• شنبه / ۷ دی ۱۳۹۸ / ۱۷:۰۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98100705087
  • خبرنگار : 71640

مرکز وکلا: پذیرش فارغ التحصیلان حقوق، تکلیف قانونی‌مان است

مرکز وکلا: پذیرش فارغ التحصیلان حقوق، تکلیف قانونی‌مان است

هیئت مدیره مرکز وکلای قوه قضائیه استان تهران به اظهارات رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در ارتباط با برگزاری آزمون وکالت توسط این مرکز واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه در تاریخ 29 آذر برگزار شد که طبق اظهارات سخنگوی قوه قضائیه در این آزمون 107 هزار نفراز 49 شهرستان شرکت کردند.

پس از برگزاری این آزمون، عیسی امینی رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با انتقاد از برگزاری این آزمون توسط مرکز وکلای قوه قضاییه گفت که با برگزاری این آزمون، نهاد مدنی متولی این امر یعنی «کانون­‌ وکلا» نادیده گرفته شده است.

اکنون هیئت مدیره مرکز وکلای قوه قضائیه استان تهران با صدور جوابیه‌­ای در واکنش به اظهارات رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز اعلام کرده است:

«جناب آقای عیسی امینی طی مصاحبه‌ای اعلام کردند: "ایجاد نهاد موازی و تقویت تفکرموازی سازی موجب تضعیف نهاد اصلی و مردم نهاد شده است و خطر جدی برای حفظ حقوق ملت واستقرارعدالت و ایجاد نظم دراین عرصه است. تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری فاجعه ای برای حق دفاع مردم وحق انتخاب وکیل آزادانه بود. جذب بدون ضابطه بانقض شفاف سازی و با حواشی همراه است، نتیجه آن پرورش وکیل ضعیف باامکان نظارت کمتر وعملاً تشکیل کانون وکلای موازی و دشوارساختن انتخاب وکیل صالح و بادانش لازم برای مردم است."

خاطر قاطع حقوقدانان آگاه و بصیر کشور به این امر معطوف است که به لحاظ گستردگی مراجع قضایی و حجم زیاد پرونده‌های حقوقی در محاکم دادگستری و نسبت هشتاد میلیونی جمعیت کشور، در راستای اعمال حاکمیتی و قانونی و اهدافی چون ارائه و تسهیل خدمات حقوقی ودسترسی آسان مردم به خدمات حقوقی، مرکزوکلای قوه قضائیه نسبت به صدور مجوز پروانه وکالت برای فارغ التحصیلان حقوق اقدام نموده است و مستفاد از قانون برنامه ششم توسعه مصوب 14/12/95 وظیفه مرکز و کلای قوه قضائیه در پذیرش فارغ التحصیلان حقوق به عنوان تکلیف قانونی تاکید شده است.

همچنین آیین نامه اجرایی ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه که درتاریخ 29/ 11/ 97 بازبینی و اصلاح گردیده است حکایت از تداوم فعالیت مشروع  و قانونی مرکز وکلای قوه قضائیه در خصوص جذب وکیل جدید و تداوم قانون برنامه سوم درماده 88 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه است. ضمن اینکه تاکنون قانونی مبنی بر نسخ صریح ماده 187 برنامه سوم توسعه وضع نگردیده است.

نظربه اینکه قانون مبین ضابطه‌های مدیریت توانمند اجتماعی است و از این منظر طبق اصول 35 و بندهای 9 و 14 اصل سوم قانون اساسی، عدالت اجتماعی وتوسعه پایدار برای احیا و حفظ حقوق عامه ودسترسی مردم به وکلایی مجرب وآموزش دیده امری بدیهی است. لذا ادعای موازی بودن نهادهای وکالتی و اینکه مرکز وکلای قوه قضائیه مردم نهاد نیست ادعایی غیرقانونی و بلاوجه است. بسیاری از مردم کشور از خدمات حقوقی مرکز وکلای قوه قضائیه بهره مند می‌شوند و این نهاد همواره در جهت منافع مردم اقداماتی انجام داده و بسیاری از وکلای آن از مدارج علمی و دانشگاهی و تخصصی موثر و قابل توجهی در جامعه برخوردارند و بر کارآموزی و اختبار و ارتقاء وکلا نظارت علمی و تخصصی دارند.

در رابطه با وکلای انتخابی موضوع تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری، وکلای انتخابی همگی ازکانون وکلای دادگستری انتخاب شده‌اند و از مرکز وکلای قوه قضائیه وکیلی در این زمینه فعال نمی‌باشد. هر چند این تبصره یک نقص قانونی است و ارتباط با کیفیت اخذ پروانه و کالت ندارد.

باری شایسته است کانون وکلای دادگستری به جای تقابل در جهت تمشیت امور حقوقی و احیای حقوق عامه و کمک به رفع موانع و مشکلات حقوقی مردم نقش موثری همگام با مرکز و کلای قوه قضائیه در ارائه خدمات حقوقی موثر به جامعه را ایفاء نماید.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۰۶:۳۳

دمت گرم دکتر

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۹ ۰۱:۵۷

دکتر خودش کاره ای نیست.آزمون رو کس دیگه ای گرفته ایشون هم می خوان بگن منم هستمَ

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۰۶:۵۹

مخالفت با جذب وکیل خدمت به مردم نیست.

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۱۰:۰۷

به استناد كدام قانون چنين وظيف هاي دارند؟! ماده ١٨٧ كه سال هاست اعتبار آن منقضي شده است. متأسفيم براي نهادي كه ادعا دارند حقوقدان هستند ولي با تفسير به رأي، از تمامي اصول حقوقي عدول مي كند.

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۲۳:۳۵

بر اساس قانون عدالت و توزیع متناسب وکیل و کارشناس در سراسر کشور ونه بصورت انحصار وغیره عادلانه

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۱۰:۱۳

واقعا این هیت مدیره مرکز مشاوران چطور اینطوری حرف میزنن فقط باتوحه به ایین نامه منسوخ دارن جذب وکیل می کنن این نهاد موازی با کانون وکلا یعنی چی

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۱۸:۴۳

همین که مرکز وکلا خود را در مقابل اشتغال فارغ التحصیلان حقوق مسول میداند خود به معنی روحیه جهادی است. چرا سالیان دراز است کانون وکلا اینچنین تفکری نداشته؟ درود بر بهادری شجاع

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۲۱:۳۲

درود به شرفت دکتر عزیز

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۱۹:۱۱

باید وکالت و دفاتر اسناد رسمی انحصارش شکسته شود تا عده ایی ملک پدری خود ندانند این مشاغل را.

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۲۰:۳۵

سلام کار مرکز وکلا در حذب وکیل قانونی است و اعتراض کانون وکلا در این خصوص غیر مستند و غیرقانونی است.

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۲۱:۱۹

دورود بر شما فکر اشتغال و از بین بردن انحصار طلبی کانون هستید

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۲۲:۰۱

هزاران سپاس برای این حمایت از جامعه حقوقدان و فارغ التحصیلان حقوق...روزگار خوش

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۲۳:۱۰

واقعا متشکرم اجرکم عندالله

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۹ ۰۷:۳۴

درود بر قوه قضا و دلسوزان حق و عدالت ، پاینده رهبر و مسئولین قضایی کشور

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۹ ۰۸:۱۵

مشکل کار اینجاست که کسی به وکیل چه کانون چه مرکز مراجعه نمیکنه

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۹ ۱۷:۲۶

جالبه تو ایران وکیل از موکل بیشتر سود میکنه و این غیر قانونی است مثلا در مهریه پیش قسط سه سکه تعیین شود که ده میلیون ان به وکیل و پنج میلیون به صندوق دولت واریز میشود و عملا زوج و زوجه ضرر کنندگان هستند و این وکلا و دادگستری از بدبختی نردم سود میکنند

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۳۰ ۱۶:۰۱

آزمون مرکز وکلا 98 حرف وحدیث داشت!! بعضی از داوطلب ها درصدها رو واقعی ندونستند نحوه برگزاری که مثلا در کرمانشاه افتضاح بود