• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • فارسی
  • العربية
  • English
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۸
  • GMT 06:38

سرویس سیاسی

  • اندیشه امام و رهبری
  • سیاست داخلی
  • دولت
  • مجلس
  • دفاعی - امنيتی
  • حقوقی و قضایی

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۸
  • GMT 06:38

سرویس سیاسی

  • اندیشه امام و رهبری
  • سیاست داخلی
  • دولت
  • مجلس
  • دفاعی - امنيتی
  • حقوقی و قضایی

انتقاد از عملکرد کارگروه احیای تالاب هامون برای پر کردن هامون آب کافی وجود ندارد

رییس فراکسیون احیای تالاب هامون با تشریح آخرین وضعیت دریاچه هامون در عین حال از فعالیت کارگروه احیای دریاچه هامون انتقاد کرد و گفت که این کارگروه عملا فعالیتی انجام نمی‌دهد.

۲۶ مهر ۱۳۹۴ / ۰۲:۲۹

رییس فراکسیون احیای تالاب هامون با تشریح آخرین وضعیت دریاچه هامون در عین حال از فعالیت کارگروه احیای دریاچه هامون انتقاد کرد و گفت که این کارگروه عملا فعالیتی انجام نمی‌دهد.

سید باقر حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا، درباره آخرین وضعیت دریاچه هامون عنوان کرد: ابتدا باید شرایط اقلیمی را درنظر بگیریم. اقلیم تغییر کرده، یعنی منطقه ما و کشور افغانستان که تنها منبع برای تامین آب تالاب هامون است با مشکلاتی در زمینه میزان نزولات آسمانی مواجه شده‌اند. متاسفانه هر سال در مقایسه با سال‌های قبل این کاهش نزولات جوی را داریم. به همین دلیل، آبی به آن معنایی که ما انتظار داشته باشیم بیاید و دریاچه هامون را با آن عظمت پر کند وجود ندارد.

او ادامه داد: حق‌آبه‌ای هم که دنبالش هستیم(820 میلیون مترمکعب)، خیلی کمتر از آن مقداری است که مورد نیاز ماست؛ ضمن این که 820 میلیون مترمکعب برای آب شرب و کشاورزی است. البته اخیرا در بخش کشاورزی کار ویژه‌ای صورت گرفت و با عنایت رهبری و درخواست نمایندگان سیستان، طرح انتقال آب با لوله را داریم که از هدررفت آب در حد بسیار بالایی جلوگیری می‌کند. این مساله، کمکی هم به محیط زیست است، چرا که اگر آب بیش از مصارف شرب و کشاورزی بود می‌توان آن را به تالاب هامون هدایت کرد.

رئیس فراکسیون هامون در ادامه تصریح کرد: آنچه ما به دنبال آن هستیم و دولت هم باید به صورت جدی پیگیری کند، بحث حق‌آبه تالاب است. یعنی علاوه بر حق‌آبه‌ای که برای شرب و کشاورزی داریم، دولت باید به دنبال گرفتن حق‌آبه هامون باشد. کاری که در این حوزه باید انجام شود،‌ رایزنی و پیگیری وزارت امور خارجه، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست است.

حسینی همچنین خاطرنشان کرد: کار مهم دیگری که باید انجام شود، تثبیت شن‌های روان است. اگر هم نتوانستیم آبی برای تالاب فراهم کنیم، باید عامل اصلی تهدید را که در حال حاضر، طوفان‌های شن و ماسه است را از بین ببریم. راهکارهای زیادی هم در این زمینه وجود دارد. مثلا نقطه‌ای در چین وجود دارد که شرایطش مثل کشور ماست. در آنجا کارهایی انجام داده‌اند که توانسته‌اند با حداقل آب، شرایط را تغییر دهند. همین کار را هم باید در هامون انجام دهیم. باید مطالعه و پی‌گیری شود تا از این وضعیت دربیاید.

او افزود: تاکید من بر تثبیت شن‌های روان است. طوفان‌های شن باعث شده بعضی از روستاها زیر شن و ماسه مدفون شوند. دولت باید هزینه‌های زیادی برای جابه جا کردن این ماسه‌های بادی متحمل شود. ضمن این که طوفان‌های شن، بیماری‌های چشمی، ریوی و تنفسی زیادی برای مردم به همراه داشته است. اولین کاری که دولت می‌تواند انجام دهد، اجرای مصوبه خودش در سال 93 است که تثبیت شن‌های روان است.

حسینی درباره فعالیت کارگروه هامون هم گفت: از کارگروهی که تشکیل شده، به جز یک جلسه که دوستان ادعا می‌کنند تشکیل شده و بحث‌هایی هم مطرح شده، چیز دیگری نشنیده‌ایم. متاسفانه ارتباط و تعاملی برقرار نشده در حالی که من هم نماینده سیستان و هم رئیس فراکسیون هامون هستم. علی‌رغم این که ما بارها از دوستان خواسته‌ایم متاسفانه علاقه‌ای برای این گونه ارتباطات بین محیط زیست و ما وجود ندارد. در جلسه‌ای هم که اخیرا با خانم ابتکار داشتیم باز هم بر این موضوع تاکید کردم. البته این مساله به نگاه برخی از مدیران استان برمی‌گردد و مشکل در استان ماست و در سطح کلان، مشکل چندانی با مسئولین نداریم.

او اضافه کرد: این نگاه باعث شده تعامل و ارتباطی برقرار نباشد. ما هم چندان در جریان فعالیت آنها نباشیم گرچه که عملا هم فعالیتی وجود ندارد.

انتهای پیام

  • تالاب هامون

اخبار مرتبط

  • مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان:

    درباره تلفات ماهی‌ها در تالاب هامون جوسازی شده است

  • رئیس گروه اکوسیستم تالابی سازمان حفاظت محیط زیست:

    نمایندگان مجلس در مورد "تالاب هامون" تنها از سازمان محیط زیست مطالبه‌گری نکنند

  • صیادان دیروز از «تالاب هامون»، خربزه می‌گیرند!

  • پاسخ پژوهشکده تالاب هامون به ادعای خوش بودن حال هامون:

    تالاب هامون به صورت کامل خشک شده است

  • هامون در چه حالی است؟

  • مدیران خودرو
  • مخابرات

لینکستان

    بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه پزشک 24 دانلود آهنگ جدید نرم‌افزار صورتحساب الکترونیکی بلیط هواپیما ارزانترین تورهای داخلی و خارجی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
ایسنا؛ اخلاق، امید، آگاهی
استفاده رسانه‌های داخلی دارای مجوز از محتوا، با ذکر منبع ایسنا مجاز است.
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved