• شنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400012110357
  • خبرنگار : 71290

یک کارشناس مسائل بین‌الملل: روند حرکت ۱+۴ رو به جلو است

یک کارشناس مسائل  بین‌الملل: روند حرکت ۱+۴ رو به جلو است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این که روند کلی حرکت آمریکا، ایران و اروپا در ارتباط با برجام رو به جلو بوده است، معتقد است: روند تحولات و اظهارنظرهای مذاکره‌کنندگان سازنده بودن و امیدوارکنندگی را نشان می‌دهد.

نوذر شفیعی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به برگزاری نشست کمیسیون ویژه برجام در وین اظهار کرد: به نظر می رسد که پیش از این مذاکرات، مذاکرات دیگری برگزار شده باشد، شاید الزاما چهره به چهره نباشد ولی مذاکراتی بوده که از طریق واسطه ها یا میانجی گرها انجام شده و یا پیام هایی بوده که از طریق مطبوعات بین مقامات ایران، اروپا و آمریکا رد و بدل شده است.این طور نیست که از صفر پشت میز مذاکره بنشینند و درباره موضوعی مذاکره کنند. 
وی تصریح کرد :  با این وجود آنچه که در جلسه کمیسیون مشترک انجام شد به این معنی نیست که درباره یک دستور کار از پیش تعیین شده صحبت شد، بلکه آنچه صورت گرفت اصطلاحا مذاکره برای مذاکره بود یعنی طرفین درباره گام هایی که در آینده می‌خواهند بردارند بحث کردند.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین بیان کرد : اگر از زمان آغاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تا به امروز را درباره برجام رصد کنیم به رغم اظهار نظرهای ناخوشایندی که گه‌گاه از زبان مقامات آمریکا مطرح می شود، روند کلی حرکت آمریکا، ایران و اروپا در ارتباط با برجام رو به جلو بوده است.
شفیعی افزود: همان طور که دیدیم بایدن در زمان انتخابات اعلام کرد که آمریکا باید به برجام برگردد و حتی تیم انتخاباتی خود را به گونه ای چید که نسبت به برجام نظر مثبتی داشتند. پس از آن در سازمان ملل اسنپ بک را متوقف کرد و همین طور محدودیت هایی که جهت رفت و آمد برای دیپلمات های ایرانی در شهر نیویورک وجود داشت را برداشت.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به صورت غیر مستقیم در مذاکرات حضور پیدا می کند، اما این که تمامی این اقدامات برآورد کننده انتظارات ایران هست یا خیر جای بحث دارد.
وی همچنین گفت: وقتی تحولات را رصد می کنیم و گویی دو گام به جلو و یک گام به عقب برداشته شده است، در واقع حرکت هایی انجام شده و شاید اظهار نظرهای افراد مذاکره کننده مبنی بر امیدوار کننده و سازنده بودن مذاکرات غیر واقعی هم نباشد زیرا روند تحولات این مساله را نشان می دهد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha