسیه و ترکیه را مثبت ارزیابی می‌کنیم، نه به دلیل اعتماد به طرف ترکیه‌ای، بلکه به این دلیل که ورود روسیه به این موضوع جنبه‌های مثبتی دارد، چراکه این کشور در باطل کردن بهانه یا استدلال کردها برای آماده سازی اوضاع در راستای عقب نشینی ترکیه نقش دارد.

آمریکا به صورت مستقیم از داعش برای ضربه زدن به ارتش سوریه استفاده می‌کرد

وی افزود: تروریسم مرز ندارد، امروز می‌تواند در سوریه یا در دور دست‌ترین مناطق آسیا باشد و یا حتی در اروپا فعالیت کند. داعش به خواست آمریکا به وجود آمد و فعالیت‌هایش را تحت پوشش آمریکا انجام داد، ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان می‌دهد آمریکا به صورت مستقیم از داعش برای ضربه زدن به ارتش سوریه و پراکنده کردن نیروهایی استفاده می‌کرد که با تروریسم مبارزه می‌کردند.

بشار اسد گفت: بعد از گذشت ۹ سال از جنگ، گمان می‌کنم که بیشتر مردم بدون توجه به اختلافات سیاسی، اهمیت اتحاد با دولت را درک کرده‌اند.

قدرت نظامی روسیه برای توازن در جهان ضروری است

وی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: حضور نظامی روسیه در سوریه در چارچوب ایجاد توازن جهانی است، چراکه جهان امروز در مقابل معیارهای قدرت سر تعظیم فرود می‌آورد نه معیارهای قانونی. قدرت نظامی روسیه برای توازن در جهان ضروری است، این یک جنبه از آن است و جنبه دیگر مقابله با تروریسم است.

این مقام سوری در ادامه خاطرنشان کرد: روسیه یک ابر قدرت است و وظایف و مسئولیت‌هایی در جهان دارد که به جهان و خود روسیه و ملت آن سود می‌رساند. روسیه تنها یک گزینه دارد؛ یا باید نقش ابر قدرت را ایفا کند و یا باید کوشه گیری کرده و به یک کشور عادی تبدیل شود که این به هیچ وجه برای جهان خوب نیست.

وی در ادامه با اشاره به حضور نیروهای آمریکا در سوریه و مستقر شدن دوباره آنها در اطراف میادین نفتی در مناطق شمالی این کشور، عنوان کرد: حضور آمریکا در سوریه باعث ایجاد مقاومت نظامی می‌شود که خسارت‌هایی را برای آمریکایی‌ها به همراه خواهد داشت و منجر به خروج آنها از سوریه می‌شود.

بشار اسد همچنین با اشاره به حمله ترکیه به مناطق شمالی کشورش، تأکید کرد: پس از دستیابی به توافق سوچی الان باید به ترکیه بگوییم که باید شروع به خروج از خاک سوریه کند.

ترکیه شعارهای بشردوستانه فریبنده مطرح می‌کند

وی افزود: هیچ‌کس باور نمی‌کند که ترکیه سه میلیون پناهنده سوری را به شمال شرق کشور بازخواهد گرداند، این یک شعار بشردوستانه فریبنده است که توسط نظام ترکیه برای ایجاد یک نبرد جدید و یک جامعه تندرو در منطقه مذکور طبق چشم انداز رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه مطرح می‌شود.

رئیس جمهوری سوریه در ادامه تصریح کرد: جنگ خیلی چیزها را در جامعه تغییر داده اما این بدین منظور نیست که باید به سمت تجزیه کشور پیش برویم و یا قانون اساسی را زیر پا بگذاریم، دعوت‌های جدایی‌طلبانه تحت هیچ شرایطی پذیرفته نیست و تمامی گروه‌های تشکیل دهنده جامعه سوریه از میهن و ساختارهای آن دفاع می‌کنند.

بشار اسد در ادامه اظهاراتش گفت: اکثر کردهای میهن پرست سوریه در کنار حکومت و ملتشان می‌ایستند اما گروه‌های کرد و عرب دیگری وجود دارند که تحت فرمان آمریکا هستند، آمریکا با حمایت از آنها و به دست گرفتن رهبری‌شان تلاش دارد تا مناطق شمالی و شمالی و شمال شرق سوریه را که ۷۰ درصد ساکنان آن عرب هستند، به عنوان یک منطقه کرد معرفی کند و به دنبال آن کردها را با دیگر گروه‌ها وارد درگیری کند. پس از بازگشت ارتش سوریه به مناطق شمالی ما در حال گفت‌وگو با این گروه‌ها هستیم تا آنها را متقاعد کنیم که ثبات تنها با متعهد شدن همگان به قانون اساسی کشور محقق خواهد شد.

دمشق به دلیل سرقت نفت سوریه توسط آمریکا به سازمان ملل شکایت می‌کند

وی تاکید کرد که دمشق شکایتی را به سازمان ملل در خصوص سرقت نفت سوریه از سوی آمریکا ارائه خواهد کرد.

وی ادامه داد: مسالمت‌آمیزترین راه برای اخراج اشغالگران آمریکا از خاک سوریه این است که ما درباره مفاهیم ملی متحد شویم.

بشار اسد درباره بازسازی تأسیسات سوریه و دشواری آن در سایه تحریم‌های اعمال شده بر این کشور تأکید کرد: بازسازی این تأسیسات در سایه تحریم‌ها سخت است اما غیرممکن نیست، در تعدادی از زمینه‌های صنعتی از جمله صنعت داروسازی و تعداد کارخانه‌ها پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم و روزانه کارخانه‌های جدیدی تاسیس می‌شوند، البته روند افزایش به میزانی  که می‌خواهیم نیست. اکنون باید به دنبال روش‌های جدیدی برای تشویق به سرمایه گذاری بیشتر باشیم، هنگامی که تحت محاصره قرار دارید به تشویق بیشتری نیاز دارید. ما قانون سرمایه گذاری قدیمی را داریم که چند بار اصلاح شد و اکنون در حال بررسی اصلاحات دیگری هستیم که با وضع کنونی سازگار باشد تا اینگونه سرمایه گذاران را تشویق کنیم.

تظاهرات در عراق و لبنان شباهتی با رخدادها در سوریه ندارد

رئیس جمهوری سوریه در بخش دیگری از اظهاراتش درباره تظاهرات لبنان و عراق و شباهت آن به روزهای ابتدایی آغاز حوادث سوریه نیز افزود: تظاهرات در کشورهای همسایه هیچ شباهتی به آنچه در سوریه رخ داد، ندارد؛ چراکه در آن زمان اموالی به برخی اشخاص پرداخت می‌شد تا برای راهپیمایی به خیابان‌ها بیایند و بخش کوچکی از مردم با هدف تغییر اوضاع عمومی کشور تظاهرات کردند. شلیک گلوله و قتل از همان روزهای اول تظاهرات آغاز شد و این بدان معناست که تظاهرات خودجوش نبوده است.

وی در این باره تصریح کرد: اگر تظاهرات در کشورهای همسایه خودجوش و صادقانه بوده و بیانگر تمایل ملی برای بهبود اوضاع اقتصادی و سیاسی در این کشورها است، باید دارای رویکرد ملی باقی بماند؛ چراکه کشورهای دیگری که در هر چیزی در سراسر جهان مداخله می‌کنند مانند آمریکا و کشورهای غرب و به ویژه انگلیس و فرانسه، از این وضعیت برای ایفای نقش در راستای منافع خودشان سوء استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha