• دوشنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99052014372
  • خبرنگار : 71402

نهاد اطلاعاتی سابقا بد نام کره‌جنوبی به ابزار سازش بین دو کره بدل می‌شود

نهاد اطلاعاتی سابقا بد نام کره‌جنوبی به ابزار سازش بین دو کره بدل می‌شود

"آژانس اطلاعات مرکزی قدیمی کره که ابزار رعب و وحشت دیکتاتورهای پیشین کره جنوبی بوده است، اکنون دیگر حقی برای جاسوسی از سیاستمداران و شکنجه مخالفان این نظام ندارد. در عوض این آژانس، سال‌ها پیش به سرویس اطلاعات ملی تغییر نام داد و در حال تغییر به ابزاری برای سازش دو کره است."

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه تحلیلی دیلی بیست، هیچ چیز تغییر نقش سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی را به اندازه انتصاب یک سیاستمدار چپگرای کهنه‌کار از سوی مون جائه-این، رئیس جمهوری لیبرال این کشور به عنوان مدیر این نهاد اطلاعاتی نشان نمی‌دهد.

پارک جیئه-ون ۷۸ ساله که سال ۲۰۰۶ به علت موافقت با ارسال ۵۰۰ میلیون دلار برای کره شمالی بابت برگزاری اولین نشست دو کره در ژوئن ۲۰۰۰ میان کیم دائه-جونگ، رئیس جمهوری وقت کره جنوبی و کیم جونگ ایل، پدر رهبر کنونی کره شمالی زندانی شد، امید دارد از این آژانس برای بازگرداندن شکوفایی برای مردم کره شمالی استفاده کند.

شاید این سرویس اطلاعاتی همچنان در امر معمول گردآوری اطلاعات مشارکت داشته باشد اما پارک جیئه-ون که نزدیکترین مشاور رئیس جمهوری پیشین کره جنوبی بود، پیش‌بینی می‌کند که این آژانس به دنبال "صلح، همکاری و اتحاد" دو کره باشد. او سندی که تایید می‌کند پیشنهاد پرداخت پول به کره شمالی در میان بوده است، ساختگی و جعلی می‌داند.

جنجال بر سر این امضا، یادآور رسوایی امضای پارک روی توافق همکاری اقتصادی با کره شمالی پیش از نشست ژوئن ۲۰۰۰ است. سند مذکور تاکید دارد، این پرداخت که به سه میلیارد دلار می‌رسید و از جمله شامل یک ۲.۵ میلیارد دلار دیگر به عنوان کمک بلندمدت و سرمایه‌گذاری بود، با هدف موافقت کیم جونگ ایل برای میزبانی از کیم دائه-جونگ در پیونگ‌یانگ پیشنهاد شد. چندین ماه بعد، او بابت کاری که سال‌ها برای آن لابی می‌کرد، جایزه صلح نوبل برد.

پارک می‌گفت که اطلاعی نداشت اما او در سال ۲۰۰۶ به سه سال حبس بابت هماهنگی این پرداخت که به گفته منتقدان به ظهور کره شمالی به عنوان یک قدرت هسته‌ای کمک کرد، محکوم شد. برخی مدعی هستند که مجموع پرداختی‌ها به کره شمالی بیش از اینها بود. کره شمالی اولین آزمایش هسته‌ای زیر زمینی خود را در ۲۰۰۶ انجام داد و از آن زمان به بعد پنج آزمایش دیگر هم داشته است که آخرین مورد در سپتامبر ۲۰۱۷ بوده است.

پارک در نهایت فقط هشت ماه زندانی شد و رو مو-هیون، رئیس جمهوری بعدی و لیبرال کره جنوبی به توصیه رئیس دفترش مون جائه-این که اکنون خودش رئیس جمهوری کره جنوبی است، آزاد شد و اکنون هم او را به عنوان رئیس سرویس اطلاعات ملی انتخاب کرده است.   

کیم کی-سام، از مقام‌های سابق سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی که انتقال حجم انبوهی پول به کره شمالی پیش از نشست ۲۰۰۰ را فاش کرد و اکنون در آمریکا به سر می‌برد، گفت: تمام اینها به معنای آن است که ان آی اس قدرتش را از دست داده است. او گفت: اکنون این سازمان بی قدرت است. بسیاری از افراد باتجربه در ان آی اس به سمت‌های دیگر منتقل یا مجبور به استعفا شدند و هر کسی در پی چهره‌های سیاسی باشد، به ظن جاسوسی برای کره شمالی با خطر اتهام کیفری بابت مداخله در امور داخلی مواجه می‌شود.

تغییر و تحولات در سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی در شرایطی در کانون توجه قرار گرفته است که مون جائه-این به دنبال احیای گفت‌وگو با کره شمالی در پی اقدام ماه گذشته پیونگ‌یانگ علیه دفتر نمایندگی مشترک است که با هزینه سئول در داخل خاک کره شمالی ساخته شده بود. از آن زمان، مون به فراری‌های کره شمالی دستور داده تا ارسال بالن‌های حامل شبنامه را متوقف کنند.

این سازشی مقابل فشار کره شمالی محسوب می‌شود. ویکتور چا، پروفسور جورج تاون و مولف کتاب‌ها و مطالعاتی درباره کره شمالی می‌گوید: در حالی که دولت‌های مترقی پیشین فعالیت حقوق بشری در کره جنوبی را نادیده گرفتند، این دولت در واقع برگشت به عقب داشته است.

تغییر نام این سازمان با هدف اعمال کنترل شدید بوده است. این نهاد سال‌ها اختیارات گسترده‌ای همانند اف‌بی‌آی و سیا آمریکا داشت. حال تغییر رویه این نهاد برای تحقیق درباره جاسوسی داخلی، از اقدامات آن برای بررسی آنچه کره شمالی انجام می‌دهد، می‌کاهد. اختیارات هیچ سازمانی در حد ان آی اس نبوده و احتمالا هیچ شاخه‌ای در دولت نمی‌تواند جایگزین آن شود، احتمالا جز آژانس ملی پلیس که خدمات پلیس در داخل کره جنوبی را کنترل می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha