• دوشنبه / ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۷:۵۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99061712927
  • خبرنگار : 71145

در کنفرانس خبری با لاوروف و بوریسوف

معلم: نتایج کمیته قانون اساسی سوریه باید به همه‌پرسی گذاشته شود

معلم: نتایج کمیته قانون اساسی سوریه باید به همه‌پرسی گذاشته شود

وزیر خارجه سوریه کنفرانس خبری مشترک با همتای روس و معاون نخست وزیر روسیه در دمشق برگزار کرد. لاوروف گفت، آخرین لانه‌های تروریست‌ها در سوریه کاملا نابود خواهند شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، ولید معلم، وزیر خارجه سوریه در کنفرانس خبری با سرگئی لاوروف، همتای روسش و یوری بوریسف، معاون نخست‌وزیر روسیه اظهار کرد: هیئت روسیه دیداری سازنده و مثمرثمر با بشار اسد داشت و این دیدار شامل مباحث همکاری سیاسی و وضعیت سوریه و منطقه بود.

وزیر خارجه سوریه گفت: آینده روابط با روسیه به لحاظ اقتصادی و سیاسی امیدبخش و مثبت است.

وزیر سوری تاکید کرد: درخصوص قانون اساسی آینده این مساله به نتایج و توافقات اعضای کمیته قانون اساسی و پیش‌نویسی که همه‌پرسی مردمی گذاشته خواهد شد، بستگی دارد.

او خاطرنشان کرد: هیچ جدول زمانی برای تدوین قانون اساسی جدید وجود ندارد و این مساله به اعضای کمیته قانون اساسی مربوط است. قانون اساسی از قداستی برای ملت برخوردار است و باید آنچه از آن حاصل می‌شود در جهت منافع ملت باشد. قانون اساسی آینده مساله‌ای است که به اعضای کمیته از دو طرف مخالفان و دولت مربوط می‌شود و اگر بخواهند قانون اساسی آینده را اصلاح یا قانون اساسی جدید ایجاد کنند در هر دو حالت باید آن به همه پرسی مردمی گذاشته شود.

معلم تاکید کرد: هیچ ارتباطی بین همکاری اقتصادی و روابط سیاسی بین روسیه و سوریه وجود ندارد و این مسائل به منافع کلی دو ملت مربوط هستند.

رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه همچنین تاکید کرد: انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه در زمان خود در سال آینده میلادی برگزار خواهد شد و هیچ ربطی به مناقشات جاری بر سر قانون اساسی ندارد. انتخابات ریاست‌جمهوری به صورت شفاف و آزاد برگزار می‌شود و هر کسی شرایط نامزدی را داشته باشد می‌تواند نامزد شود. ما در سوریه از هیچ توافقی در مغایرت با قانون اساسی سوریه حمایت نمی‌کنیم.

لاوروف نیز تصریح کرد: سفر  ما متمرکز بر بررسی چشم‌اندازهای آتی توسعه روابط دو جانبه در سایه تحولات سوریه، منطقه و جهان بود. سوریه در مقابل خود اولویت‌های جدیدی دارد که مهمترین آنها بازسازی زیرساخت‌های اجتماعی، اقتصادی و جلب حمایت جامعه جهانی برای تحقق این هدف هستند.

او افزود: در دیدار با اسد توافق کردیم وضعیت سوریه به آرامش نسبی بازگردد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه افزود: گروه‌هایی خارجی هستند که می‌خواهند طرح‌ها جدایی‌طلبانه خود را در سوریه اعمال کنند و ملت سوریه با تحریم‌ها خفه کنند. هیئت روسیه بار دیگر بر پایبندی قاطع خود در خصوص حاکمیت سوریه و تمامیت ارضی آن تاکید می‌کند. سوری‌ها خودشان درباره تعیین سرنوشت‌شان تصمیم می‌گیرند. تعیین جدول زمانی برای فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه غیرممکن است.

دیپلمات کهنه‌کار روسیه گفت: تمام منشورها و اسناد خارجی درباره روند آستانه بر پایبندی روسیه و ترکیه به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرده‌اند.

او ادامه داد: روند آستانه زمانی تجلی یافت که سازمان ملل از برداشتن گام‌های ملموس در پرونده سوریه امتناع کرد. اختلافاتی بین مسکو، آنکارا و تهران در خصوص نحوه روند بحران سوریه وجود دارند اما ما برای ممانعت از تکرار سناریوی عراق و لیبی در سوریه تلاش صادقانه می‌کنیم و این نقطه وحدت ماست.

وی اضافه کرد: وجود ایران در سوریه مربوط به اراده حاکمیتی دولت مشروع این کشور است.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تاکید کرد: اولویت‌های همکاری تجاری و اقتصادی به طور مفصل بین معلم و بوریسوف بررسی شد. مهمترین ویژگی این مرحله این است که سوریه با حمایت روسیه در جنگ علیه تروریسم پیروز شد.

لاوروف گفت: اتهامات استفاده روسیه از پایگاه حمیمیم در سوریه برای انتقال سلاح و شبه‌نظامیان به لیبی ادعاهایی بی‌اساس هستند. ما نباید فراموش کنیم که ماهیت بحران لیبی به ریشه‌های ماجراجویی ائتلاف ناتو بازمی‌گردد. طرف‌های حل بحران لیبی در مسکو مسائل مشترک را بررسی کردند.

او ادامه داد: از همان روزهای اول بحران لیبی روسیه تنها کشوری بود که روابط خود را با تمام گروه‌های درگیر در این کشور حفظ کرد. با گذشت زمان طرف‌های خارجی فهمیدند راه حل نظامی برای بحران لیبی جواب نمی‌دهد. ما خواهان آتش‌بس فوری در لیبی هستیم.

بوریسف نیز تصریح کرد: روسیه در تلاش برای تقویت روابط نظامی، سیاسی و اقتصادی با سوریه است. ما مذاکرات سازنده و مفیدی با نخست وزیر جدید داشتیم و راه‌های تقویت همکاری تجاری و اقتصادی را بررسی کردیم.

معاون نخست وزیر روسیه تصریح کرد: ما به صورت فعال در چارچوب کمیته مشترک روسیه و سوریه تلاش می‌کنیم.

بوریسوف ادامه داد: طرح توافقنامه جدید بین روسیه و سوریه شامل بیش از ۴۰ طرح جدید در زمینه‌های احیای بخش انرژی، تعدادی نیروگاه برق و استخراج نفت و اکتشافات دریایی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha