• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۷:۱۸
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 99060302773
  • خبرنگار : 71496

سفر هیئت نظامی رژیم صهیونیستی به دوحه با هدف برقراری آرامش در غزه

سفر هیئت نظامی رژیم صهیونیستی به دوحه با هدف برقراری آرامش در غزه

در شرایطی که تلاش‌های مصر برای آرام کردن اوضاع پس از تنشی ۱۲ روزه ادامه دارند و رژیم صهیونیستی نیز طرف فلسطینی را به ازسرگیری سیاست ترور تهدید کرده و یک هیئت نظامی از اراضی اشغالی به دوحه رفته تا شاخه حماس در خارج را به ورود به این مساله توصیه کند، برخی منابع اطلاعاتی در تل‌آویو گزارش دادند رهبران حماس در غزه وارد عمل شده‌اند و تهدیدها برای تنش جنگی را جدی گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، این منابع اظهار کردند: دولت اسرائیل به دلیل درگیری با بحران‌های مختلف از کرونا گرفته تا بحران اقتصادی و دولت ائتلافی، فرماندهی ارتش را مامور کرد با هماهنگی شورای امنیت داخلی در دفتر نخست وزیر به ریاست مائیر بن شبات، چهره نزدیک به بنیامین نتانیاهو، درگیری‌ها با نوار غزه را مدیریت کند.

این منابع تاکید کردند: ارتش که به میانجیگری مصر توجه دارد، تصمیم گرفته نقش قطر را در این میانجیگری افزایش دهد و در این چارچوب ژنرال هرتزی هالوی، فرمانده لشکر جنوب در ارتش (رژیم صهیونیستی) همراه با جمعی از افسران امنیتی از ارتش گرفته تا شاباک، موساد و شورای امنیت داخلی به دوحه سفر کرده و در آنجا برای حصول توافق‌هایی جهت سازش و یا برقراری آتش‌بس که مورد توافق رهبران حماس مقیم قطر به ویژه اسماعیل هنیه، رئیس مرکز سیاسی این جنبش و صالح العاروری، معاون او باشد، تلاش کرد.

در چند روز گذشته تنشی میان رژیم صهیونیستی و نوار غزه شکل گرفت و حماس و نیز برخی جوانان فلسطینی خمپاره‌ها و بالن‌هایی حامل مواد آتش‌زا را به سمت شهرک‌های جنوبی اراضی اشغالی فرستادند که موجب آتش‌سوزی‌هایی در مزارع اسرائیلی‌ها و برخی مزارع فلسطینی شدند.

در مقابل رژیم صهیونیستی حملات توپخانه‌ای و هوایی را به برخی پایگاه‌های حماس و جهاد انجام داد. در ادامه دو طرف با افزایش تنش‌ها یکدیگر را تهدید کرده و ژنرال‌های ارتش رژیم صهیونیستی به صورت ضمنی از قصد خود برای ازسرگیری سیاست‌شان در ترور رهبران حماس سخن گفتند. در مقابل سخنگوی حماس تاکید کرد، ترور هر یک از رهبران حماس پاسخی غافلگیرکننده و بی‌سابقه خواهد داشت. در این میان مصر با اعزام یک هیئت عالی رتبه اطلاعاتی برای دیدار با برخی مسؤولان حماس و دیگر تشکل‌ها در نوار غزه و نیز برخی مسؤولان رژیم صهیونیستی وارد عمل شد.

حماس اینکه انگیزه‌اش برای ارسال بالن‌ها دستیابی به حمایت ماهانه قطر به ارزش ۳۰ میلیون دلار بوده را تکذیب کرده و خواسته‌های دیگری را در رابطه با تنگنای معیشتی ساکنان نوار غزه ناشی از محاصره این منطقه از سوی اسرائیل، ازسرگیری پروژه‌های بازسازی و مقابله با کرونا مطرح کرد و ازسرگیری مذاکرات درباره قرارداد تبادل اسرا را خواستار شد.

این جنبش اعلام کرد: یکی از موانع بر سر راه تلاش‌ها برای برقراری آرامش، درگیری‌ها و اختلاف‌نظرها در کابینه اسرائیل است، چرا که هر یک از طرف‌ها تلاش می‌کنند قدرت خود را تقویت کنند و این مساله تعداد زیادی مشکل ایجاد می‌کند که احتمالا به اینجا ختم شود که حماس به این نتیجه برسد که یک عنوان مشخص ندارد، حوادث اخیر نشان داد که حماس برای کشمکش‌های قدرت‌ها در اسرائیل اهمیتی قائل نیست و خواستار تداوم سازش است.

یک منبع امنیتی عالی‌رتبه در تل‌آویو در گفت‌وگویی با روزنامه عبری زبان هاآرتص آنچه مسؤولان حماس می‌گویند را تایید کرد و گفت: اگر بن شبات با مسؤولان امنیتی و نخست وزیر تصمیماتی را در پیش بگیرد، امروز از همه می‌خواهد مشارکت داشته و نظرات خود را مطرح کنند. رئیس ستاد مشترک ارتش و فرمانده منطقه جنوب، آشر بن لولو را به عنوان نماینده دو طرف انتخاب کردند، گابی اشکنازی، وزیر خارجه پس از آنکه وزارت خارجه نقشی در توافق با امارات نداشت، می‌خواهد با قطر و مصر گفت‌وگو کند، بنی گانتس، وزیر "جنگ" نیز اعلام کرد فرد دیگری را از طرف خود تعیین خواهد کرد تا هماهنگ‌کننده امور کابینه وابسته به او باشد، هماهنگ‌کننده فعلی دولت تلاش می‌کند جایگاه و اختیارات خود را حفظ کند در حالی که حماس نظاره‌گر ماست و چیزی را درک نمی‌کند.

اما برخی منابع اسرائیلی مدعی وجود اختلاف‌نظرهایی در داخل رهبری حماس درباره شیوه تعامل با اسرائیل شدند. آنها می‌گویند: اسماعیل هنیه که از شش ماه قبل در نوار غزه حضور ندارد با یحیی السنوار مقیم غزه و رهبر حماس در این منطقه اختلاف دارد. سنوار بیشتر به خالد مشعل نزدیک است که برای بازگشت به ریاست جنبش تلاش می‌کند. برخی به افزایش نقش قطر تمایل داشته و برخی نیز به افزایش نقش ترکیه متمایل هستند و همگی درباره مذاکره با اسرائیل و اعمال فشار بر آن جهت ایجاد فضایی مثبت در مذاکرات برای برقراری آرامش اتفاق نظر دارند.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha