• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99011809314
  • خبرنگار : 71610

ماهاتیر محمد: انگلیس می‌خواست علیه مالزی مانند فلسطین، توطئه کند

ماهاتیر محمد: انگلیس می‌خواست علیه مالزی مانند فلسطین، توطئه کند

نخست‌وزیر سابق مالزی در سخنانی به نحوه تبدیل شدن علاقه‌اش به انگلیس به تنفر از این کشور پرداخت و از توطئه انگلیس علیه کشورش در دهه‌های پیش برای تبدیل کردن آن به "فلسطینی دیگر" پرده برداشت.

به گزارش ایسنا، ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر سابق مالزی در مصاحبه با برنامه "شاهد علی‌العصر" در شبکه الجزیره با اشاره به دلایل تبدیل علاقه‌اش به انگلیس به تنفر و خشم نسبت به این کشور، اظهار کرد: در زمان بچگی و آن زمان که در دوران مدرسه بودم، طرفدار انگلیس بودم.
ماهاتیر محمد در این باره گفت: موضع من در آن زمان مانند بسیاری از همسال‌هایم در مالزی بود و شیفته نظم و انضباط انگلیسی‌ها شده بودم و به همین منظور در مدرسه‌ای انگلیسی درس خواندم و تاریخ و فرهنگ انگلیس را فرا گرفتم و معتقد بودم که ملت این کشور ملتی شکست ناپذیر هستند.
وی افزود: اما زمانی که ژاپنی‌ها، انگلیس را شکست دادند و آنها را ناگزیر به خروج از مالزی کردند، این تصور از بین رفت. این زمان بود که متوجه شدم انگلیسی‌ها می‌توانند توسط یک ملت و ارتش آسیایی شکست بخورند و ژاپنی‌ها منضبط‌ تر و بابرنامه‌تر از انگلیسی‌ها هستند.
ماهاتیر محمد در ادامه تصریح کرد، مالاوی‌ها در دهه ۴۰ قرن گذشته احساس کردند که در حال تحقیر توسط انگلیسی‌ها هستند و به آنها مانند افرادی تنبل و غیرقابل اعتماد نگاه می‌شود. انگلیسی‌ها همزمان با این اقدام چینی‌ها و هندی‌ها را برای زندگی کردن در مالزی تشویق می‌کردند و تلاش کردند تا به آنها حق و حقوق آموزشی و کاری به مراتب بهتر از حق و حقوق اعطا شده به مالاوی‌ها بدهند.
نخست‌وزیر سابق مالزی  ادامه داد: مالاوی‌ها زمانی که تلاش انگلیس برای حمایت از اتحادیه مالاوی‌ها را دیدند، توطئه این کشور علیه خودشان را به طور کامل فاش کردند. این اتحادیه‌ درصدد تفکیک مالاوی‌ها و فراهم کردن زمینه تسلط اقلیت‌های چینی و هندی بر کشور بود تا پس از آن مالزی را به یک شهرک بین‌المللی تبدیل کنند که وابسته به دولت انگلیس باشد؛ این همان کاری بود که با فلسطین کردند و یهودیان سراسر جهان را تشویق به آمدن به این سرزمین کردند و به آنها در راستای تسلط بر تمام جوانب زندگی در مقابل فلسطینی‌ها به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین کمک کردند.
وی در پایان افزود: اما نخبگان مالاوی متوجه این طرح انگلیس شدند و آن را ناکام گذاشتند و مخالفت‌شان با اتحادیه مالاوی‌ها را که انگلیس برنامه‌ریز آن بود، اعلام کردند. این آغاز حزب "آمنو" بود که مالزی را به مرحله استقلال رساند و انگلیسی‌ها را به رفتن و پایان دادن به استعمارشان در سال ۱۹۵۷ وادار کرد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha