• شنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۱:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400010601979
  • خبرنگار : 71432

توصیه‌هایی برای دفع سدیم اضافی از بدن

 توصیه‌هایی برای دفع سدیم اضافی از بدن

سدیم طعم دهنده عالی مواد غذایی و مصرف آن برای کمک به عملکرد صحیح بدن لازم است البته سدیم بیش از حد می تواند باعث نگرانی های جدی در مورد سلامتی مانند افزایش خطر بیماری های قلبی وپرفشاری خون شود.

به گزارش ایسنا، سدیم یا نمک معمولا به عنوان چاشنی و طعم دهنده به غذاها افزوده می شود اما چندین کاربرد دیگر نیز دارد که می تواند به سلامت کمک کند. دریافت سدیم برای کمک به انقباض و شل شدن صحیح عضلات لازم و برای تنظیم مایعات در کلیه ها به منظور جلوگیری از کمبود آب ضروری است. تحقیقات نشان می دهد که سدیم یک ماده مغذی ضروری است که در حفظ هموستاز سلولی و تنظیم تعادل مایعات و الکترولیت ها نقش دارد.

دفع سدیم اضافی از بدن می تواند با اعمال تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی به راحتی انجام شود. در صورت مصرف زیاد نمک و برای جلوگیری از بروز مشکلات جسمی، روشهایی برای دفع سدیم اضافی از بدن وجود دارد که یاهو نیوز در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده است:

مصرف آب بیشتر

تامین آب مورد نیاز بدن بسیار مهم است. مصرف میزان بیشتری از آب می تواند به دفع سدیم اضافی از بدن و دفع مواد زائد از کلیه کمک کند. اگرچه توصیه دقیقی در مورد میزان آب آشامیدنی مصرفی بزرگسالان و جوانان طی روز وجود ندارد اما پیشنهاد می شود که بزرگسالان و کودکان با مصرف خوراکی‌هایی که حاوی آب هستند، نوشیدنی هایی مانند چای تلخ و البته نوشیدن آب ساده میزان آب دریافتی را افزایش دهند.

مصرف بیشتر خوراکی‌های حاوی پتاسیم

پتاسیم نقش مهمی در حفظ تعادل مایعات دارد. مصرف خوراکی‌های حاوی پتاسیم مانند سیب زمینی و آووکادو با کاهش اثر سدیم و کمک به دفع آن از بدن می تواند به کنترل فشار خون کمک کند.

مصرف میزان بیشتری از سبزی جعفری

یکی از خواص گیاه جعفری تاثیر آن در پاکسازی کلیه هاست. کلیه ها نقش مهمی در سم زدایی از بدن دارند. یکی دیگر از کارکردهای آن‌ها فیلتر کردن نمک اضافی از جریان خون است.

تحرک داشتن

افزایش فعالیت بدنی یک روش عالی برای از بین بردن سدیم اضافی بدن است. ورزش باعث می شود بدن ترکیبی از آب و نمک را از دست بدهد. به همین دلیل است که به افراد توصیه می‌شود هنگام ورزش کردن و برای جلوگیری از کمبود آب دربدن، آب کافی مصرف کند.

نمکدان را از دسترس خود دور نگه دارید

هنگام طبخ یا خوردن مواد غذایی سعی کنید در برابر تمایل به افزودن نمک مقاومت داشته باشید. استفاده از چاشنی‌ها و ادویه جات روشی خوب برای افزودن عطر و طعم به غذا بدون نیاز به مصرف سدیم است. راه دیگر برای کاهش مصرف سدیم، محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری و بسته بندی شده، مصرف بیشتر مواد غذایی خانگی و خرید خوراکی‌های حاوی سدیم کم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha