• یکشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۸ / ۱۶:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98091712694
  • خبرنگار : 71610

جزئیات برنامه آموزش نظامیان سعودی در آمریکا

جزئیات برنامه آموزش نظامیان سعودی در آمریکا

در پی حمله یک افسر هوانوردی عربستان به پایگاه وابسته به نیروی دریایی آمریکا در فلوریدا، رسانه‌های آمریکایی اقدام به تشریح جزئیات برنامه‌های آموزش نظامیان عربستان در این کشور کردند.

به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست با انتشار گزارشی درباره حمله یک سعودی به پایگاه پنساکولا وابسته به نیروی دریایی آمریکا نوشت: براساس اطلاعات رسمی، وزارت امور خارجه آمریکا در سال ۲۰۱۹ ویزاهای موقت را برای بیش از ۵.۵ هزار پرسنل نظامی سعودی صادر کرد و کریس کولفر، سخنگوی پنتاگون تاکید کرد که در حال حاضر ۸۵۲ سعودی در چارچوب برنامه‌های آموزشی مورد حمایت وزارت دفاع آمریکا و در ارتباط با همکاری امنیتی میان دو کشور در آمریکا حضور دارند.

این تعداد ۱۶ درصد از ۵۱۸۱ دانشجوی خارجی از ۱۵۳ کشور جهان را شامل می‌شود که در در برنامه‌های آموزش نظامی در بیش از ۱۵۰ آکادمی و پایگاه آمریکایی از جمله پایگاه پنساکولا شرکت می‌کنند.

به طور کلی، وزارت خارجه آمریکا بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ بیش از ۹۸۰ هزار ویزای موقت و غیرمهاجرتی را برای شهروندان سعودی صادر کرده است که بالاترین میزان در بین کشورهای خاورمیانه به جز دولت اسرائیل است و بیشتر این ویزاها تحصیلی و توریستی بوده‌اند.

طبق اعلام مرکز مطالعات کنگره آمریکا، عربستان سعودی غالباً هزینه برنامه‌های آموزش نظامی خود در سال‌های اخیر در آمریکا را از طریق خرید و فروش‌های نظامی و معاملات دیگر پرداخت می‌کند.

بیانیه‌های وزارت خارجه درباره حمله به پایگاه پنساکولا در فلوریدا حاکی از آن هستند که محمد سعد الشمرانی، عامل این حمله از سال ۲۰۱۷ تاکنون در این پایگاه آمریکایی آموزش دیده و قرار بود در اوت سال آینده میلادی فارغ التحصیل شود.

طبق گزارش واشنگتن پست، دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف آفریقایی و آسیایی از جمل عمان و تونس در حال آموزش در این پایگاه برای هدایت جنگنده "إف-۱۵" و هواپیماهای ترابری " C-۱۳۰ Hercules" و همچنین یک برنامه آموزشی برای افسران بلندپایه نیروی دریایی هستند.

این نظامیان برای آموزش دیدن در آمریکا در مراحل مختلفی محک می‌خورند، طوری که ابتدا توسط کشور خودشان انتخاب شده و سپس لیست نامزدها به آمریکا ارائه می‌شود و پس از آن وزارت خارجه و دفاع بررسی‌های لازم را برای اطمینان از دست نداشتن آنها در طرح‌های تروریستی، قاچاق مواد مخدر، فساد و موارد دیگر انجام می‌دهند.

این برنامه‌های آموزشی آمریکا در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی روبه‌رو بوده است و در اوایل سال جاری میلادی، پنتاگون پس از اینکه حدود ۴۰ درصد از دانشجویان بدون اجازه از آموزش فرار کردند، برنامه‌ آموزش خلبانان افغان در تگزاس را لغو کرد و همچنین پیش‌بینی می‌شود یک برنامه مشابه برای آموزش پرسنل نیروی هوایی افغانستان در گرجستان نیز به دلایل مشابه لغو شود.

این برنامه‌ها همچنین از سوی برخی از محافل داخلی آمریکا محکوم شده‌اند، چراکه به اعتقاد منتقدان در این تمرینات و برنامه‌ها توجه چندانی به مسائل حقوق بشر نمی‌شود.

شماری از قانونگذاران آمریکایی پس از حمله فلوریدا خواستار بازنگری در این برنامه‌ها شده‌اند اما انتظار نمی‌رود دولت دونالد ترامپ با توجه به روابط استراتژیک نزدیک بین واشنگتن و ریاض در این راستا حرکت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha