• شنبه / ۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99090806103
  • خبرنگار : 71607

زمین ۲ هزار سال نوری به سیاه‌چاله کلان جرم "کمان ای*" نزدیک‌تر است

زمین ۲ هزار سال نوری به سیاه‌چاله کلان جرم "کمان ای*" نزدیک‌تر است

پروژه "اکتشاف اخترسنجی رادیویی بر پایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی "(VERA) در سال ۲۰۰۰ برای ترسیم ساختارهای سه بعدی سرعت و مکانی در کهکشان راه شیری آغاز شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، پروژه "اکتشاف اخترسنجی رادیویی بر پایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی" با استفاده از روشی به نام "تداخل سنجی"(interferometry) داده‌های تلسکوپ‌های رادیویی پراکنده در مجمع الجزایر ژاپن را برای دستیابی به همان تفکیک و وضوحی که یک تلسکوپ با قطر دو هزارو ۳۰۰ کیلومتر دارد، ترکیب می‌کند.

پروژه "اکتشاف اخترسنجی رادیویی بر پایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی" یک آرایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی برای کشف ساختار سه‌بعدی کهکشان راه شیری بر اساس اخترسنجی با دقت بالا از منابع مایزر کهکشانی(Galactic maser sources) است.

امسال اولین کاتالوگ نجومی"اکتشاف اخترسنجی رادیویی بر پایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی" که شامل داده‌های ۹۹ شی بود، منتشر شد. براساس فهرست نجوم اکتشاف اخترسنجی رادیویی بر پایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی و مشاهدات اخیر، ستاره شناسان یک نقشه موقعیت و سرعت ساختند. آنها با کمک این نقشه، مرکز کهکشان(نقطه‌ای که همه چیز به دور آن می‌چرخد) را محاسبه و تعیین کردند.

با مشخص کردن مکان و سرعت حدود ۹۹ نقطه خاص در کهکشان، محققان پروژه "اکتشاف اخترسنجی رادیویی بر پایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی" به این نتیجه رسیده‌اند که سیاه چاله کلان جرم"کمان ای* "(Sagittarius A*, Sgr A*) در مرکز کهکشان ما ۲۵ هزار و ۸۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و این فاصله تقریبا دو هزار سال نوری از آنچه دانشمندان قبلا تخمین زده و محاسبه کرده بودند، نزدیک‌تر است.

این بدان معنی نیست که زمین در حال نزدیک شدن به کمان ای و فرو رفتن در آن است بلکه این یافته‌ها تنها نتیجه یک مدل دقیق‌تر از کهکشان راه شیری است که بر اساس داده‌های جدید به دست امده است.

این مدل همچنین محاسبه کرده است که زمین با سرعت بیشتر از آنچه باور داشتیم در حال حرکت است. مدل قدیمی‌تر نشان داده بود زمین با سرعت ۲۲۰ کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت به دور مرکز کهکشانی است اما نتایج مدل جدید حاکی از آن است که زمین هفت کیلومتر بر ثانیه سریع‌تر از سرعتی که در مدل پیشین تخمین زده شده بود این کار را انجام می‌دهد و در حقیقت با سرعت ۲۲۷ کیلومتر بر ثانیه به دور مرکز کهکشانی در حال حرکت است.

اکنون محققان پروژه "اکتشاف اخترسنجی رادیویی بر پایه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی" امیدوار هستند که بتوانند توسط آن اجرام بیشتری(به ویژه اجرام نزدیک به سیاه چاله کلان جرم کمان ای) را مشاهده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha