• پنجشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99061309468
  • خبرنگار : 71496

تقابل واشنگتن و مسکو در شورای امنیت بر سر لیبی

تقابل واشنگتن و مسکو در شورای امنیت بر سر لیبی

آمریکا در جلسه شورای امنیت مزدوران وابسته به وزارت دفاع روسیه را به جنگ در کنار نیروهای خلیفه حفتر در لیبی متهم کرد، در مقابل مسکو ضمن تکذیب این مساله تاکید کرد، در حال حاضر یک سرباز روس هم در منطقه درگیری در لیبی حضور ندارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، کلی کرافت، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در جلسه روز چهارشنبه شورای امنیت که درباره تحولات بحران لیبی به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: جایی برای مزدوران خارجی و یا نیروهای نیابتی در لیبی وجود ندارد، از جمله آنها گروه واگنر وابسته به وزارت دفاع روسیه است که در کنار نیروهای ارتش "ملی" لیبی (شبه‌نظامیان خلیفه حفتر) می‌جنگند و از آنها حمایت می‌کنند.

کرافت در ادامه از همه طرف‌ها خواست به تعهدات خود در کنفرانس برلین (که اوایل سال ۲۰۲۰ برگزار شد)، تعلیق فوری عملیات‌های نظامی و توقف انتقال مستمر شبه‌نظامیان و تجهیزات نظامی خارجی به لیبی پایبند باشند.

نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل گفت: لیبی در مقطع حساسی قرار دارد و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی آن باید در راس اصول راهنمای جامعه بین‌الملل باقی بماند، به همین دلیل ما با هرگونه طرحی برای تقسیم این کشور، اشغال آن و یا تحمیل سازش سیاسی خارجی به مردم آن مخالف هستیم.

او در ادامه تاکید کرد: تا زمانی که حامیان خارجی هر دو طرف به تشدید درگیری ادامه می‌دهند، راه‌حل سیاسی دور از دسترس باقی خواهد ماند.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در پاسخ به اظهارات همتای آمریکایی خود ضمن رد اتهام مطرح شده علیه کشورش گفت: بارها و بارها تاکید کردیم که در حال حاضر هیچ سرباز روسی در منطقه درگیری در لیبی حضور ندارد.

نبنزیا در ادامه با اشاره به نماینده آمریکا گفت: آنها در حالی اتهام‌هایی درباره دخالت روسیه در لیبی مطرح می‌کنند که بر حضور نظامی خود در لیبی و ارائه اسلحه به گروه‌های مسلح مختلف و آموزش آنها از طریق شرکت‌های نظامی خصوصی در سراسر غرب و شرق لیبی چشم می‌بندند.

ارتش لیبی روز شنبه در بیانیه‌ای از رصد چند کاروان مزدوران مسلح خبر داد که از شرق وارد شهر هون از توابع الجفره شده و در سه مدرسه مستقر شدند.

طبق بیانیه یاد شده، این کاروان‌های مسلح شامل مجموعه‌ای از مزدوران جَنجاید (شبه‌نظامیان عرب زبان دارفوری مسلح به مسلسل و سوار بر اسب)، گروه‌های واگنر، سوری‌ها و یمنی‌ها بودند که سوار بر ۱۱۲ خودروی زرهی و خودروی حامل مهمات برای حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی تروریستی حفتر وارد هون شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha