• یکشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98122518934
  • خبرنگار : 71607

نابود کردن ویروس‌های موجود در هوا با رآکتور پلاسمای سرد

نابود کردن ویروس‌های موجود در هوا با رآکتور پلاسمای سرد

محققان "دانشگاه میشیگان" و "دانشگاه مینه سوتا" آمریکا اخیرا اعلام کرده‌اند ویروس‌های موجود در هوا را می‌توان با استفاده از راکتورهای پلاسمای سرد از بین برد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، شیوع کروناویروس جدید که اکنون بیماری "کووید-۱۹ "نام گرفته این مسئله را برای جهانیان روشن ساخت که جهان برای کاهش سرعت انتقال بیماری‌های خطرناکی چون کووید-۱۹ به ابزارهای نوآورانه جدید احتیاج دارد. در حالی که تعدادی روش شناخته شده ضد عفونی وجود دارد و در برخی کشورها نیز از آن استفاده می‌کنند اما باید بدانیم بازهم با این وجود هوا به عنوان یک کانال مهم پخش کننده ویروس شناخته می‌شود و ویروس‌ها می‌توانند از طریق آن پخش شوند. محققان دانشگاه میشیگان و دانشگاه مینه‌سوتا اکنون یک راکتور پلاسمای سرد(cold plasma Reactor) را ساخته و آزمایش کرده‌اند که می‌تواند به طور مؤثر ویروس‌های موجود در هوا را غیرفعال کند.

اگرچه این فناوری برای کمک به متوقف کردن عفونت‌هایی که به خوک‌های مزرعه حمله می‌کنند و سبب ابتلای این حیوانات به ویروس(PRRSv) می‌شوند، ایجاد شده است اما محققان بر این باروند ممکن است پلاسمای سرد به همان اندازه می‌تواند نقش مهمی در ضد عفونی کردن فضاهای عمومی و خصوصی مانند واگن‌های مترو، دفاتر و بیمارستان‌ها که ویروس‌های انسانی در آنجا ممکن است در هوا باشند، داشته باشد.

رآکتور جدید مولکول‌های دارای انرژی الکتریکی تولید می‌کند که به طور موثری نسبت به سایر مولکول‌ها واکنش تهاجمی نشان می‌دهد و تا حد بسیار زیادی سبب نابودی و تخریب ویروس‌ها می‌شود.

برای از بین بردن ذرات ویروس، رآکتور جدید مجهز به مهره‌های شیشه‌ای بوروسیلیکات است که در یک سیلندر بارگذاری شده و از طریق آن هوا عبور می‌کند. یک ولتاژ نیز از طریق مهره‌ها ایجاد می‌شود تا ابتدا یک پلاسما ایجاد کرده و سپس رادیکال تولید کنند.

"مونتسرات تورمورل "(Montserrate Torremorrell) یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه مینه سوتا گفت: بیماری‌های منتقل شده از طریق هوا یکی از بزرگترین تهدیدات برای انسان‌ها و حیوانات محسوب می‌شوند. فناوری مانند راکتور پلاسمای سرد می‌تواند به حفظ سلامت انسان‌ها و حیوانات کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha