• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 99023122602
  • خبرنگار : 71588

خواسته ۲۵ کشور اروپایی برای لغو طرح الحاق کرانه باختری/هشدار پاریس و امان درباره پیامدهای الحاق

خواسته ۲۵ کشور اروپایی برای لغو طرح الحاق کرانه باختری/هشدار پاریس و امان درباره پیامدهای الحاق

همزمان با صدور بیانیه رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص تصمیم رژیم صهیونیستی مبنی بر الحاق بخش‌های گسترده‌ای از کرانه باختری به اراضی اشغالی، وزیر خارجه فرانسه بیانیه مشابهی را در این خصوص صادر کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد: فرانسه مجددا بر پایبندی به راهکار عادلانه و همیشگی برای درگیری میان اسرائیلی‌ها و فلسطینیان تاکید می کند؛ لذا با توجه به این موضوع از مقامات اسرائیل می‌خواهیم از هرگونه اقدام یک‌جانبه که که منجر به الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی شود، ممانعت کنند.

لودریان همچنین خاطرنشان کرد: چنین تصمیمی نقض قوانین بین‌المللی به شمار می‌آید و راهکار "دو کشوری" را در معرض خطر قرار می‌دهد و این اقدام پیامدهایی را برای روابط میان اتحادیه اروپا و اسرائیل دارد.

 وزیر خارجه فرانسه تصریح کرد: پاریس برای حمایت از هرگونه تلاشی جهت از سر گیری مذاکرات میان دو طرف به عنوان تنها راه برقراری صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای کاملا آمادگی دارد.

پیشتر، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای نسبت به هرگونه تلاش برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی هشدار داد و تاکید کرد که تصمیم الحاق با قوانین بین‌المللی مغایرت دارد.

کشورهای اروپایی از دولت اسرائیل خواستند که از تصمیم خود در خصوص الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی صرف‌نظر کند.

از مجموع ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۲۵ کشور با بیانیه مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا که دولت اسرائیل را به منصرف شدن از تصمیم خود در خصوص الحاق بخش‌های از کرانه باختری به اراضی اشغالی ترغیب کرده، موافقت کردند.

در این بیانیه که توسط جوزپ بورل منتشر شده، آمده است: ما از اسرائیل می‌خواهیم که از هر گونه تصمیم یکجانبه برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی که نقض آشکار قوانین بین‌المللی است،‌ دست بکشد.

از سوی دیگر، جان اسلبورن، وزیر خارجه لوکزامبورگ خاطرنشان کرد: خوشحالم از اینکه ۲۵ کشور از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا از این بیانیه حمایت کردند. این امر در نهایت نتیجه تلاش و ابتکارعملی است که مقدمات آن روز دوازدهم ماه مه توسط من و سیمون کووینی، همتای ایرلندی‌ام آغاز شد.

 این در حالی است که وزیر خارجه لوکزامبورگ نسبت به اینکه دو کشور عضو اتحادیه اروپا  با این موضوع بسیار مهم موافقت نکردند، به شدت ابراز تاسف کرد.

اتریش و مجارستان دو کشوری هستند که در جریان نشست ویژه روز پانزدهم ماه مه اتحادیه اروپا در خصوص رایزنی در مورد طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی فلسطین با امضای این بیانیه مخالفت کردند.

از سوی دیگر، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در جریان تماسی تلفنی با نیکولای ملادینوف، هماهنگ‌کننده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه تاکید کرد، راهکار "دو کشوری" بر اساس قوانین بین‌المللی تنها راه برای تحقق صلح فراگیر و همیشگی در منطقه است.

وزیر خارجه اردن همچنین تصریح کرد: تصمیم اسرائیل برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی نقض قوانین بین‌المللی و نابودی راهکار دو کشوری است.

ایمن الصفدی و نیکولای ملادینوف در جریان این گفت‌وگوی تلفنی در خصوص تلاش‌های صورت گرفته جهت هماهنگی مواضع بین‌المللی برای ممانعت از اجرای تصمیم الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

الصفدی تاکید کرد که در صورت اجرایی شدن این تصمیم، تمامی فرصت‌های تحقق صلح فراگیر  که ضرورتی منطقه‌ای و بین‌المللی است، از بین خواهد رفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha