• جمعه / ۷ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99090705118
  • خبرنگار : 71129

گفتگوی چاووش اوغلو و استولتنبرگ درباره لیبی، قره باغ و افغانستان

گفتگوی چاووش اوغلو و استولتنبرگ درباره لیبی، قره باغ و افغانستان

وزیر خارجه ترکیه درباره بازرسی از کشتی تجاری این کشور در مسیر لیبی از سوی ناوچه متعلق به عملیات اتحادیه اروپا در دریای مدیترانه شرقی(آیرینی) با دبیرکل ناتو تلفنی گفتگو کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی صباح، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در این گفتگوی تلفنی با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت، این رفتار در قبال کشتی تجاری ترکیه "غیرقابل قبول" است.

۲۲ نوامبر سال جاری میلادی، یک ناوچه آلمانی در عملیات "ایرینی" تحت امر اتحادیه اروپا در دریای مدیترانه جلوی کشتی تجاری ترکیه را که حامل غذا و سایر تجهیزات برای لیبی بود، گرفت و آن را مورد بازرسی قرار داد.

این اقدام به شدت از سوی دولت ترکیه مورد انتقاد قرار گرفت و آنکارا اعلام کرد، چنین بازرسی‌هایی در آب‌های بین المللی نیاز به تایید از سوی کشوری دارد که پرچم آن بر روی کشتی است.

وزیر خارجه ترکیه و دبیرکل ناتو همچنین به بررسی مساله قره باغ، لیبی و افغانستان نیز پرداختند.

اوایل روز پنجشنبه، استولتنبرگ تماسی تلفنی با نیکوس دندیاس، وزیر خارجه یونان داشت و  بر اساس بیانیه وزارت خارجه یونان، دو طرف به بررسی تحولات در دریای مدیترانه شرقی پیش از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو پرداختند.

ترکیه و یونان بر سر مسائل متعداد در سال های گذشته اختلاف نظر دارند اما عدم توافق‌های کنونی بیشتر بر سر حقوق اکتشاف گاز در دریای مدیترانه شرقی باعث شده تا تنش‌ها بین دو کشور بیشتر از گذشته شود.

یونان به دنبال متوقف کردن اکتشاف ترکیه در منطقه است اما آنکارا می‌گوید که این حقش است که در این آب‌ها دست به جستجوی منابع معدنی بزند.

آتن نیز تلاش کرده تا قلمروی دریایی ترکیه را محدود کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۹-۰۷ ۱۲:۳۴

ترکیه بدنبال منابع آلی هست نه معدنی. نفت و گاز جزئ منابع آلی هیدروکربی هستند. معدنی میتونه مس، اورانیوم، طلا و دیگر فلزات باشه

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۰۷ ۱۶:۵۰

خداییش آخر محافظه کاری هست این ایسنا. یه نظر عادی رو نمیتونه تایید و پخش کنه!! بارک الله