• سه‌شنبه / ۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 00061751300
  • خبرنگار : 30165

کدام اقدامات پیشگیرانه در همه‌گیری کووید-۱۹ موثرتر هستند؟

کدام اقدامات پیشگیرانه در همه‌گیری کووید-۱۹ موثرتر هستند؟

پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ با انتشار یک گزاره‌برگ مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه در دوران کووید-۱۹ را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، علی‌رغم وجود درمان‌های حمایتی و شروع واکسیناسیون کووید ۱۹ در اکثر جمعیت‌های دنیا، به دلیل پوشش کم واکسیناسیون و ظهور واریانت‌های جدید، هنوز اقدامات پیشگیرانه یکی از مهم‌ترین مداخلات برای پیشگیری از شیوع کووید ۱ است.

اقدامات پیشگیرانه یا مداخلات غیر دارویی در کشورها و جوامع مختلف، با روش‌ها و مدل‌های گوناگونی اجرا شده‌اند. هر چند که بیش از ۲۰ ماه از شروع همه‌گیری کووید ۱۹ می‌گذرد؛ ولی هنوز در مورد میزان کارایی برخی از این اقدامات اجماع کاملی وجود ندارد.

بر همین اساس پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ و دانشگاه علوم پزشکی کردستان با انجام یک بررسی و تهیه گزاره‌برگ، متون منتشر شده در این زمینه را بررسی کردند و بر اساس اجماعی از نظر متخصصان پیشنهادهایی را در زمینه اجرا و ارزیابی‌های دوره‌ای این مداخلات پیشگیرانه، ارائه کردند.

بر اساس این بررسی؛ مداخلات پیشگیرانه و غیر دارویی که در طول همه‌گیری کووید ۱۹ اجرا شده، متعددند، ولی در این گزاره‌برگ مهم‌ترین مواردی که بیشتر مورد استفاده قرار گرفته اند، بررسی شده است.

در این گزاره‌برگ تاثیر اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند: استفاده از ماسک، عینک یا شیلد، دستکش، عدم لمس نواحی صورت، شستن دست‌ها، ضدعفونی کردن سطوح، بهداشت موادغذایی، فاصله اجتماعی، قرنطینه کامل یا لاک‌داون، تهویه مطبوع، غربالگری و بستن مرز بین جمعیت‌ها، مصرف مکمل‌ها و سایر اقدامات پیشگیرانه مانند بستن مکان‌های عمومی مثل مساجد و سایر اماکن مذهبی، تالارها رستوران‌ها و همچنین مدارس مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد هیچ‌کدام از اقدامات پیشگیرانه مورد بررسی، به تنهایی قابلیت پیشگیری و کنترل انتشار بیماری را ندارند و هیچ موردی هم از بین آن‌ها یافت نمی‌شود که بتوان گفت کاملاً بی‌اثر است.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ با توجه به شرایط جامعه و تا زمان پوشش حداکثری واکسیناسیون مهم‌ترین اقدامات را می‌توان استفاده از ماسک، قرنطینه کامل یا لاک‌داون، شست‌وشوی دست‌ها، تهویه مطبوع و در یک سطح بالاتر ترکیبی از انواع اقدامات پیشگیرانه، معرفی کرد.

برای دسترسی به متن کامل گزاره‌برگ به لینک زیر مراجعه کنید:

«اقدامات پیشگیرانه در دوران کووید-۱۹ و رصد مستمر آن‌ها و برخی سیستم‌های هشدار برای تشخیص زودهنگام موج‌ها»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha