• پنجشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99071007679
  • خبرنگار : 71477

آمریکا فعلا درباره اعمال تحریم علیه بلاروس دست نگه داشته

آمریکا فعلا درباره اعمال تحریم علیه بلاروس دست نگه داشته

چهار منبع اعلام کردند، آمریکا به امید اینکه اتحادیه اروپا بتواند بر اختلافات داخلی غلبه کند، فعلا از پیوستن به انگلیس و کانادا برای اعمال تحریم علیه بلاروس دست نگه‌ داشت؛ اقدامی که راه را برای هماهنگ‌ کردن تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا هموار می‌سازد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا در اوت سال جاری میلادی متعهد شد تا تحریم‌هایی را علیه بلاروس به خاطر تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت و همچنین به خاطر نقض‌های حقوق بشری که از آن زمان به بعد صورت گرفته، اعمال کند اما قبرس، یکی از کوچک‌ترین اعضای این بلوک مانع این کار شده است.

قبرس تاکید کرده که با اعمال تحریم علیه بلاروس موافق نخواهد کرد مگر آنکه اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را نیز علیه ترکیه به خاطر مناقشه مجزایی بر سر حفاری‌های آنکارا برای نفت و گاز در شرق مدیترانه اعمال کند.

شش منبع هفته گذشته به رویترز گفته بودند که انگلیس، کانادا و آمریکا قصد دارند در اقدامی هماهنگ تحریم‌هایی را علیه یک سری افراد در بلاروس اعمال کنند. تنها لندن و اتاوا روز سه‌شنبه به این وعده عمل کردند.

سه منبع که خواستند نامشان فاش نشود روز چهارشنبه گفتند، واشنگتن از انجام این اقدام اجتناب کرد چرا که معتقد است اتحادیه اروپا در نشست قریب‌الوقوع شورای اروپا به اتفاق نظری دست خواهد یافت.

یک منبع آگاه به این موضوع نیز گفت، بسته آمریکا که شامل تحریم‌های حقوق بشری است اساسا آماده است اما زمان اعلام این تحریم‌ها هنوز مشخص نیست.

این تحریم‌ها قصد دارند پیامدها و عواقبی را برای انتخابات جنجالی بلاروس که اپوزیسیون بلاروس تاکید دارد از دست آنها ربوده شده و برای رفتار با معترضان در این کشور که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس ۲۶ سال است بر آن حکومت دارد، اعمال کنند.

از زمانی که لوکاشنکو تقلب در انتخابات را رد کرده و خود را پیروز انتخابات دانسته، بیش از ۱۲ هزار تن از مردم بلاروس بازداشت شده‌اند. چهره‌های برجسته اپوزیسیون بلاروس نیز در تبعید و یا در زندان به سر می‌برند.

یک منبع قبرسی گفت که در نشست غیررسمی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در برلین در اوت سال جاری میلادی، "توافق سیاسی" درخصوص اعمال تحریم علیه ترکیه وجود داشت و قبرس همچنان آماده است تا آن را اجرا کند.

این منبع افزود:‌ مساله اصلا نرم‌تر کردن یا سفت و سخت‌تر کردن موضع قبرس نیست.

پس از نشست ماه اوت، وزیر امور خارجه آلمان گفته بود:‌ وزرا درباره همبستگی خود با یونان و قبرس اتفاق نظر دارند اما مذاکرات سازنده با ترکیه برای حل موضوعات جنجالی و بحث‌ برانگیز در شرق مدیترانه ضروری است.

وزارت امور خارجه آمریکا مستقیما به اینکه چرا در اعمال تحریم‌ها علیه بلاروس به انگلیس و کانادا نپیوسته، نپرداخت اما گفت: از اقدام لندن و اتاوا استقبال می‌کنیم و در حال حاضر ۱۶ فرد بلاروسی از جمله لوکاشنکو تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند.

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت‌: ما به شدت با شرکای اروپایی‌مان برای ترغیب حسابرسی و مسؤولیت پذیری ناقضان حقوق بشر و افرادی که در سرکوب‌ها در بلاروس دست دارند، همکاری می‌کنیم. واشنگتن از بررسی مستقل انتخابات تقلبی بلاروس، نقض‌های حقوق بشر صورت گرفته پیرامون این انتخابات و خشونت‌های کنونی مقامات بلاروس حمایت می‌کند. آمریکا بارها از مقامات بلاروس خواسته تا خشونت‌ها علیه معترضان صلح‌طلب را متوقف و مذاکراتی را با اپوزیسیون برگزار کنند.

این در حالی است که سفارت قبرس در واشنگتن و کاخ سفید هنوز در این باره هیچ اظهار نظری نکرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha