• شنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99031005256
  • خبرنگار : 71496

به علت فعالیت‌های روسیه در لیبی

آمریکا به استقرار نیروهایش در تونس اشاره کرد

آمریکا به استقرار نیروهایش در تونس اشاره کرد

فرماندهی نظامی آمریکا در آفریقا هشدار داد، با بالا گرفتن درگیری‌ها در لیبی به دلیل دخالت روسیه، امنیت شمال قاره آفریقا به عاملی نگران‌کننده تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، استیون تاونسند، فرمانده فرماندهی نظامی آمریکا در آفریقا (آفریکام) اعلام کرد که در تماسی تلفنی با عماد الحزقی، وزیر دفاع تونس درباره تضمین امنیت منطقه‌ای گسترده‌تری با توجه به ادامه خشونت‌ها در لیبی گفت‌وگو کرده و با توجه به افزایش نگرانی‌ها درباره امنیت منطقه شمال آفریقا در سایه استمرار دخالت‌های روسیه در لیبی و دامن زدن به درگیری‌ها در این کشور، راهکارهای جدیدی را برای رفع نگرانی‌های امنیتی متقابل با تونس بررسی کرد.

تاونسند در ادامه بر پایبندی آمریکا به همکاری با شرکت‌های آفریقایی برای مقابله با چالش‌های مشترک با توجه به ادامه تهدیدهای شبکه‌های تروریستی و طرف‌های خرابکار تاکید کرد.

همچنین فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، به دلیل نگرانی‌ها از فعالیت روسیه در لیبی، یکی از تیپ‌های آن به دنبال کمک امنیتی به تونس است.

این فرماندهی فاش کرد، در پی فعالیت‌های نظامی روسیه در لیبی، امکان استقرار نیروهای این فرماندهی در تونس وجود دارد.

در این بیانیه تاکید شد، مسؤولان تونسی و آمریکایی درباره همکاری‌ها برای برقراری امنیت منطقه‌ای و مقابله با افزایش خشونت‌ها در لیبی توافق کردند.

در ادامه این بیانیه آمده است: تونس منافع ارتباط با ارزش‌ها و حرفه‌ای بودن آمریکا را درک می‌کند و همکاری با آمریکا را ارزشمند می‌شمارد.

تا این لحظه تونس واکنش رسمی به بیانیه آفریکام نداشته است.

همچنین یک ژنرال آمریکایی گفت: ارتش آمریکا معتقد است اینکه روسیه جنگنده‌هایی را به لیبی تحویل داد شاید هرگز توازن را در جنگ داخلی که به بن‌بست رسیده، تغییر ندهد اما می‌تواند در نهایت به مسکو برای ایجاد یک پایگاه استراتژیک در شمال آفریقا کمک کند.

طبق گزارش ارتش آمریکا، نظامیان روسیه ۱۴ جنگنده میگ ۲۹ و سوخو ۲۴ را به پایگاه هوایی الجفره وابسته به نیروهای حفتر تحویل دادند.

ژنرال گریگوری هدفیلد، معاون مدیر مرکز اطلاعات فرماندهی آمریکا در آفریقا در جمع کوچکی از خبرنگاران گفت: جنگنده‌های روس از روسیه برخاسته و وارد لیبی شدند. تا این حظه از این جنگنده‌ها استفاده نشده اما می‌تواند قدرت بیشتری به نیروهای حفتر بیفزاید.

ژنرال هدفلید افزود: مسکو به پیروزی آشکار حفتر برای تقویت منافع خود نیازی ندارد.

او درباره حمایت از ارتش "ملی" لیبی _ارتش شرق_ و حفتر گفت: در حقیقت این امر به نتیجه جنگ مربوط نبوده بلکه در رابطه با ایجاد پایگاه‌هاست.

این فرمانده آمریکایی ادامه داد: اگر مسکو یک پایگاه دائمی را برای خود در لیبی تضمین کند و حتی بدتر اگر سامانه‌های موشک‌های دوربرد را مستقر کند، این اقدام قواعد بازی را برای اروپا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و بسیاری از کشورهای غربی تغییر خواهد داد.

آفریکام وابسته به نیروی زمینی ارتش آمریکا یگان‌هایی را برای برقراری امنیت، آموزش و انجام مانور به کشورهای هم‌پیمان اعزام کرد.

همچنین آفریکام چهارشنبه فاش کرد، روسیه هویت دست‌کم ۱۴ جنگنده سوخو۲۴ و میگ۲۴ در پایگاهی نظامی در سوریه را پیش از ارسال آنها به لیبی مخفی نگه داشت.

وزارت خارجه آلمان نیز نگرانی شدید خود از بالا گرفتن عملیات‌های نظامی در لیبی در دوره اخیر را ابراز و اعلام کرد: طرف‌های درگیر در لیبی با وجود اینکه بحران در این کشور تنها با یک روند سیاسی می‌تواند برطرف شود اما راه‌حل‌های سیاسی را نمی‌پذیرند.

ماریا ادیبار، سخنگوی وزارت خارجه آلمان اظهار کرد: پس از موافقت دولت وفاق ملی با پیشنهادهای آتش‌بس، حفتر پیشنهادهای خود در این خصوص را ارائه و آمادگی خود را برای مذاکرات کمیته نظامی مشترک لیبی اعلام کرد.

این مسؤول آلمانی در ادامه ابراز امیدواری کرد که شورای امنیت ممنوعیت تسلیحاتی لیبی را در جلسه ژوئن آتی خود تمدید کند.

همچنین رسانه‌های روسی به نقل از ماریا زاخاووا، سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کردند: وضعیت لیبی رو به وخامت است و آتش‌بس در این کشور در حال فروپاشی است.

خبرگزاری اینترفاکس روسیه به نقل از زاخارووا گزارش داد: کمک وزارت خارجه به طرف‌های درگیر توازن قدرت‌ها در لیبی را تغییر داد و روسیه به رایزنی‌های خود با همه طرف‌های لیبیایی درگیر ادامه می‌دهد.

اینترفاکس به نقل از این مقام روس اعلام کرد: روسیه بر حل درگیری‌های لیبی از راه‌های دیپلماتیک تاکید دارد و تاخیر بیشتر در این زمینه پیامدهای وخیمی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha