• شنبه / ۲۴ آبان ۱۳۹۹ / ۱۸:۳۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99082416403
  • خبرنگار : 71496

سودان میزبان «مرکز لجستیک نیروی دریایی روسیه» با ناو حامل موشک‌ هسته‌ای

سودان میزبان «مرکز لجستیک نیروی دریایی روسیه» با ناو حامل موشک‌ هسته‌ای

بر اساس توافقی که نخست وزیر روسیه ششم نوامبر با سودان به امضا رساند، مسکو قصد دارد یک مرکز لجستیک دریایی را در سودان برای نیروی دریایی خود راه‌اندازی کند. براساس این توافقنامه که متن آن امروز (۱۴ نوامبر) علنی شده مرکز لجستیک دریایی روسیه در سودان دربردارنده ۳۰۰ نیرو اعم از اداری و نظامی خواهد بود و می‌تواند حداکثر ۴ ناو دریایی روسیه ای ازجمله کشتی‌های جنگی حامل کلاهک هسته‌ای را پذیرا باشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از الحره، این توافق که در تاریخ ششم نوامبر توسط میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه به امضا رسیده اما در هفته جاری رسانه‌ای شد، مرکز لجستیک دریایی روسیه تا ۳۰۰ سرباز و کارمند ظرفیت خواهد داشت. همچنین این پایگاه گنجایش چهار فروند کشتی از جمله کشتی‌های سوخت هسته‌ای را خواهد داشت.

طبق گزارش سایت دیفنس نیوز، دولت سودان زیرساخت‌های لازم برای ساخت بنادر و یک قطعه زمین رایگان را در اختیار روسیه خواهد گذاشت.

طبق توافق امضا شده میان دو کشور روسیه و سودان، به روسیه اجازه داده خواهد شد هر نوع تجهیزات نظامی یا مهمات و یا مواد را از طریق بنادر سودان به مرکز لجستیک منتقل کند.

مرکز یاد شده از نظر حقوقی زیر نظر روسیه فعالیت خواهد کرد و این توافقنامه برای ۲۵ سال ادامه خواهد داشت و امکان تمدید آن به مدت ۱۰ سال دیگر وجود دارد.

طبق گزارش سایت رادیو آزاد اروپا، این پایگاه لجستیک دریایی امکان تعمیر و ساخت و صادرات کشتی‌های جنگی را برای روسیه فراهم کرده و آرامش را برای دریانوردان ایجاد خواهد کرد.

این پایگاه دریایی در سودان موجب گسترش نفوذ روسیه در شمال شرق قاره آفریقا و در طول مسیر مهم باربری دریای سرخ و تنگه باب المندب خواهد شد.

طبق پیش‌نویس توافقی که دولت روسیه روز چهارشنبه منتشر کرد، علت امضای این توافق تمایل روسیه و سودان به تقویت و توسعه همکاری‌های نظامی با یکدیگر بوده است.

«دیفنس نیوز» ضمن اعلام این خبر گزارش کرده که حکومت سودان زیرساخت‌های لازم نظامی در بندرهای خود و یک قطعه زمین را به صورت رایگان در اختیار روسیه قرار خواهد داد و روسیه اجازه دارد هر نوع تجهیزات و مهمات و مواد نظامی را برای این مرکز تأمین کند.

این پایگاه نظامی دریایی نفوذ روسیه در شمال شرق آفریقا و در نوار نزدیک به مسیر دریایی مهم باب المندب و دریای سرخ را افزایش می‌دهد.

مسکو در سال‌های اخیر توجه خود را معطوف گسترش نفوذ در آفریقا کرده که می‌تواند بازاری مهم برای سلاح روسیه باشد ضمن اینکه به لحاظ معادن و فلزات منطقه‌ای بسیار غنی است.

سال ۲۰۱۹، شهر سوچی روسیه میزبان اولین نشست سران آفریقایی با روسیه بود.

گفتنی است که چین و آمریکا و فرانسه و امارات نیز در جیبوتی که مشرف بر کانال سوئز در دریای سرخ است پایگاه‌های نظامی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha