• سه‌شنبه / ۳ تیر ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99040302178
  • خبرنگار : 71607

با همکاری پژوهشگر ایرانی و در دانشگاه تورنتو انجام شد

توسعه آزمایش خونی جدید برای تشخیص تومور مغزی

توسعه آزمایش خونی جدید برای تشخیص تومور مغزی

پژوهشگران "دانشگاه تورنتو" کانادا در مطالعه اخیرشان با همکاری "گلاره زاده" (Gelareh Zadeh) پژوهشگر ایرانی موفق به توسعه آزمایش خون غیر تهاجمی شده‌اند که می‌تواند تومور مغزی را تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آزمایش خون جدید نویدبخش یک روش غیر تهاجمی برای پزشکان برای تشخیص و طبقه بندی تومورهای مغزی است. این آزمایش قبل از رسیدن به مرحله بالینی ، نیاز به تأیید بیشتر دارد اما این روشی جدید راهی برای تشخیص سرطان مغز بدون نیاز به بیوپسی بافت جراحی محسوب می‌شود.

بافت‌برداری یا بیوپسی (Biopsie)، که به آن تکه‌برداری و نمونه‌برداری نیز می‌گویند، یک آزمایش پزشکی است که معمولاً توسط یک جراح یا متخصص رادیولوژی انجام می‌شود و شامل برداشتن نمونه‌ای از سلول‌ها یا بافت‌ها برای بررسی وجود یک بیماری یا تعیین وسعت آن است. بافت برداشته‌شده معمولاً توسط متخصص آسیب‌شناسی زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود، اما می‌تواند به شکل شیمیایی نیز آنالیز شود. وقتی کل یک توده یا ناحیهٔ مشکوک برداشته می‌شود، این عمل بافت‌برداری برداشتی نامیده می‌شود.

در طی چند سال گذشته دانشمندان در سراسر جهان براساس تشخیص حجم دقیقه‌ای از "دی.ان.ای تومور در حال گردش" (ctDNA) در نمونه‌های خون ، در حال تلاش برای توسعه راهی برای تخشیص زودتر سرطان هستند. چالش بزرگ در توسعه این آزمایشات طراحی یک رویکرد حساس برای اندازه گیری گردش دی.ان.ای تومور است.

تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که این روش می‌تواند  کوچکترین اثر از دی.ان.ای تومور در حال گردش در نمونه‌های خون را تشخیص دهد اما معلوم نیست که آیا تومورهای مغزی را می‌توان با آزمایش برداشت یا خیر. تصور بر این بود که سد خونی مغزی ممکن است هرگونه حرکت دی.ان.ای تومور در حال گردش از ناحیه جمجمه را مسدود کند بنابراین اگر این نوع آزمایش برای برخی از سرطان‌ها مفید باشد ، نمی‌تواند تومورهای مغزی را به دام اندازد. اما تحقیقات جدید محققان کانادایی به سرپرستی دانشمندان "دانشگاه تورنتو" موفق به توسعه آزمایشی شده‌اند که حساسیت بالایی دارد این روش بیوپسی مایع میتواند با موفقیت وجود سرطان مغز در نمونه‌های پلاسما خون را نشان دهد.

گلاره زاده یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: از آنجا که این آزمایش در برداشتن مقادیر کمی از سیگنال‌های بسیار خاص مشتق از تومور در خون بسیار حساس است ، اکنون یک روش جدید و غیر تهاجمی برای تشخیص و تمایز بین تومورهای مغزی است و چیزی که مدتهاست تصور می شد غیرممکن است.

"دنیل دی کاروالو" (Daniel De Carvalho) یکی از محققان این مطالعه نیز گفت: امکان نقشه‌برداری تغییرات وراژنتیکی کل ژنوم به همراه رویکردهای محاسباتی قدرتمند، به ما در توسعه این آزمایش کمک کرده است. خصوصیات مولکولی تومورها با ایجاد تغییرات وراژنتیکی علاوه بر جهش‌های ژنتیکی، درک جامع‌تری از ویژگی‌های تغییر یافته تومور به ما می‌دهد و امکان انجام آزمایش‌های خاص و حساس‌تر را نیز برای ما فراهم می‌کند.

مطالعه دیگری که اخیراً منتشر شده است، اثربخشی آزمایش دی.ان.ای تومور در حال گردش خاص را در تشخیص سرطان کلیه در مراحل اولیه با استفاده از نمونه خون یا ادرار نشان داده است. هنوز معلوم نیست چه مدت طول خواهد کشید تا این آزمایش در دسترس پزشکان باشد ، اما محققان اعلام کرده‌اند آزمایشات بیشتری برای تایید آن نیاز است.

یافته‌های این مطالعه جدید در مجله" Nature Medicine "منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha